Snowboarding - ilustrační foto

Snowboarding - ilustrační foto | foto: Snowjam.cz

Olympiáda dětí a mládeže míří do Moravskoslezského kraje

  • 0
Mladí hokejisté, krasobruslaři i rychlobruslaři, lyžaři, skokani na lyžích, biatlonisté i snowboardisté z celé republiky budou od 29. ledna do 3. února zápolit na Olympiádě dětí a mládeže.

Jde o projekt Českého olympijského výboru, který má u dětí a mládeže probudit vyšší zájem o sport a olympijskou myšlenku.

"Hry zimní olympiády dětí a mládeže jsou vrcholnou českou soutěží krajských reprezentací žákovské kategorie. Svým charakterem navozují atmosféru opravdových olympijských her," sdělila krajská mluvčí Šárka Vlčková.

Pro mladé účastníky bude připraveno zapálení olympijského ohně, budou skládat olympijskou přísahu a ti úspěšní si budou moci vychutnat slavnostní ceremoniály."

Olympiáda odstartuje oficiálním slavnostním zahájením v neděli 29. ledna a vyvrcholí v pátek 3. února. V Ostravě se budou konat turnaje v hokeji a soutěže v krasobruslení a rychlobruslení.

Klasické lyžování a biatlon budou mít své centrum na Pustevnách. Skokani na lyžích budou soutěžit na můstcích ve Frenštátě pod Radhoštěm a alpské lyžování a snowboard přivítá areál v Bílé.

"Kromě typicky zimních sportů doplní olympiádu také fotografická soutěž, šachový turnaj a soutěž disco dance," doplnila Vlčková.

Medailové ceremoniály se budou konat ve Frenštátě pod Radhoštěm a v Ostravě. Vstup na ně bude nejen pro účastníky olympiády, ale i ostatní návštěvníky zdarma.