- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je fakt takový problém srovnávat stejné množství nápojů!!!! Srovnávat litr koly (27kostek) a 2 dcl džusu (5kostek). To je fakt bomba.
Ten kdo to psal asi vůbec nepracuje v KOFOLE?
Srovnávat cukr v ovoci s rafinovaným cukrem, což je pro tělo jed, mi přijde demence. Uvědomte si, autoři článku, že problém netkví v cukrech jako takových, ale v tom, v jaké podobě je do sebe dostáváme. Přidaný cukr akorát zakyseluje trávicí trubici. Navíc z něj nejsou žádný živiny. Nejlepší je potraviny, ve kterých je přidaný rafinovaný cukr, vůbec nejíst. Nejlepší je stravovat se přirozeně. Cukr je v ovoci, bramborách, ovsu...
Tak tady je to kafíčko. Sladíte? Kolik lžiček ovsa? :-)
článek vhodný pro ty, kdo chtějí zhubnout.... ale trošku mi vadí počítání na kostky cukru - na balených potravinách hodně chybí údaje o množství sacharidů nejen v celém balení, ale v jednotlivých kusech kupovaného jídla. Vzhledem k tomu, že mám doma dva diabetiky, považuji za velmi nedostatečné uvádění výměnných potažmo chlebových jednotek na potravninách pro diabetiky. Úplný ráj bychom měli, kdyby byly tyto údaje i na "běžných" potravinách....
Bez jednoduchého cukru - glukózy - bysme se nehnuli. V přírodě se sice vyskytuje, ale proč pakat (zejména v zimě) drahé a špatně dostupné ovoce na kila , když stačí pár kostek složitějšího cukru - sacharozy, která se jednoduchým štěpením zpracovává v organismu na již zmíněnou glukozu? Lidský organismus je odpradávna zvyklý zpracovávat různé typy potravin, jsme všežravci, proto dobře prosperujeme, protože když vymizí jeden druh potravy, začneme přijímat jiný. Současný trend vyhublin a "zdravé" výživy směřuje jen k tomu, že až se změní klimatické či společenskoekonomické podmínky, budou lidi umírat na otravu tukem, ačkoliv tuk byl po tisíce let výhodným zdrojem energie pro organismus.
Zjednodušeně: Děti, které vyrůstaly v prostředí bez škdolivých látek, bacilů a virů se při styku s nimi daleko snáze nakazily, onemocněly, dostaly alergickou reakci, narozdíl od dětí, které vyrůstaly v "nečistém" prostředí. Otužování je účinější, než vyhýbání se!
Přesně tak!!! Základní problém lidstva je, že se pohybujeme méně. Ale i toto je věcí obchodu. Zdravou výživou si vydělává příliš mnoho lidí.
ony ty doporucovane light jogurty taky nejsou zadna vyhra - sice mene tuku a cukru, ale zato zahustene skrobem, coz je taky sacharid
...a navic to, co se dnes povetsinou prodava s oznacenim 'jogurt' nema s jogurtem jako takovym spolecneho temer nic. Jak by take mohlo, kdyz napriklad trvanlivost je v radu tydnu...
Odnaučila jsem se jíst slazené kupované věci - to je základ úspěchu při udržení váhy! Ochucené jogurty (včetně hnusně sladkého actimelu) zásadně nekupuji - nedají se jíst, jak jsou sladké. Sušenky a jiné nesmyly jím jen vyjímečně, ale už spíše ne, protože jsou hrozně přeslazené a nedobré. Stačí, když člověk vydrží třeba jen na týden omezit sladké věci a zjistí, že už se k nim nemůže vrátit, protože jsou prostě moc sladké!
Jojo, mám úplně stejnou zkušenost. Asi po půl roce jsem si koupila tatranku a po prvním kousnutí jsem nevěděla, kam to vyplivnout, jak to bylo sladký! No a jogurty jsou kapitola sama pro sebe, darmo mluvit...
hodnota piva. Takto l litr dvanáctky má asi 1 800 KJ /kilojoulů/..
kolik kostek cukru je potřeba k tomu, aby člověk absorboval 200 gr uhlovodanů, což je základní dieta pro lidi nemocné cukrovkou..
nechapu, co tim myslite. Uhlovodany, cili karbohydraty, jsou zase ty (vice ci mene slozite) cukry
Zaujala mne myšlenka pít energetický nápoj bez cukru. To je úžasný protimluv a v podstatě hloupost. Třeba jednou potkám aspoň jednoho nadšeného spotřebitele:-)
Ony tě můžou nabudit i jiné látky než je cukr. Taurin, karnitin, cofein apod. Nebo myslíš, že stačí sníst 2 kosty cukru a budeš lámat skály?