- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja treba preferuju, aby v te zmrzline byl majoritni podil smetany a nikol odstredene mleko a rostlinny olej :-) A kdyz je v ni i karamel a pekanove orisky, tak je na svete H-D Pralines & Cream :-D
Test zmrzlin pomalu koncem listopadu. Geniální .
PP - takze skryta reklama na Clever (Billa), ktera je pak srovnavana jako stejna s Manhattanem, jen je ji mene a levnejsi :) ...Chutove mdla... Staci si vsimnout jak dlouho lezi tyto baleni v mrazaku :) ... A hlavne nezapomenout kritizovat ostatni "retezcove znacky" :)
Když jsem byla těhotná, tak jsem měla šílený chutě na zmrzlinu, tak jsem si dala tu práci a přečetla si složení všech dostupných zmrlin na prodejně. Byla jsem docela v šoku, když jsem zjistila že drtivá většina je z rostlinného tuku a bez smetany. Jediná poctivá tam byla Häagen-Dasz (benn & jerry tam neměli) a u tý jsem už zůstala. Zrovna dneska jsem si koupila půl litru za 129 což není vůbec špatný. Zmrzlina ala odtučněné mléko a rostlinný tuk? To si strčte někam. Výsledky testu jsou úplně mimo a to je nemusím ochutnávat všechny, stačí si přečíst složení...
drzim Vam palce, at Vam ta duverivost zustane. Jinak : slozeni vyrobku se muze lisit vyrazne od deklarovaneho slozeni v tom, ze existuji predpisy na dane latky a prisady, ktere je potreba uvest na obalu. Zbytek se proste neuvadi nebo uvadi zavadejici formou. a hlavne - nikdo Vam neuvede procenta tak, abyste se mohla dopocitat. Napriklad ja jsem si koupil ted v nemeckem Lidlu jahodovou zmrzlinu Gelatelli. 850 ml 500 g, cena 1,59 eura. Asi 11 % jahod 5% jahodoveho pyree, 18 % mleka, 14 % smetany. Nikde nenajdete zminku o rostlinnem tuku. Ovsem je tu zminka i o nejakych mono- a diglyceridech potravinarskych mastnych kyselin. Co by to asi mohlo byt, ze .....nicmene zmrzlina chutna jako vyborna jahodova zmrzlina. Takze je lepe se nedivat na deklarovane slozeni, protoze to nepsali potravinari, ale pravnici. Preji dobrou chut
Ten žebříček dával dohromady nějaký fanatik do zdravé výživy, ne?
Já bych řekl, že v názvu článku má být " Test krémů se zmrzlinovou příchutí". Tyhle hnusy z rostlinného tuku nemají se zmrzlinou nic společného. Jinak kromě zde v diskusi zmiňovaného výrobce Haagen Dasz doporučuju zmrzlinu z Marks&Spencer. ;-)
Carte d'Or lepší než Haagen Dazs...ok už jen to složení u obou zmrzlin, jak tu někdo napsal níže, musí přece někoho trknout, že se jedná o jiné produkty Opravdu nejde srovnávat.
Tak ty výsledky jsou vůbec na hlavu. Já třeba koukám na obsah rostlinného tuku a takové zmrzliny v tomto pseudotestu vyhrály. V jahodových je mrož, což je ale úplně jiný typ zmrzliny - cosi mezi sorbetem a tvarohovou. Ono vůbec to, že nejobyčejnější polárkáč se umístil dost vysoko, o něčem svědčí. Mám pocit, že to bylo děláno na objednávku.
Kdysi mě zaujalo, když jsem vzal do ruky půllitrovou vanilkovou zmrzlinu Häagen Dasz a půllitrovou vanilkovou zmrzlinu tuším Carte d'Or, že ta druhá jmenovaná je výrazně lehčí. Tak jsem se podíval na složení a přestal jsem se divit... holt poctivá zmrzlina je těžší
To samozřejmě není pravda, tuk, je vždy lehčí než voda a tak nejtěžší bude litr zmrzlé vody a litr zmrzlého palmového tuku je zhruba těžký jakoilitr 40% smetany. Rozdíl hmotnosit dělá šlehání at již dusíkem nebo vzduchem.
Co si myslet o testu kde zmrzlinou nazývají mražený krém s rostlinným tukem. Název zmrzlina je chráněný a nesmí obsahovat rostlinný tuk.
Pokud má člověk možnost, tak je nejlepší je nákup do termoboxu ve zmrzlinátně. H-D je obstojná zmrzlina, ale Angelato, Zmrzlinář nebo Creme de la creme je pořád úplně jiná liga.