Bývalá stolní tenistka Marie Hrachová.

Bývalá stolní tenistka Marie Hrachová. | foto: Archiv MF DNES

Frýdlantské stolní tenistky drží v extraligové tabulce druhé místo

  • 0
Dvě suverénní vítězství si o víkendu připsaly hráčky SK Frýdlant nad Ostravicí. V 8. a 9. kole extraligy stolního tenisu jasně přehrály Děčín i Litoměřice. Obě severočeská družstva odjela z Beskyd s prohrou 0:6.

"Je pravda, že se u nás představila dvě poslední družstva v tabulce. Ale holky v sestavě Hana Bartošová, Dagmar Blašková a Karin Adámková nic nevypustily, naopak," chválila své svěřenkyně trenérka frýdlantského družstva Marie Hrachová.

"Duel s Děčínem netrval ani šedesát minut čistého času. Holky dostaly hostující celek pod obrovský tlak a ukázaly, že mají natrénováno a že se stále lepšícími se výsledky roste i jejich sebevědomí," podotkla trenérka.

Dominanci frýdlantských stolních tenistek dobře vykreslují výsledky jednotlivých zápasů. Pokaždé to bylo 3:0, pouze Dagmar Blašková ztratila v zápase s Meidlovou jeden set. Náladu si však Blašková spravila v poslední dvouhře. "Hostující Rambousková jí skrečovala zápas," řekla Marie Hrachová.

Stejně jednoznačné bylo i nedělní vítězství nad Litoměřicemi. Frýdlantské stolní tenistky opět ztratily pouze jediný set!

I díky těmto dvěma vítězstvím se tak SK Frýdlant nad Ostravicí drží po devíti kolech základní části extraligy na druhé příčce. Má 25 bodů stejně jako vedoucí Břeclav, zostává jen drobně ve skóre.

Po podzimní části soutěže je tak trenérka Marie Hrachová spokojená. "Vyplatilo se nám angažmá zkušené týmové jedničky Hanky Bartošové, která prostředí ve Frýdlantu nad Ostravicí dokonale zná a která skvěle nahradila Číňanku Siao Čou," řekla trenérka, která ocenila i další svěřenkyně.

"Devatenáctiletá Blašková jde mezi dospělými výkonnostně rychle nahoru, talent dokáží prodat v náročné soutěži i juniorské reprezentantky Karin Adámková a Kateřina Tomanová. I jejich zásluhou jsme pětkrát z devíti utkání vyhrály 6:0."