Diskuse k článku

Pár kousků čokolády neškodí, vybírejte si tu kvalitní

Jestliže vás na hubnutí děsí právě nutnost vzdát se sladkého, je tu dobrá zpráva: není to tak úplně třeba. Spíš byste se měli naučit přemýšlet nad množstvím čokolády, kterou spořádáte. A také nad její kvalitou. Všímejte si zejména množství kakaa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

chudacek.blbecek

Malý kousek

Hm, hm, marně přemýšlím, co by to muselo být za jídlo, jehož by malý kousek uškodil. Snad jen zkažené.

0/0
2.2.2010 16:16

archivnidonsimon

každý přece ví

že nejkvalitnější čokoláda je polská sójová pochoutka v ceně 10,30 za 15 kg.:-P

0/0
2.2.2010 15:50

Kartony

Hodně kakaa ano, ale žádné umělé ztužené tuky

jenom kakaové máslo.

0/0
2.2.2010 12:56

chudacek.blbecek

Re: Hodně kakaa ano, ale žádné umělé ztužené tuky

Ztužené tuky jsou i v kvalitních čokoládách. Snad jen fair trade čokolády v sobě nemají žádný emulgátor, ale ty se zase v pokojové teplotě dost rychle rozpouští.

0/0
2.2.2010 16:16

mmachtri

Re: Hodně kakaa ano, ale žádné umělé ztužené tuky

to si dovolím oponovat, můžu mluvit za cca 150 druhů FT čokolád a žádná se při pokojové a ani o něco větší teplotě nerozpustila.

0/0
4.2.2010 11:31

chudacek.blbecek

Re: Hodně kakaa ano, ale žádné umělé ztužené tuky

A obsahuje emulgátory? U těch FT je dobré, že mají vysoký obsah kakaa, které se s tukem přirozeně spojí.

0/0
4.2.2010 12:11