- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Choval jsem dle doporučení a stejně mám cukrovku jako prase. Lidé, nejezte. Současné jídlo způsobuje cukrovku.
chodíte nakupovat do jakéhokoliv obchodu kde prodávají potraviny ? Tak se nad tím z čeho je zboží vyrobeno zamyslete a už by Vám mělo být jasné na co všechno zemřete !! Dalším faktorem je stres, to ať si myslíte že ne, je celodenní záležitostí nejen v práci.....A pokud se nezhulákáte jako doga je alkohol , káva či jinná vypínací metoda jen ku prospěchu.... Ale i tak na něco umřít musíte
překvapivě ti macatější co se hýbou jsou na tom lépe než ti štíhlí co nedělají nic. Takže hlavně pohyb
Já bych za nejnebezpečnější návyk označil nadměrnou konzumaci zmrzliny, sladkých moučníků, hustých omáček s knedlíky, sladké dezerty a dorty.
Samozřejmě, 10 rohlíků denně vydrží také málokterá pankreas. Uvedené potraviny totiž způsobí kalamitu, rychlý vzestup glukózy v krvi, pankreas reaguje, ale po delším přetěžování to vzdá.
Kdo už má svoji pankreas poškozenou, musí si hlídat špičky glukózy, t.j. stravu si rozdělit a nejíst, když nemá hlad. Hlad totiž signalizuje nízkou hladinu glukózy. Vhodné potraviny pro diabetika jsou ty, které jenom zvolna uvolňují glukózu. Třeba luštěniny, místo knedlíků a housek raději nudle, ale naopak, třeba zmrzlina má stejný účinek, jako když vypijete typickou limonádu, třeba Fantu, Sprite nebo Colu. Můžete si zrovnatak namíchat nápoj ze čtvrtiny cukru a zbytek vody.
Na Becherovce by ani tak nevadil ten alkohol, pokud se ovšem nezpijete do němoty, ale hlavně ten navoněný cukr, který ji v podstatě tvoří. Alkohol vadí hlavně proto, že blokuje aktivitu jater, která neustále žonglují s tuky a cukry. Proto musí mít játra vždy dostatečnou dobu na svoji činnost, t.j. alkohol musí během dne na dostatečnou dobu klesnout pod hodnotu, na kterou játra reagují. Odbourání alkoholu je zpravidla záležitost asi 6 hodin.
Večer po práci pivo nebo dvě, sklenka vína, to vám neuškodí, ale začít už ráno s šampaňským, přes den tu opici přiživovat a večer se té návykové látce oddat úplně - to vám hodně zkrátí život, zejména když si k tomu i zakouříte.
sest prekvapivych stavu, ktere mohou vest k cukrovce.
Nadvaha, nadvaha, nadvaha, nadvaha, geneticke prepoklady, alkohol
Škoda, že zrovna omezila EU ty limity pro výrobu cukru, protože podle článku bych měl produkovat víc cukru než jakýkoliv cukrovar.
Podle článku snad kromě posledního bodu, dodržuji všechny podmínky, ale cukrovka furt nikde.
nevadi, jeste pockejte. Cukrovku dostane naprosto bezpecne 1 osoba z 10. Navic cukrovka je jednou z nejzakernejsich chorob a podporuje vyvoj dalsich chorob, jako je infarkt, cevni mozkova prihoda, nasledkem byva selhani ledvin nebo amputace koncetin
Nechapu jak muze byt piti kavy nezdrave....to je uplny mytus.
Jako u všeho záleží na množství, pokud někdo vylemtá 10 hrnků kafe denně, tak to úplně košer nebude.
Kdo u vás dělá ty titulky proboha. Asi by to mělo být takto: "Šest běžných návyků, které překvapivě mohou vést k cukrovce".
Už párkrát jsem nabízela brigádu. Moje děti se základní (střední) školou by to napsaly lépe.
Jo - tvorba titulků - to nemůže dělat každý. Někdy mám pocit, že limitující faktor je cca tak IQ = 90. Kdo má víc, nemůže tuto náročnou práci dělat... :-D
Pamatuji si třeba titulek "třetina bývalých voličů strany A nyní volí stranu B". Obsah článku pak byl však o tom, že třetina nynějších voličů strany B jsou bývalí voliči strany A. (...) V době, kdy strany A a B měly významně odlišné počty voličů, si byla logicky tato dvě tvrzení svým významem značně vzdálená. Autor titulku ovšem patrně tento intelektuálně náročný úsudek nebyl schopen vykonat (a kdo ví - možná to má přímo i smluvně zakázáno - titulek přece musí v prvé řadě upoutat pozornost, až v druhé řadě může mít nějakou podružnou souvislost s obsahem článku...).
"Studie odborníků z University of Pittsburgh totiž zjistila, že každá hodina strávená před televizí zvyšuje vaše riziko vzniku diabetu o téměř 4 procenta."
Takže po 25 hodinách strávených čuměním na televizi má člověk už 100% jistotu vzniku cukrovky 2. typu. Tak to už jsem to prošvihl snad 1000x.
Ono jim tam totiž vypadlo to podstatné slovíčko "DENNĚ"
"Each hour spent watching TV daily increases the risk of developing diabetes by 3.4 percent."