- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jana Hajšlová | foto: David Neff, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Je namístě bát se některých potravin z hlediska vlivu na naše zdraví?
Z obecného pohledu samozřejmě ne všechny potraviny lze považovat za zdraví prospěšné. Nemusí jít jen o ty, jež mají vysoký obsah tuků, zejména živočišných, ale například i o ty, které obsahují velké množství jednoduchých cukrů. Důležitým úhlem pohledu je také úroveň kontaminace potravin různými nežádoucími látkami. V globálním srovnání však Evropa nabízí velmi bezpečné potraviny. Troufla bych si tvrdit, že evropská legislativa je mnohem modernější než například americká, a do značné míry i přísnější.
Připojte se ještě dnes a získejte: