Dalibor Vašenda (vlevo) ještě v dresu Baníku Ostrava. Teď už se bije ve druhé lize za Třinec.

Dalibor Vašenda (vlevo) ještě v dresu Baníku Ostrava. Teď už se bije ve druhé lize za Třinec. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Frýdecko-místecký Vašenda: Na začátku jsme aspoň nahráli důležité body

  • 0
Zakončit podzim vítězně se fotbalistům MFK Frýdek-Místek nepovedlo. Remizovali s Pardubicemi 1:1.

"Šlo o hodně," připustil frýdecko-místecký záložník Dalibor Vašenda. V případě vítězství by Frýdek-Místek poskočil na desáté místo právě před Pardubice. "Víme, že jsme na tom mohli být lépe, výhra by nám psychicky pomohla."

Co vám ukázala podzimní část ligy?
Byli jsme nováčkem. A hlavně, hodně hráčů vyšší soutěž než třetí ligu nehrálo, pro ně to bylo něco nového. Ale ve většině zápasů jsme ukázali, že můžeme hrát s každým. Druhá liga je o bojovnosti, o tom, kdo víc touží vyhrát.

To všechno jste ukazovali na začátku sezony. Byla to euforie, když jste všechny poráželi a šest utkání v řadě neprohráli?
Hodně soupeřů nás zřejmě podcenilo. Postupně další týmy přečetly, jak hrajeme, přijely k nám bránit, a to se už hrálo hůře. Do zahuštěné obrany jsme se už tolik neprosazovali. Na začátku jsem aspoň nahráli důležité body.

Byť jste nováčkem, starosti se záchranou byste mít neměli, ne?
Ještě není konec. Na jaře budeme muset zabrat a nasbírat rychle co nejvíce bodů, abychom měli klid a i ostatní kluci si mohli vyzkoušet druhou ligu.

Ve druhé polovině podzimu jste osm zápasů čekali na výhru. Bylo to frustrující?
Hráli jsme dobře, jenže ke konci jsme většinou neudrželi slibný výsledek. To nás docela sráželo. Makali jsme, ale najednou bylo složité navázat na dobrý začátek sezony.

Bylo to i tím, že jste už nedávali tolik gólů?
Nebyli jsme už tak důrazní v šestnáctce, měli jsme i málo střel.

Vy jste do mužstva přišel až v průběhu sezony z prvoligového Baníku Ostrava. Jaký to byl přechod?
Jsem rád, že jsem si zkusil první ligu v Baníku. Je to obrovská zkušenost. Teď jsem ale rád, že pravidelně hraji národní ligu. Ta je bojovnější, je v ní více soubojů, také je náročná. První liga je samozřejmě rychlejší a v ní soupeři potrestají každou vaši chybu. Tady ještě nějaké zaváhání můžete odčinit, tam ne.