Diskuze
Éčka v potravinách nemusí jen škodit. Třeba rajče jich má šestnáct
Děkujeme za pochopení.
M13a38r32k60é36t81a 42A38d80a17m22c18o45v69á
moje rajče ze zahrádky určitě neobsahuje E101, ale opravdový vitamín B2.
J10i83r33i 22C65e67e
Zajímalo by mě, kolik Éček má třeba taková muchomůrka zelená.
M95a68r13e21k 21Š83i24m41o89n
Osobně si myslím, že mnohem míň než to rajče.
P46e50t98r 19A26g29u13l44á26r
Takže zase zpátky na stromy. Stvořitel, ať už to byla evoluce nebo někdo jiný, nám nepostavil tělo na blafy z továrny. Všechno v přírodě má svoje poznávací znamení. Pokud strava již není k požití, začne smrdět nebo na ní roste plíseň, změkne, nedrží kozistenci. Když tyhle příznaky chemií potlačíte, sníte něco na co tělo není stavěné a ono vám to za nějakou dobu vrátí, bezpečně.
K79e94v84i72n 33C64h25m97e70l16í59č98e29k
a za týden budeš z toho stromu škemrat ať ti tam hodíme bagetu
M17a95r61t69i43n 35I20g48u52e
Rajče ze španělského velkoskleníku obsahuje šestnáct éček? To bych čekal i víc ...
H67o11n47z43a 66M23o98r29a49v96a
Změny DNA v GMO se nepočítají ani ve Španělsku.
L48u16k41a70s 82K33u44b48e95n23k22a
neni dusitan jako dusitan, ale E251 a treba E250,coz je dusitanova solici smes. Nebo glutamaty, ktere jsou v cinske polevce a v rajceti jsou nebe a dudy. A hlavne! u masnych vyrobku se casto stava, ze je teplne opracovan, to znamena, ze se ty ecka premenuji na kdo vi co a kdo vi jak
J18a80n 90J27u42r13n57í56č84e76k
Hlavně není kyselina askorbová jako kyselina askorbová. Především, kyselina askorbová nemá zrcadlově symetrickou molekulu, je opticky aktivní. A jak už to u takových látek bývá, přirozená je jen jedna optická forma, a to v tomto případě kyselina L-askorbová. Jen kyselina L-askorbová má účinnost vitaminu C.
Když se řekne kyselina askorbová, tak si představím racemát, a ten se taky tuším přidává do masných výrobků jako antioxidant. Polovina kyseliny L-askorbové a polovina D-askorbové. Jestli je kys. D-askorbová zdraví prospěšná, škodí, nebo nic, to fakt nevím. ale vitamin C to určitě není.
K33a77r37e36l 82T35o89m97á11š98e51k
Správný název by měl být "éčka v potravinách neškodí, pokud se přidávají a přijímají v předepsaném množství". Ta ščka totiž byla uzákoněna právě proto, aby výrobci věděli, kolik které látky mohou do výrobku dát, aby to nebylo škodlivé. I voda je ve velkém množství škodlivá; u waterboardingu se nutí zajatci vypít velké množství vody za účelem mučení. S éčky vznikla nová profese lidí, kteří vydělávají na tom, že před nimi varují. Ty látky tu byly stále a po vstupu do EU se zpřísnilo jejich používání. Je potřebné více těchto článků. Je samozřejmé, že lidé, kteří trpí nějakou alergií, nebo jinou nemocí se musí vyvarovat určitých látek a to nejen umělých, ale v přírodě se vyskytujících. Jsou lidé citliví na lepek, buráky, mléčný cukr, le i látky v paprikách nebo rajčatech. Příroda totiž nerozeznává, co je pro člověka škodlivé a co ne; rostliny se prostě chrání před snězením různými jedy a na př. taková blbá kráva se jim vyhne.
T65o62m59a23s 74C35e77n46e98k
To je sice hezké, ale pak je na trhu potravina, jako jistý norský salát, nebo nějak tak se to jmenuje, která obsahuje koktejl nějakých 50 éček!!! Kdo je schopen říct, že éčka v této kombinaci jsou v normě? Kdo ví kolik jich do sebe denně dostane, jak se spolu kombinují a co je a co není úměrné? Jedině, pokud si lidi budou této skutečnosti vědomi pak to bude dávat nějaký smysl, nevidím v tom žádný alarmismus. Na závěr, každý by si měl položit otázku, co nutí výrobce tam ty éčka přidávat? A proč jich tam musí být 50? To ten salám nedrží pohromadě sám od sebe? Když jsme u toho waterboardingu, proč má někdo potřebu, aby v kile jeho masa bylo 10 dk vody? A proč tam pak musí přidat éčka, aby tam ta voda držela a z toho masa nevytekla?
M85a24r35t39i59n 29J55e26l33í20n51e71k
Skvělý. Konečně zase řekli jak to ve skutečnosti je. Nějakej jouda asi kdysi řekl že éčka jsou jed a zbytek republiky se toho fanaticky chytl. Tak je dobře že to teď uvádí na správnou míru.
L63u29k25á38š 14Z43á10v97o54d50s93k24ý
je fakt, že spousta lidí řeší tzv. "Éčka" přespříliš, aniž by problematice více rozuměli. Prostě jsou tam éčka, tak je to shit. Možná by bylo dobré, udělat podrobnější rozdělení a zdraví škodlivá éčka označovat prostě jinak. Možná bysme se potom dočkali i etiket, které by nebyli tak primitivní, jako je heslo "zaručeně bez éček" apod...
J69a51n 28N41o13v66á76k
Jo tohle je právě ten podraz na zákazníky - jednotným kódem Exxx, který sám o sobě nic neříká, označovat přírodní neškodné látky i umělé nezdravé chemikálie.
A pak všem, kdo u každé potraviny nezkoumají číslo od čísla podle dlouhého seznamu éček, tvrdit, že ty éčka jsou ok, že jsou to stejně většinou neškodné přírodní látky.
Dokud nebudou ty skupiny rozlišitelné i pro laika (třeba jiným písmenem na začátku), tak budou potenciálně nebezpečná všechna éčka, stejně to bývá tak drobným písmem, že ty čísla za E třetina lidí nepřečte.
M79a20r85t89i19n 51N97o76v62o78t72n73ý
Problém je v tom, že výrobci potravin všechna éčka, co používají, považují za neškodná, takže vlastně není co rozlišovat.
I90v56o 79P11e42t43e83r70k91a
Tak u mě má jídlo stopku jestliže obsahuje E102, E107, E110 a podobná syntetická barviva, E120, E962, a nejhorší je podle mě skupina E950, E951, E954 a zvláště pak E952.
O77n47d53ř45e30j 21Š68r17u10b24a22ř
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E952
to je fakt humus
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá
Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař
Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef
Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...
Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová
Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...
Dříve měly modelky charisma, dnes je vše plytké a instantní, říká hledačka talentů
Premium Krása je velmi diskutabilní a individuální pojem, tvrdí Milada Karasová, která pro svět modelingu...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!