Gólová radost fotbalistů Opavy v Ústí nad Labem.

Gólová radost fotbalistů Opavy v Ústí nad Labem. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Opavští v lize nevstřelili gól po čtrnácti kolech, teď vyzvou Táborsko

  • 0
Fotbalisté Slezského FC Opava mají už dnes možnost rychle zapomenout na sobotní ztrátu se Sokolovem. V předehrávce 5. kola národní ligy hostí od 18.00 Táborsko.

Další zápasy se hrají zítra - FrýdekMístek od 17.00 přivítá Vlašim a Vítkovice od 18.00 Pardubice, Třinečtí nastoupí v 17.00 v Sokolově.

Opavský trenér Roman Skuhravý i přes remízu 0:0 hodnotil minulý domácí duel se Sokolovem pozitivně. „Herně jsme na tom byli mnohem lépe než v předešlých utkáních. Kluci tvrdě pracovali,“ prohlásil Skuhravý.

Přiznal, že nečekal, že Sokolov zaleze až tak, jak předvedl v Opavě. „Obrana soupeře byla velice propracovaná.“ Táborsko by nemělo přijet jenom bránit. „Jenže stejně to vypadlo i před Sokolovem, protože předtím ve všech utkáních byl lepší než jeho soupeři, i když nebodoval,“ upozornil Skuhravý.

Táborsko podle něj předvádí zajímavý aktivní blok a spoléhá na brejky. „Byli bychom moc rádi, kdyby si to k nám přijelo rozdat na férovku, ale uvidíme. Jsme připraveni na obě varianty.“

Slezský FC nastoupí ke druhému duelu během čtyř dnů. „Pro nás je klíčové udržet tempo hry, takže v útočné vozbě zřejmě dojde k nějakým změnám. A uzdravil se Pavel Zavadil, takže se s největší pravděpodobností vrátí do základu. Čeká nás čtvrtý zápas během osmi dnů, ale Táborsko to má podobné,“ řekl Roman Skuhravý.

Opavští před soubojem se Sokolovem nastříleli ve třech kolech 12 branek. Neobává se kouč, že se střelecká potence Opavanů zadrhla?

„To vůbec ne. Zažil jsme už spoustu takových zápasů,“ namítl Roman Skuhravý. „Věříme, že jsme góly nezapomněli střílet. Navíc jsme střelecky naprázdno vyšli po hodně dlouhé době.“ V lize po 14 zápasech...