1. měsíc
Pro Jaroslava bude náročné změnit své denní návyky. Jak sám říká, snídá až po příjezdu do práce, kde si v kantýně koupí párky a rohlíky. K svačině si třeba dá sladkou tyčinku. Obědy jí stejné, jako manželka, která i kvůli sobě vaří zdravěji a vyváženě, což následně jí celá rodina. Problém je jen v množství, které sní ona a které její manžel.
Jaroslav je veselá kopa, přesvědčen o tom, že dát si občas něco nezdravého, sladkého nebo smaženého přece dělá každý a když se to jí s chutí, že se to snad ani nepočítá. Nezdravé svačinky a mlsání tak trochu opomíjí i v zapisování svého jídelníčku.
Jaroslav nastupuje na speciální 1:1 dietu, během níž ho čeká kombinace rozmíchávání připravených nápojů a jídel v prášku a zároveň běžná strava. Čekají ho kontroly na týdenní nebo čtrnáctidenní bázi, takže nad ním bude neustálá kontrola, aby vše poctivě dodržoval. Pokud se mu hubnoucí proces podaří, na konci diety zase přejde zpět na běžnou stravu. Nejvíce Jaroslavovi vyhovuje, že má rychle postaráno o vyváženou snídani nebo svačinu do práce.
Jaroslavova manželka vyvrací během natáčení i jeden mýtus na základě vlastní zkušenosti: „Kvalitní a zdravá strava je stejně drahá jako nezdravá. Peníze, které by člověk utratil za alkohol a pochutiny totiž může dát do kvalitních surovin.“