Diskuze

Jezte ryby i mimo svátky. Nejzdravější je tuňák, dietní zase platýs

Vánoce rovná se v mnoha rodinách kapr. Někteří se na něj těší, jiní ho jedí se zapřením. Ale nemusíte zůstat jen u kapra. Klasiku v podobě kapra může na vánočním stole nahradit mořská ryba, třeba tuňák nebo losos. Konzumace mořských tučných ryb je důležitá hlavně pro obsah omega 3 mastných kyselin v jejich tuku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Patří pod příspěvek pana Kolana.

0 1
možnosti

Zvláště čerstvý tuňák je velmi dietní jídlo. Jezte ho (celá rodina) 2x týdně a nezbyde vám už ani na Gothaj a budete štíhlí a zdraví.

(tak trochu nadsázka, ale ohrožený skutečně je a i to bychom měli brát v potaz)

1 0
možnosti

Tunak neje zdravy. Ta ryba zije dlouho i jej maso ma mnoho toksyn. Vetsina lososu je z farm. Nejzdravsi je sled, jej organizm nebere toksyn z pokrmu i vody. Slede sou levne i zdrave :-).

1 0
možnosti

Ale houbeles. Odjakživa se píše -s. Když už něco, stejně jako Stáňa, tvrdíte, alespoň si to ověřte! Platýs je modernější verze slova platejs, z německého Platteisen, lat. platessa, -tissa.

1 0
možnosti

To je pro pana chytráka Karla Hanouska.

0 0
možnosti

Je hezký, jak evropané koukají skrze prsty na Japonce lovící velryby, ale že sami ničí jeden živočišný druh za druhým, jim jaksi nevadí.

3 0
možnosti

A jejda, to jste moc netrefil. Japonci jsou (mimochodem) také velkými lovci a milovníky tuňáka. Suši a sašimi z nich je velmi oblíbené.

0 0
možnosti

Platýz...milí redaktoři, platýz...:-/

3 10
možnosti

A86d53a55m 22C35e74l75e50r

22. 12. 2012 11:47

Tuňák je v současnosti díky rybolovu na pokraji vyhynutí.

9 1
možnosti

Je to ohrožený druh, ale není na pokraji vyhynutí.

4 2
možnosti

Urcite ma najviac omega 3 kyselin Tuniak ? Pokial ja viem tak losos a ten je aj cenovo dostupnejsi. Vacsina lososov je z chovnych stanic takze sa nezatazuje ani priroda.

4 2
možnosti

To je velmi mylný názor. Čím myslíte, že ty lososy z farmy krmí? Granulemi. A ty jsou z čeho? Z ryb. Původních, většinou místních. Na jedno kilo vyprodukovaného lososa se "spotřebuje" 5 kg jiných ryb. O jiných negativech klecových odchovů ani nemluvě.

5 1
možnosti

Výborné jsou i malé rybky, plotice, cejnci a podobně. Ne na smažení, kdo by obíral tolika kostí, ale naložit do oleje či octa, mňam. Takoví domácí pečenáči či řezy se zeleninou (zavináč, ale nezavinutý).. Navíc jich je v řekách i rybnících ohromné množství, nikomu nechybí, nikdo je ani nechce. Není problém, zatímco čekám na slušnou rybu chytit deset a víc podobných malých potvor. Stejně zabírají, takže vytáhnout je musíte.

1 3
možnosti

Nejlepší je pstruh a losos.

6 1
možnosti