Karvinská spojka Michal Brůna (vpravo) se snaží dostat přes obranu Kopřivnice.

Karvinská spojka Michal Brůna (vpravo) se snaží dostat přes obranu Kopřivnice. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Házenkářům z kraje startuje play off. Karviná je favorit

  • 0
Házenkáři Karviné jdou do play off extraligy z druhého místa, a tudíž jako jedni z favoritů. Frýdecko-Místečtí se na osmé místo dostali na poslední chvíli a mohou jen překvapit. A Kopřivničtí? Ti splnili cíl. Do vyřazovacích bojů prošli po osmi chudých sezonách. Jdou do nich z šesté příčky.

„Připraveni jsme, ale hodně bude záležet na tom, jak odstartujeme,“ řekl karvinský trenér Marek Michalisko před soubojem s Jičínem.

Karvinští začínají sérii na tři výhry doma dnes v 18.00 a v neděli od 10.30.

Podle kouče je hned první duel nesmírně důležitý pro sebevědomí, pro pohodu v týmu. „Rozhodovat ale o celé sérii nebude,“ upozornil Michalisko.

Karvinští se v této sezoně s Jičínem utkali třikrát včetně turnaje na Slovensku a vždy zvítězili. „Ano, jsme favorité, ale v play off rozhoduje tolik věcí...“ řekl Marek Michalisko. „Třeba zranění. Do play off jdeme kompletní. Hráči sice mají drobné šrámy, ale teď musíme makat a na nějaké bolístky zapomenout.“

Čtvrtfinále házenkářů

  • Karviná – Jičín
    V Karviné dnes (18.00) a v neděli (10.30), případně 25. dubna (18.00). V Jičíně 21., případně 22. dubna vždy v 18.00.
  • Lovosice – Kopřivnice
    V Lovosicích dnes a v neděli v 17.00, případně 25. dubna (18.00). V Kopřivnici 21. dubna v 17.00, případně 22. dubna (18.00).
  • Zubří – Frýdek-Místek
    V Zubří dnes a v neděli, případně 25. dubna vždy v 18.00. Ve Frýdku-Místku 21., případně 22. dubna vždy od 17.00.

Kopřivničtí se nechtějí postupem uspokojit. „Máme ambiciózní tým,“ uvedl na webových stránkách klubu Miroslav Rachač, kopřivnická spojka. „Zkusíme se porvat o co nejlepší umístění. Lovosice musí uspět, budou pod větším tlakem. My jsme s nimi v základní části odehráli vyrovnaná utkání, takže pokud budeme hrát jako na začátku sezony, může být série velice zajímavá.“

Kopřivnice začne čtvrtfinále venku, stejně jako Frýdek-Místek. Ten jede na půdu lídra ze Zubří. Se stejným soupeřem zakončil základní část, doma mu podlehl 24:29.

„Bylo by fajn jednou soupeře zaskočit na jeho hřišti,“ přeje si frýdeckomístecký trenér Jiří Kekrt, který tým po špatném startu extraligy vytáhl mezi nejlepší osmičku.

Podle Kekrta Zuberští těží z toho, že jsou delší dobu pohromadě. „Respektujeme sílu soupeře, ale každý má nedostatky a my je zkusíme najít,“ uvedl Kekrt.