Diskuse k článku

Vraťte se k bůčku. Tuky neškodí, zabíjí cukr, tvrdí vědec. Má pravdu?

Svět obletělo šokující tvrzení: vědci se spletli, nasycené tuky vůbec neškodí zdraví. Horší je cukr. Rozruch vyvolal odborný článek vyvracející desetiletí výzkumů o škodlivém vlivu živočišných tuků na zdraví člověka. Bůček nemá podle autora na stav našeho srdce a cév žádný vliv.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J70a35n 82K91ř44t28i62t98e72l 5205619770288

Všeobecně se tvrdí, že bílé maso je zdravé a tak ho preferuji! Nejleší bílé maso je v bůčku.R^R^R^

Zde na této adrese je mnoho zdravých potravin http://www.mnamustky.eu no není to nejlevnější, ale zase je to poctivé maso, bez chemie.

+2/0
15.3.2014 13:28

K20a71r98e40l 95H14a53c48k71e17l 2285375746496

Jo, objednal jsem si tam, a naprosto bezchybný. Každej, kdo rád ty nejkvalitnější produkty, by měl zkusit....R^R^

0/0
15.3.2014 13:35

K15a63r22e46l 84H96a51c78k33e82l 2635825156756

Znám, objednal jsem, a vše vynikající, bezchybné. Doporučuju každýmu!!!...R^R^

0/0
15.3.2014 13:41

M92a84r88t51i29n 59B77a25l21á89ž 3520360305382

Pri výrobe mäsa príde k slovu oveľa viac chémie, než pri výrobe Sava ;-)

0/0
22.3.2014 13:08

R98e28n64a64t68a 78H57a45v59l72í75č79k75o41v48á 3269756233975

Chachacha! Za chvíli přijdou s tvrzením, že cereálie škodí zdraví....Každou chvíli je nějaké jídlo absolutně nezdravé, karcinogenní a bůhvíjaké. Tímhle procesem postupně prošlo mléko, teď i bůček... Každý by měl jíst to, co mu chutná(a není mu z toho blbě). Pokud někomu nechutná zelenina, tak ji prostě nejí a žádná propaganda ho k tomu nedonutí, zrovna tak ostatní, tzv."zdravé" potraviny. Třeba já nejím veškeré ryby a mořské potvory, můj partner zase zrající sýry, děti každý něco..... A žijeme. Jídlo mi musí především chutnat. Nakupuji a vařím tak, aby nikdo nemohl ofrňovat, že to nebo ono nejí. Ryby nejíme všichni, takže to je jednoduché, no a když já a děcka dostaneme chuť na "smradlavý" sýr, tak si ho jednou za čas dopřejeme a pak řádně vyvětráme, než se hlava rodiny vrátí domů...ani to nepozná.

+3/0
14.3.2014 17:23

M76o55n85i28k75a 18R24o70l88l51o32v92á 5573762236785

Spíš čekám kdy přijdou s tím,že život tak nějak škodí zdraví;-).Celý život jsem přesvědčená,že člověk má spoléhat na svůj rozum a tím se řídit.

+3/0
14.3.2014 21:02

A14l27e98n23a 35N28o56s35k25o74v48á 7827453755949

William Davis, Zivot bez psenice... prave to ctu, a musim s jeho zavery souhlasit, protoze bez obili jsem byla veeeelmi spokojena, vubec tak nejak celkove moje situace odpovidala jeho popisum, akorat jsem to neresila s doktory (hypochodnr),  dosla jsem ke stejnym zaverum tak nejak prirozene, pozorovanim vlastniho tela...

0/0
15.3.2014 9:21

R23e39n37a52t81a 22H10a88v55l53í17č67k92o36v78á 3279126623615

Život bez obilí=bez mouky si nedokážu představit. Pečivo, těstoviny i ta zásmažka se bez mouky neobejde! Nemluvě o moučnících, buchtách, koláčích...Rodina by mě pěkně hnala! Na podobné nesmysly, jako nejíst pšenici, musí být člověk svobodný a bezdětný. Rodině se prostě vařit musí a bez mouky to je skoro nemožné. Zvláště česká kuchyně...

0/0
15.3.2014 17:46

J43a97n 75F10i71a57l97a 7604127105689

Před cca 20ti lety zkoumali, proč Eskymáci netrpí nedostatkem vitamínu C. Zjistili, že jejich organizmus dokáže vitamín C získat z tučného masa.

+2/0
13.3.2014 21:03

A41l35e22n56a 19N63o30s34k41o66v14á 7387533685289

no jo, ale Eskymaci ho dokazou ziskat ze syroveho, pripadne mrazeneho masa.....navic, nevim, kde bychom u nas shaneli velrybi kuze, tuleni mozek, pripadne narvali maso.... i Eskymaci maji u nekterych z nich vymezeny pocet kusu, ktery smeji ulovit, prave proto, ze je to tradicni soucast diety, a lovit smeji jen tradicnim zpusobem (prave u tech narvalu to plati....)

0/0
14.3.2014 8:18

P59a62v97l45a 56N46o30v83á 3425953468385

Souhlas. Jenom jsem to četla a říkám si, kam že to ti eskymáci to maso narvali. :-)

+1/0
14.3.2014 10:08

J64i94ř82í 60M97a87r86e22č81e54k 3469271252

To mi také není jasné :-)

0/0
14.3.2014 11:54

P96a77v31l93a 39N69o32v41á 3535963448615

http://leccos.com/index.php/clanky/narval ;-D

0/0
14.3.2014 12:02

M65i52l32a21n 50K79r59a72t34o65c38h57v15i16l 8494654554458

Narvali narvala do lednice :-)

0/0
16.3.2014 13:13

P15e26t80r30a 59N67o97v88á12k35o23v96á 7218966474988

No je fakt, že spousta lidí tvrdí, že se jejich dědeček dožil 90 při denní konzumaci bůčku. Nicméně tihle lidé si ho fakt v kečupu nemáčeli a zákusky si nekupovali, čokolády o páté nepili...

+5/0
13.3.2014 20:02

M41a44g63d11a40l74e85n54a 89M41a48c73h88o33v30á 2663845176918

A taky měli dost pohybu a docela hodně pracovali.

+7/0
14.3.2014 7:03

J28a80n44a 92N64o22v61á77k34o58v36á 7537410199168

Věřím tomu. Sladké po nálezu zvýšeného cukru v krvi vynechávám a nemám už po pěti letech bez sladkostí na cukr ani chuť. Mám ale také špatný žlučník, už déle než 10 let, přesto mi ale tučné nedá spát, i když ho již deset let jím omezeně a bývá mi po něm špatně. Přesto ho čas od času musím jíst a přitom jsem velmi štíhlá.  (176cm/ 57kg)

0/0
13.3.2014 19:40

E73v14a 12H54a15s39n39í36k40o28v28á 1344101776154

Bacha, vědci přišli na to, že dýchání vzduchu zabíjí!

Člověk, který dýchá vzduch, nejpozději do sto let zemře.

+8/0
13.3.2014 17:06

J56a22n 13F14i28a27l95a 7514987875779

Většina vrahů vraždila nejpozději týden po konzumaci chleba! Nejezte chleba.

0/0
13.3.2014 20:59

J95a61r94o62s86l17a63v 81C58h25v63o39j12k61a 8884534145

Ty si děláš sice srandu, ale ona je to ve výsledku pravda. Kyslík je pro organismus vlastně škodlivá látka a v hlavní míře způsobuje to, že stárneme. Zpracování živin za účasti kyslíku je v podstatě "hoření" (taky se tomu ne nadarmo říká "spalování živin"), při kterém samozřejmě vznikají nebezpečné zplodiny (volné radikály), které poškozují tělo a způsobují zkracování řetězce DNA, který se pak hůře replikuje, až zcela ztratí schopnost se replikovat a tělo postupně ztrácí schopnost regenerace ("stárne").

0/0
14.3.2014 0:39

V74á45c87l61a98v 28K12a24f50t36a89n 7875779623126

né každá oxidace je hoření :)

0/0
16.3.2014 19:07

P66a36v43e76l 41M76a41l21i70n27a 9298883918810

U mě funguje, žádné sladkosti a alkohol a váha jde dolů.

+2/0
13.3.2014 16:59

J11i51ř39í 73D90o76u63b10í26n96e42k 9927488456793

ano, to co jste napsal jsem použil jako prostředek pro hubnutí a opravdu fungujeR^

0/0
14.3.2014 7:13
Foto

M72a92r80i62a61n71a 74R28y21š22a37v43á 2337265442799

má pravdu :o). Třeba já i manžel jíme téměř stejně. Manžel nepatrně větší množství, ptz je chlap. Nicméně on hodně mlsá sladké a já tučné. A přesto jsem pořád hubená a manžel nabírá. Problémem cukrů je i to, že tam vzniká častěji závislost, takže 1 sklenka koly pro člověka není dost, ale 4 plátky anglické mi pro mlsání bohatě stačí :o) krom toho cukr vzbuzuje hlad.

Někde jsem viděla dokument o vlivu cukru a statisticky se ukázalo, že se zlevněním výroby cukru a tedy jeho masivní produkcí, stouply masivně i kardiovask. onemocnění.

+2/0
13.3.2014 13:36

S38a19n41d49r83a 60F24e85r84i48a66n20č45í43k47o37v94á 7403968331473

Nebude to skôr tým, že váš manžel má proste vyšší energetický príjem než vy? Priberanie je v prvom rade o príjme a výdaji. Ak váš manžel veľa mlsá sladkostí, tak zákonite musí mať aj vyšší príjem. Človek predsa nepriberá len z množstva zjedenej potraviny, ale z jej energetickej hodnoty. 

Mimochodom, vedec o ktorom píše článok  nikde nespochybňuje že sa z tuku priberá, ale len to, že tuk nemá tak negatívny vplyv na zdravie ako sa predpokladalo. Treba si prečítať celý článok.

+3/0
13.3.2014 14:06

P36a40v19l35a 33N28o60v63á 3435393828815

To, že jste hubená (nebo si to myslíte), neznamená, že jste zdravá.

+5/0
13.3.2014 14:09

R27i14c82h17a95r94d 22Š78o94u76t22a 2154643817764

Co je na tom šokujícího? Kdo se v posledních 5. letech zajímal o výživu ví, že tuky jsou nejlepším zdrojem energie a že sacharidy škodí zdraví a to především rafinovaný cukr a pečivo.

+3/−2
13.3.2014 13:33

P73a10v47l91a 29N20o41v12á 3785313248605

Bacha, Sandra po vás jede... to vypadá na neklidné odpoledne...

0/0
13.3.2014 14:14

J41a62n 31M51e19r83t38a 3282390641308

Jaký je rozdíl mezi sacharózou z rafinovaného cukru a sacharózou z jiných zdrojů?

+1/0
13.3.2014 16:00

P98e45t84r54a 51Š59i27m14o70n50o51v86á 6630940463633

Strejda Google poradí :-).

Maně si vybavuji, že ten bílý rafinovaný je ten nejrychlejší, že po něm brzy máme hlad, a vzniká na něj návyk.

Co je na tom pravdy, netuším.

0/0
13.3.2014 18:15

J70a84r12o13s85l81a44v 79C25h72v34o13j31k35a 8634464185

Bílý rafinovaný není nejrychlejší, je až třetí v pořadí. Nejrychlejší je glukóza (jednoduchý cukr), nástup do krve v řádu sekund (mozek to má rád, ten papá jedině glukózičku, ostatní cukry potřebuje předtím rozštěpit). Pak je sacharóza (disacharid, rafinovaný cukr je až dokonce trisacharid), ten má náběh v minutách, a potom jsou polysacharidy, které už nechutnají sladce (např. škrob - těstoviny atd.) a nástup je pozvolněší (musí se předtím rozštěpit).

0/0
14.3.2014 0:54

M78a48r56t43i65n 89K51r61u26t53ý 1208891759675

Jiiž několik let se živím téměř výhradně kosmickou energií pránou. Vřele doporučuji, skutečně to funguje. Vůbec nevím, co je cholesterol ;-D;-D;-D;-D

0/0
13.3.2014 12:27

T56e71r29e66z43a 37N61o44v27o10t14n38á 7779343237817

To máte podobné jako ti mniši ne? Je zajímavé, že ačkoliv tvrdí, že já nevím kolik let nejedli, nějaký šťoural počítal bakterie v ústech a jejich celkovou energetickou hodnotu. No, na přežití to očividně stačí, pokud teda ti mniši říkají pravdu ;-D

0/0
13.3.2014 20:08

J44a86n14a 77S83t56e88h29l14í94k59o50v68á 2379340890496

Byla jsem na obědě a zrovna dnes byl mimo jiné i bůček se špenátem ... no dala jsem si ho :-)

+6/−1
13.3.2014 12:02

P15a77v40l11a 67N29o19v56á 3445313568395

Co k tomu?

0/0
13.3.2014 14:20

J37a21n26a 47S43t18e32h85l97í83k10o82v10á 2629480760206

bramborový knedlík a špenát ...

0/0
13.3.2014 14:22

P75a88v75l23a 88N72o56v81á 3805753668935

Nakonec mohl dopadnout nejhůř ten knedlík, jestli brambory viděl jenom z rychlíku a byly nahrazené nějakou sypkou směsí nebo moukou. Ale to jsem odbočila. Miluju špenát :-)

+1/0
13.3.2014 14:27

J30a48n34a 42S88t76e83h43l13í34k29o11v14á 2519300770576

Je to tak, klidně bych se bez něj obešla, pro mě by nebyl problém sníst 300 gramů masa bez ničeho ... :-) A špenát také můžu, to ano.

+1/0
13.3.2014 14:31

P11a15v80l41a 45N68o42v79á 3255483478695

Já bych klidně dala 300 g špenátu bez ničeho :-)

0/0
13.3.2014 14:43

J65a62n42a 65S90t76e45h74l50í20k84o64v43á 2179500680746

Tak to je nejlepší způsob,ale já bych měla hlad :-(

0/0
13.3.2014 14:46

P19e46t51r78a 34N79o69v84á61k84o78v91á 7618736384458

Vás bych měla ráda, já zas nejím to maso, my bychom se dohodly.

0/0
13.3.2014 20:04

J73a46n70a 85S44t22e73h84l12í17k89o30v26á 2979380270726

Pěkně bychom se dělily ;-)

0/0
13.3.2014 20:05

J15a15n 11S94t89o40d82o71l80a 7381910653820

Zajímavý - a podle mě chybný - argument pro pokles srdečních chorob v 90. letech. Doktor to přisuzuje ramě, ale já tvrdím, že menší nemocnost a zdravější populace nemůže reagovat ze dne na den na relativně malou změnu ve stravování. Skokové zlepšení zdravotního stavu bylo způsobeno nadšením z nových možností, najednou se mohlo cestovat, spousta lidí začala podnikat (myslím hlavně řemeslníky a drobné podnikání) v oboru, který je bavil a měli naději, že z toho budou mít i rozumné živobytí. Změna okolností k lepšímu zlepší zdravotní stav okamžitě, stravování možná dlouhodobě. Na druhou stranu příkladem zhoršení jsou 70. léta a deprese po invazi.

+3/−3
13.3.2014 11:51

P87e46t55r28a 69N69o79v82á39k96o72v66á 7758266894498

Rama? Ropný produkt? Zdraví? Chááá chááááá.

+1/0
13.3.2014 20:05

T67e63r55e60z28a 55N67o37v50o82t16n87á 7249623827817

proč, když se použije nějaká složka z ropy, tak je hned celý výrobek z ropy? ;-D každopádně ztužované oleje nic moc. Radši kvalitní oleje a tuky :-)

0/0
13.3.2014 20:25

E29m29i28l 52V73i97l37í67m47e89k 6756189389387

cukr je droga co vice rikat

+2/0
13.3.2014 11:11

M24o23n92i32k22a 73R45o14l63l41o78v28á 5773862636915

No a?

+2/−1
13.3.2014 11:15

K67r75i23s89t46ý55n97a 46K74o69l36e87č23k38á79ř58o98v21á 3675918943

No je, no, co více říkat, dyk to povidá ;-D

+3/0
13.3.2014 11:17

M90o49n19i46k24a 65R86o73l54l29o50v14á 5553312986945

Já čekala nějaké poučení jako např.od p.Krhovského.Ten po mě jde brutálně;-D

+1/0
13.3.2014 11:20

P47a90v67l25a 55N56o52v47á 3575903348615

Jako po uzeným?

+2/0
13.3.2014 11:24