Ostravský Carlos Azevedo si chrání míč před Dmytrijem Jeremenkem z Bohemians...

Ostravský Carlos Azevedo si chrání míč před Dmytrijem Jeremenkem z Bohemians 1905. | foto: ČTK

Ostravští fotbalisté na zimní trofej nedosáhli. A budou dál posilovat

  • 0
Na vítězství v zimní Tipsport lize a na prémii čtvrt milionu korun fotbalisté Baníku Ostrava nedosáhli. V sobotním finále na umělé trávě v Berouně prohráli s Bohemians 1905 0:2. Coby poražení finalisté získali odměnu 125 000 korun.

"Působili jsme unaveným dojmem, ale soupeř byl lepší, více se pohyboval, měl větší touhu vyhrát," řekl ostravský trenér František Komňacký.

Nejlepším hráčem zimní ligy byl vyhlášen ostravský záložník Davor Kukec. "Lepší by bylo, kdybychom vyhráli celý turnaj. Z té ceny mám trochu smíšené pocity," podotkl na webových stránkách klubu Kukec.

Čím to, že Baník po pátečním semifinále s Jihlavou, které vyhrál 4:0, tentokrát neuspěl? "To finále nám ukázalo, že máme v sestavě hluchá místa. Budeme ještě potřebovat posílit," uvedl kouč.

Takže už v pondělí se k mužstvu připojí estonský záložník Joel Lindpere a v úterý lotyšský obránce Alans Sinelnikovs. Oba jsou reprezentanti. Sinelnikovs se už s vedením Baníku o víkendu domluvil na podmínkách smlouvy.

"Od obou si slibuji, že budou oporami základní sestavy," prohlásil František Komňacký. "Sinelnikovs nám pomůže na levém kraji obrany. Lindpere je zkušený středový hráč, který by měl doplnit náš dost mladý tým."

Baník přes zimu získal záložníky Jána Greguše a Vojtěcha Štěpána a útočníka Michaela Krmenčíka. K nim přibude brazilský útočník Carlos de Azevedo, který přesvědčil o svých kvalitách.

Ve hře zůstává ještě příchod útočníka. Zástupci klubu už byli dohodnuti na podmínkách s Estoncem Rimem Huntem, leč podle představitelů Baníku jeho příchod komplikují požadavky jeho agentů.