Poradna plastického chirurga Lukáše Frajera

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Nejste se svým tělem spokojeni a pomohl by vám jedině skalpel? Poraďte se s plastickým chirurgem MUDr. Lukášem Frajerem. Plastický chirurg a držitel licence České lékařské komory v oboru plastická chirurgie. Člen týmu Kufa, Pros & Co. kliniky plastické estetické chirurgie Perfect Clinic s.r.o. v Kartouzské 10 v Praze 5.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

ostatní
Dobrý den!Po akej dobe od plastickej operácie prs može žena otehotniet? Dakujem
Beáta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně není stanovena žádná taková doba

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se vás zeptat, zda-li jde jen odstranit menší hrbolek, který není ani nějak výrazný, ale vadí mi. Jde to vidět hlavně ze strany..Kolik by to přibližně stálo? Předem děkuji za odpověď :-)
Tereza
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle zevrubného popisu bude třeba provést kompletní rinoplastiku, která na naší klinice stojí 34500 Kč, objednat se případně můžete na tel 603560856.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace obličeje a krku
Dobrý den, v roce 2013 jsem jsem na faceliftingu. Bylo mi řečeno, že korekce je možná nejdříve 1 rok od operace. Celý rok 2014 jsem byla mimo ČR. Chtěla bych se zeptat do kdy je možná nejzašší doba korekce, samozřejmě zdarma. Děkuji za odpověď.
Adriana Smatanová
Adriana Smatanová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodující je lokální nález po operaci, reoperace po 1 roce mi přijde strašně brzo, výsledek po reoperaci bude minimální, ale  rizika  spojená s operací jsou výrazně vyšší, proto bych tolik nespěchal.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat. Na pravém rameni mi vyřízli histiotytom který byl na histologii negativní. Na pravém rameni jsem měl také jeden také negativní a jizva je perfektně zahojena. Na levém rameni se mi cca po dvou měsících udělala vystouplá jizva. Nevím jestli to je keloidní jizva. Svědí, je uprostřed jizvy a je cca 1 cm v průměru. Má barvu okolní tkáně. Děkuji za odpověd.
Honza
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, v této oblasti se keloidní jizvy dělají rády, doporučil bych tlakové masáže, aplikaci topických gelů či náplastí a event. aplikaci kortikosteroidů.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, po akné, které mě dramaticky trápilo od puberty vlastně donedávna (27 let) jsem měla jizvy. Ne žádné krátery, což uznal i plastický chirurg. Podstoupila jsem zatim dvakrát Microneedling na klinice (jehly 2,5 mm), protože se to jevilo jako nejmíň bolestivý zákrok. Strukrura pleti se časem opravdu hodně zjemnila, opakovaní mám v chladnějším období ještě v plánu. Jenom tedy jsem myslela, že se pleť i barevně sjednotí, ale nestalo se tak. (zabarvení vzknikalo s jizvami, ne např. ze slunce). Dají se skvny nejak šetrně odstranit? Eventuálně i nějakým krémem? Děkuji Vám za odpověď.
Marika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučil bych konzultaci u korektivního dermatologa, možná nějaké peelingové metody jsou metodou volby.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den, je mi 22 let a mám povislá víčka. Byla jsem se poradit na jedné klinice a tam mi řekli že jsem na operaci příliš mladá že mi ji udělat nechtějí. Nejde mi asi ani tak o estetické hledisko i když to není k zahození, ale často mě bolí oči i hlava a mám tendenci neustále dávat obočí nahoru a tím si dělám dle mého zbytečně vrásky na čele. Kdy je tedy věk adekvátní? Na klinice mi doporučili botox, ale toto je dle mého řešení trošku nešťastné. Děkuji za odpověď
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, nutné je posouzení lokálního nálezu v oblasti očí, věk není absolutní indikací či kontraindikací, v případě zájmu je možné se objednat na naší kliniku k  vyšetření.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, jsem po dvou sekcích a při akutní operaci žlučníku mi byla diagnostikována pupeční kýla a pan doktor se vyjádřil, že je velká jak pěst. Vím, že když si lehnu na záda poznám, že mám rozestoupené břišní svaly nad pupkem a v pupku na 3-4 prsty, někdy to pobolívá, mohla bych mít operaci kýly s abdominoplastikou hrazenou od VZP? Váhu mám v normě. Děkuji za odpověď
samanta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle zevrubného popisu se opravdu bude jednat o rozestup svalů a myslím, že je i dostatečně velký aby vznikal nárok na úhradu ZP, proto se prosím objednejte do Motola na tel 224434174 ke mě či kolegům.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, hned po narození jsem musela podstoupit operaci, kdy mi odstranili jeden vaječník. Nyní mi je 23 let a mám na břiše velkou jizvu, která je zapadlá. Doktor mi řekl, že mám srostlé vrstvy a špatně mi funguje v této oblasti svalstvo. Chtěla bych se zeptat, jestli jdou nějakým způsobem oddělit, nebo s tím cokoliv udělat. Děkuji
Barbora
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, korekce jizvy je samozřejmě možná, vždy záleží na lokálním nálezu, proto se prosím objednejte do Motola na konzultaci na tel 224434174.

Po vyšetření bude jasné jak postupovat dále a zda-li případná korekce bude řešit váš problém.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den,jsem po operaci spodních víček 4 týdny a na jednom oku mám spadlé víčko/vytočené dolů/.Můžete mi prosím poradit co se s tím dá dělat.Děkuji za odpověď
Jaroslav
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jedná se tzv. ektropium, tento problém je nutné se svým chirurgem, který by tento stav měl řešit dle tíže postižení konzervativně či chirurgicky při větším stupni.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den,

babička byla před cca 40 lety na operaci žlučníku, s tím, že po zákroku jí zůstala opravdu ošklivá a vystouplá jizva. Během let však nikdy neměla žádný problém, až teď po tolika letech ji začala jizva občas hnisat. Chtěla bych se zeptat na vážnost problému, popřípadě nějakou léčbu.

Moc děkuji za odpověď
Gábina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pravděpodobně došlo k vytvoření granulomů, které nyní pracují. Doporučuji návštěvu na chirurgii, kde jsou plně erudovaní tento problém řešit.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,po 4dětech,po odstranění dělohy a předešlému podvazu vejcovodů a také po problémech s klouby mám dost hodně převislé a velké břicho.Dalo by se stím něco dělat?Dělá mi to dost velké zdravotní problémy,už neví co dělat.Děkuji
Jarmila
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, převis kožní řasy a pokles kůže není indikací k provedení zákroku na náklady ZP

Správnou indikací je rozestup břišních svalů.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den,
jsem cca týden a půl po operaci dolních víček. Vše je již zahojeno, žádné otoky, modřiny... Jen mám pod každým okem táhlý vystouplý hmatatelný pruh, vypadá to, jako by tam bylo něco vloženo, nevím, jak to lépe popsat. Jedná se o otoky způsobené horším odtokem lymfy? Zmizí?
Moc děkuji za Váš čas.
Sisi
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, zřejmě se jedná o pruh jizvy, který postupem času změkne a povolí, výsledek je hodnotitelný s odstupem 2-3 měsíců

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace obličeje a krku
Dobrý den, je mi 35 let, chtěla bych pozvednout mírně klesající tváře. Můžete mi vysvětlit rozdíly v mnoha různých niťových liftinzích? Zejména mezi Silhouette a Art filting? Matou mě i velké rozdíly v cenách, i když tyto dvě techniky jsou popisovány téměř shodně, jedna stojí 50 tis. a druhá 15 tis. Jak je to tedy? Jakou byste Vy osobně doporučil? Kolik doopravdy stojí?
Děkuji a přeji hezký den.
Zuzana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozdíly jsou v podstatě minimální, na trh je uváděno řada produktů a každá firma má své know-how a nejlepší výsledky, obecně je principem zavedení vlákna(vstřebatelného či nevstřebatelného), který zafixuje tkáň a aktivuje tvorbu kolagenu, který jen liftující efekt podpoří. Naše pracoviště používá obě metody, cena je však téměř srovnatelná, mě osobně přijde šikovný art lifting, ale je relativní novinkou, proto zatím s ním nejsou velké zkušenosti a nejsou známy dlouhodobé výsledky, navíc je vstřebatelný a udává se cca 2-3 letý efekt po aplikaci.

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den pane doktore,
narodila jsem se s rozštěpem, proto jsem byla zhruba před 3 týdny na plastice celého nosu a sádru mi sundali asi před týdnem. Prosím Vás jaké radíte pooperační zacházení s nosem, abych se co nejvíce přiblížila výsledku a nějak si to sama nezhoršila ?

Předem mockrát děkuji za odpověď.
Nikča
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozsah péče je nejlépe konzultovat se svým lékařem, protože ten sám nejlépe ví, co "v nose dělal", obecně jsou doporučovány tlakové masáže kůže nosu cca 1-2 měsíce po výkonu cca týden po sejmutí sádrové dlahy

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý večer, v jizvě pod okem měsíc po operaci se mi utvořila jakási malinká zduřeninka, zatvrdlý kousek.Poradíte mi prosím. a jak nejlépe ošetřovat jizvu, aby byla co nejméně vidět. Také mě jizvy pálí a jsou citlivé.Děkuji Karla
Karla
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučím chránit před sluncem a jizvy hodně zvláčňovat krémem, malá bulka je většinou ucpaná mazová žláza(aterom v jizvě), často se musí chirurgicky odstranit "až uzraje". Doporučím kontrolu u Vašeho lékaře.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat jak se pozná nepovedená liposukce?Před deseti týdny jsem byla na tumescentní liposukci podbříšku a bylo mi odsáto 350ml tuku,ale žádný výsledek nevidím.Břicho mám veliké,hrbolaté.Dělala jsem si fotodokumentaci před zákrokem a v průběhu hojení a zdá se mi,že bříško po zákroku bylo mnohem menší než nyní.Kompresní prádlo jsem nosila 5 týdnů a vlastně o 3 týdny déle než mi bylo doporučeno.Po týdnu mi bylo větší,tak jsem si ho ještě upravila,aby více přiléhalo a vše jsem dělala podle pokynů svého doktora a i přesto je výsledek neuspokojivý.Chtěla by jsem se zeptat co se mohlo při zákroku či v průběhu hojení pokazit?Vždy jsem cvičila a dodržuji i zdravou životosprávu několik let,tak jsem věřila,že odsátí mi pomůže.Jsem z toho zoufalá a bojím se i popřípadné korekce.Můžete prosím poradit jak mám postupovat nadále.Předem děkuji za odpověď Petra:-)
Petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně bych doporučil kontaktovat svého operatéra a s ním vše probrat, pokud je zde opravdu neuspokojivý výsledek je slušností pracoviště bezplatná korekce po zákroku...věřím, že se s kolegou dohodnete a vše bude v pořádku....budu držet palce....

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den Jednou když jsem byl malý spadl jsem na chodník a následkem nárazu se mi na straně pravých žeber promáčkla chrupavka asi o 7 cm. Je možné operací chrupavku narovnat? Předem děkuji za odpověď
karel
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, toto se standartně neprovádí, místo je možné případně vyplnit silikonovým implantátem vyrobeným na míru, ale cena se pak pohybuje okolo 60000 Kč.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jsem rok po úraze na kole,po operaci úst mi zůstala jizva nad horním rtem, která vypadá jak po rozštěpu a vytažená červeň horního rtu.Je možnost nějaké korekce a přispívá na to pojišťovna?Děkuji za odpověď
Viera
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, korekce jizvy je možná po zhodnocení lokálního nálezu, proto se prosím objednejte do Motola na tel 224434174, po vyšetření lékařem bude možné stanovit jak postupovat dále....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,
byla jsem na vyšetření kvůli bolesti břicha a byla mi diagnostikována pupeční kýla. Navíc mám velký převis břicha po porodu dvojčat, který bych chtěla odstranit je možné provést obě věci najednou?Byla by možná operace na zdrav. pojišťovnu?děkuji
Helena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, převis kůže není správnou indikací provedení operace na náklady ZP, touto je rozestup břišních svalů, proto vás musím zklamat, v případě zájmu je možné se objednat na konzultaci do Motola na tel 224434174, po vyšetření bude jasné, zda-li máte nárok či nikoliv....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobry den, chtela bych podstoupit augmentaci prsou. Mam 3 deti a prsa velikosti 80 A , nepovisla, pevna. Bojim se, ze me telo implantat neprijme, jsem alergicka (traviny,pyly,plisne,kov) mam i lehci astma, uzivam behem jara spreje Gionu a Buventol pri dusnosti, tu jsem ale dlouho nemela, chtela bych znat vas nazor, mam vyssi riziko ze neprijme telo implantat? bojim se i kapsuly.. prsa si moc preju, dekuji a preji pekny den. A
Andrea
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, alergie na silikon jsou extrémně vzácné, proto si myslím, že i jako alergik můžete tuto operaci podstoupit bez vyšších rizik rejekce, kapsulární kontraktura není bohužel předem predikovatelná a postihuje cca 5 % žen. Každá operace má svá rizika a je nutné, abyste byla řádně informována Vaším operatérem a měla dostatek informací a mohla se rozhodnout po zvážení všech rizik.

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den
Chtěla bych se poradit, mám nadváhu a větší břicho po porodu s povyslou kůží.
Již jsem byla na jedné klinice v zahraničí, aby mi tu kůži odstranily, řekly mi že mám nejdříve zhubnout, jenže to je problém, vždy trochu schodim a potom to zase neberu.
Co mám dělat,, mohu podstoupit liposukci a poté odstranění vytáhne kůže?
Velice mi to vadí děkuji za odpověď.
romana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, všechny tyto výkony je vhodné provádět po redukci váhy, kdy dojde k poklesu kůže, která je následně odstraněna. Redukci Váhy bych ve Vašem případě doporučil pod dohledem obezitologa či výživového poradně, vyhnete se tzv. jo-jo efektu. V případě zájmu je možné se objednat na jednu z našich klinik. Více informací na www.perfectclinic.cz

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den pane doktore,začátkem března jsem byla na rekonstrukci prsu implantátem. Nad jizvou se mi udělal vtažený pruh a nad ním otok. Vypadá to jako přelepený prs izolepou a v tom pruhu to bolí..Zajímalo by mě jestli jizva povolí.Děkuji Hana
Hana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pruh, který popisujete je zřejmě prsní sval, který kryje implantát, rozhodně bych doporučil kontrolu u Vašeho lékaře, který Vám poradí co a jak dále. Pokud jste mojí pacientkou, tak se prosím objednejte do Motola na tel 224434174

S pozdravem

Lukáš Frajer

liposukce
Dobrý den,jsem dva týdny po klas. lipo v celkové narkoze bricha a boku a nevidim vubec zadne vysledky,je mi do breku...
Palátová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, 2 týdny jsou velmi krátká doba na celkové hodnocení, tento zákrok se hodnotí s odstupem min 2-3 měsíců, tak buďte prosím trpělivá.

S pozdravem.....

Lukáš Frajer

liposukce
Dobrý den, mám dotaz. Je možná spoluúčast nebo účast na liposukci vnitřních stehen? Jde o to, že je mám natolik velké, že i chození v riflích či legínách mi dělá problém. Při chůzi po 5 minutých sedřené, po 10 minutách jsou stehna do krve. O tom, že nemohu nosit sukně ani kraťase nemluvím, ale to, že už mi dělá problém i kalhoty, už je vážné. Jinak moje výška je 163cm a váha 58.
Dagmar
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, na liposukci se úhrada ZP ani částečná nevztahuje, proto je nutné si hradit výkon celý, doporučím konzultaci na jednom z našich pracovišť. Více informací naleznete na www.perfectclinic.cz

S pozdravem

Lukáš Frajer

liposukce
Dobrý den,jsem dva týdny po lipo boků a břicha a v celkové narkóze,vypadám snad ještě hůř než před liposukcí a to mi nejhorší otok,už opadl,mohu zaslat foto,když mi dáte na sebe email,děkuji :(
Markéta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, 2 týdny je velmi krátká doba na hodnocení výsledku po výkonu, toto je hodnotitelné srovnáním fotek po min. 2 měsících. V případě zájmu můžete samozřejmě zaslat fotografie, ideální by bylo foto před a aktuální. lukas.frajer@centrum.cz

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den, je mi 43 let a trápí mne stále více viditelné váčky pod očima. Existují reálná rizika spojená s operací, která váčky odstraní? Jak dlouho efekt operace vydrží? Dá se operace opakovat? Děkuji za odpověď
Ivana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, operace dolních víček toto řeší, efekt se trvalý, je třeba řádně, ale šetrně odstranit váčky v orbitě, pak je problém eliminován, reoparace s odstupem řady let je možná...v případě zájmu se objednejte na některé z našich pracovišť. Více informací na www.perfectclinic.cz

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
dobry den som 7 rokov po plastike usi,neodstavaju mi len nemaju tvar, kazde vyzera inak,je mozna reopeacia a musim zakrok znova platit mam 30 rokov
lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, při přitažení boltců dochází ke změně tvaru boltce, proto je toto očekávatelné, operatér Vás měl na toto upozornit, reoperace jsou svízelné a korekce má případně své limity, v případě zájmu se objednejte na některé z našich pracovišť. Více informací na www.perfectclinic.cz

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den, mojí dceři bude 12 let a její víčka jsou dosti převislá přes oči. Řasy jsou vidět minimálně. Ptám se tedy, zda je v tomto věku možná operace a jaký typ narkózy by podstoupila? Je tento zákrok hrazen pojišťovnami? Velice děkuji za Vaši odpověď.
Petra H.
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko odpovědět, proto prosím navštivte pracoviště plastické chirurgie v místě bydliště, kde po vyšetření bude jasné jak postupovat dále.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, mému dvouletému synovi byla od narození diagnostifikována břišní diastáza. Chtěla bych se zeptat, jak byste v tomto případě postupoval, zda rehabilitovat, pokud ano, tak kde a jak; nebo zda vyčkat, jak se bude vše vyvíjet. Jaký je vývoj u takto malých dětí? Neumím si představit, jak by syn spolupracoval s lékařem, návštěvu lékaře vždy doslova prokřičí :-( Někdo nám doporučuje navštívit neurologa, někdo chirurga, někdo rovnou rehabilitaci. Nevíme, kam se obrátit. Děkuji za radu.
Jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, u dětí toto bývá často, ale neznám přesně rozsah "postižení" u Vašeho syna, rozhodně bych došel na dětskou RHB, kde mají s tímto zkušenost a poradí Vám jak postupovat dále.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den =)
ráda bych si nechala zmenšit prsa mám je po dětech obrovská.Peníze na operaci nemám a tak uvažuji přes pojišťovnu.Můj gynekolog by mi to doporučil ale řekl mi že záleží na tom jestli chodím kvůli bolestem zad často k doktorovi.No nechodím protože odmítam jíst léky na bolest =D trpím migrénami a na ni jim léků až až =D
Také bych se ráda zeptala...chtěla jsem od gynekologa žádanku na mamografické vyšetření a on mi řekl že neví jaké přesně =)
myslíte si že při velikosti 80G je možné abych prošla přes pojišťovnu?chtěla bych je zmenšit co nejvíce i když jsem kulatá =D díky =)
Renata
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, k redukci prsu na náklady ZP je třeba vyšetření mammologa, ortopeda a neurologa, s těmito vyšetření pak dojdete za plastickým chirurgem, který požádá revizního lékaře Vaší pojišťovny o navýšení úhrady. Nyní začněte tedy shánět potřebná vyšetření.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den,
je mi 54 mám velká prsa, trpím tím celý život. Dá se ještě v mém věku jít na operaci - zmenšení prsou. Děkuji, Míla
Míla
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně věk není kontraindikací redukce prsu zvláště máte-li zdravotní obtíže, které pramení z velkých prsů.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace genitálu
dobrý den, chtěla bych se zeptat mám macatou pipinu jde s tím něco udělat????
dana 21
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Vážená slečno, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit co si pod označením které jste uvedla představit, proto doporučím navštívit plastického chirurga a s ním se poradit jestli je Váš problém řešitelný a případně jak.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
dobry den pane doktore jsem ftm.operovali mne v motole s volnym prenosem dvorcu.,ale chci se zeptat jak to je s posilovnou??kdy muzu zacit posilovat??ty jizvy nejak bolej mne mam to este trochu natekle a bolej svaly,po jake dobe se muzu vratit do fizycke prace.slysel sem od doktora,ze uz hned po mesici mam jit a popritom nejak se nezeptal co delam za praci.je to jenom mesic od operace.jak dlouho mam spravne byt v pracovni neschopnosti???delam ve skladu
anonym
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bolesti v oblasti jizev mohou být, fyzická práce po měsíci také možná, takže je možné začít i se sportem. Jako prevence vzniku keloidů doporučuji aplikaci silikonových náplastí či gelů a ochranu před sluncem po dobu mim. 1/2 roku.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den, jsem půl roku po modelaci a zmenšení prsů a v obou prsou mám v dolní části tvrdé boule, v levém o dost větší (tak 7 krát 4 cm).Paní doktorka mi říkala, že mi brala z každého prsa 200 ml tuku což se hůře hojí než žlázy a pokud boule nezmizí bude lepší reoperace. Myslíte, že je ještě možnost boule nějak jinak alespoň zmenšit?Pomohl by wobenzym?
Děkuji za odpověď. Marie
Marie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle popisu se bude jednat o tzv steatonekrozy, což je "polomrtvý tuk" v oblasti prsů, ke změknutí může dojít, avšak za další dobu, v případě, že Vás to nějak neobtěžuje a netrpíte bolestmi, tak bych doporučil počkat...

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, mám pod spodním rtem jizvy cca 3 roky staré. Během posledního měsíce začali mi vystupovat nad kůži. Tvoří se mi tam velké tvrdé boule. Existuje možnost odstranění ? Děkuji za vaši odpověď.

Inka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, možná dochází k tvorbě keloidní jizvy, proto prosím navštivte plastika či korektivního dermatologa, který Vám po vyšetření a zhodnocení lokálního nálezu bude schopen říci, jak postupovat dále....

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den,

je možné, že po operaci nosu (kosti), mě bude nos pobolívat při "špatném" venkovním tlaku, tak. jak mě nyní občas pobolívají jiné staré zlomeniny? - otázka upravena poradcem
Katharina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, u senzitivních jedinců je toto možné

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, jsem 11 měsíců po druhém císaři a kojím. Už mám přislíbenou hrazenou operaci diastázy břišních svalu, ale termín ještě nemám. Chci se zeptat, proč je nutná půlroční pauza po ukončení kojení, můj doktor o ničem takovém nemluvil, jen říkal, abych v té době již nekojila, ale argumentoval spíše tím, že budu pod analgetiky. Když jsem se zmínila o tom, že bych si mléko jen odstříkávala a pak se vrátila ke kojení, zamítl to z důvodu možného fyzického poranění dítětem. Doktor mluvil něco o síťce, nebo mřížce, ale v tu chvíli jsem se zapomněla zeptat, jestli i po této operaci je možné další těhotenství, nebo jestli by to byl důvod k potratu. Děti už neplánujeme, ale co kdyby se to stalo? Pokud by už nebylo těhotenství možné, dalo by se uvažovat o provedení sterilizace současně s tou operací diastázy? Předem děkuji za odpověď. Petra
Petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně je nutné, aby v době operace jste byla hormonálně v "mimotěhotenském" profilu, dle rozsahu diastázy se volí operační postup, od prostého sešití až po použití síťky, což si rozhodne operatér dle tíže postižení břišní stěny, další těhotenství jsou možná, jen je možné, že dojde k recidivě diastázy, kombinovaný zákrok je možný, avšak na pracovišti, které to umožňuje(spolupráce gynekologa a plastika)

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den,
je mi 23 let a trpím vadoiu pectus carimatum.Le ji na jěkaém pracovišti odstrarnit ? Můžete mi napsat seznam pracovišt, které tyto vady provádějí ? FN Motol a FN Brno Bohunice znám) .Dá se řešit i v pozdějším věku ?
Michak
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, vždy záleží na lokálním nálezu, dle toho si i určuje operační postup, proto doporučím konzultaci na vyšším pracovišti plastické chirurgie- fakultní nemocnice.

Po konzultaci bude jasné jak postupovat dále

S pozdravem....

Lukáš Frajer


operace prsů
Dobrý den, je mi 2O a chtěla bych se zaptat zdali je možné velká prsa která jsou povislá nějakým zpusobem zvednout aby se zachovala velikost ale přřitom sama držela tvar. děkuji
Aneta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, ano je možné, je však nutné podstoupit modelací prsů, kde je z prsu odebrána nabytečná kůže a prsy jsou zpevněny a zárověn je posunuta bradavka výše. Více o této metodě či případná videa naleznete na naších webových stránkách www.perfectclinic.cz
operace ušních boltců
Dobrý deň pan doktor. Syn postúpil operáciu ostávajúcich uší (Mustarde technika).Teraz je viac ako 6 týždňov od operácie. Ušká má však až príliš pritiahnuté k hlave, chrupavku takú akoby zlomenú a vôbec to nevyzerá dobre. Teraz nemá skoro žiadny záušný priestor. Chcem sa spýtať, či aj po 6 týždňoch ešte môžu, možno po tom ako vypadnú stehy, ušká odskočiť od hlavy a bude to v poriadku, alebo by sa to už nemalo odtiahnuť a je viac pravdepodobné, že to takto zostane? Pri poslednej kontrole (pred 3 týždňami) nám bolo povedané, že konečný výsledok to zatiaľ nie je, pretože je tam ešte opuch, ale časom sa to upraví. A ešte sa chcem spýtať dokedy je potrebné nosiť čelenku počas spánku.
Ďakujem za odpoveď. Zdena
zdena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, doporučím kontrolu u operatéra, nález by se měl ještě měnit, finální výsledek je hodnotitelný po 3-4 měsících po výkonu. Čelenku doporučuje cca 1-2 měsíce po výkonu

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den pane doktore, před čtyřmi měsíci jsem byla na odstranění žilky na nose laserem u kožní doktorky a bylo mi sděleno, že to nemá zanechat žádnou jizvu. Po zákroku se mi bohužel udělal strup po kterém zůstala na nose viditelná propadlá jizva a nepomohl ani biostimulační laser. Jak dlouho může trvat, než se propadlé místo zarovná a dá se tomu nějak pomoci? Předem děkuji za odpověď.
Jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, po každém zákroku, kde je porušena celistvost kůže vzniká jizva, proto Vás kolegyně mylně informovala., rozhodně bych nyní počkal, biostimulační laser můžete samozřejmě používat. Jizva může vyzrávat až 1 rok, rozhodně doporučím chránit před sluníčkem a provádět tlakové masáže.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den, jsem týden po oper.horních i dolních víček. Dolní víčka jizvy růžové-což je normální, ale pod svalem který mi zužovali(měla jsem nehezké široké pytle), mám nyní nerovnosti-hrbolky... je to dočasné? Nebo se s tím budu muset smířit? Děkuji za reakci a hezký den .
Simka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, nález v oblasti se ustálí do 2-3 měsíců po operaci, proto prosím buďte ještě trpělivá.

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,jsem 3 roky po porodu dvojčat a 5,5 měsíce po porodu dalšího dítěte.Váha jde hezky dolů,ale od porodu dvojčat vypadám neustále jako v 6 měsíci těhotenství.Zatím ani můj obvodní lékař ani gynekolog to neřeší,ale při zvedání se z lehu mám stříšku pod hrudníkem velkou jako hlavu dospělého člověka a bolesti břicha hned pod hrudním koše mám denně.Je možné poslat Vám fotografii abych věděla jak to dále řešit.Předem děkuji za odpověď....
Iva
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano fotky je možno zaslat, ale operaci stejně doporučujeme počkat min 1 rok, doporučím cvičení pod dohledem fyzioterapeuta. Fotky můžete zaslat na lukas.frajer@centrum.cz

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT JSEM 17 MĚSÍCU PO MODELACI PRSOU NEJSEM NA PSYCHICKY DOBŘE PRSA SE MI NELÍBÍ BYLA JSEM U PANÍ DOKTORKY A ŘEKLA SVUJ NÁZOR A ONA MI ŘEKLA ŽE PRSA JSOU OK. ALE JIZVY MÁM OŠKLIVÉ A PRSA HODNĚ POVOLENÉ JE MOŽNÉ SE OBJEDNAT JINAM POUZE NA KONZULTACI JINEHO LÉKAŘE ZDA PRSA JSOU DOBRÁ ? PŘÍDE MI V POSLEDNÍ DOBĚ ŽE JSOU PRSA OHODNĚ MĚNŠÍ NA TO ŽE MI DALA 400ml DĚKUJI
lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, objednat se na konzultaci je možno kamkoliv a nechat si posoudit nález v oblasti prsů. Objednat se můžete i k nám na kliniku na tel 603560856.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. před 2 týdny jsem byla na plastice prsou, jizvy mám umístěné dole pod prsy. Po svolení doktorem jsem se toto úterý poprvé koupala (od té doby nikoliv), avšak od té doby mi z jizev teče žlutá tekutina a v ráně je něco bílého. K panu doktorovi se mohu dostat nejdříve za týden, proto prosím o radu Vás, co s tím mám dělat. Mám se dále koupat, krémovat ránu,..? Moc děkuji. Petra
Petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučím ránu vysoušet, přikládejte betadinové obklady a sterilní čtverce.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, při druhém těhotenství se mi udělala nadpupeční kýla, která byla chirurgicky odstraněna, klasickou operací. Na straně od pupku se mi udělala již zřejmě v těhotenství boulička, která však prý kýlou není a po operaci se zvýraznila. Pupek jsem neměla od narození jen jako důlek, ale ukončení bylo viditelné. Je možné, aby se těhotenstvím pupek resp. jeho ukončení "posunul" směrem na stranu? Myslím to vyklenutí. "Jamka" pupíku zůstala. Děkuji za Váš názor a radu. - otázka upravena poradcem
Hanka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, v případě zájmu pošlete prosím fotografie Vašeho pupíku a dle toho Vám sdělím, jestli bude toto třeba řešit chirurgicky. Můj mail je lukas.frajer@centrum.cz

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den, je mi 21 let a od narození mám povislé koutky očí. Nedávno mi ale začalo padat víčko u pravého oka (myslím že se tomu říká ptóza). Takže to oko mám jakoby víc zavřené, a když si udělám tužkou horní linky u pravého oka ta linka není vidět - je schovaná pod víčkem. Chtěla bych se zeptat jestli je možné v mém věku podstoupit nějakou úpravu. Děkuji za odpověď.
Karolina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, nutná je osobní konzultace a posouzení lokálního nálezu, proto se prosím objednejte k lékaři v místě bydliště, případná korekce je možná.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den, jsem po augmentaci 2měsíce.Hned po sundání obvazu třetí den, lékař komentoval, že levé prso je vyvýšené, ale že si to tkáń pamatuje a že se to srovná. Po 14dnech mi předepsali stahující pás, ke zněně však nedošlo. Mám rozporuplné pocity, pravé je nepatrně jiné a levé při zadívání má jiný tvar. Na první pohled to není moc znatelné. Myslíte si , prosím, že se tvar může ještě přizpůsobit? Spíš mám dojem, že u pravého není dobře vsazen implantát a proto je rovnější než levý. Pás stahuju více na lévé prso, ale příjde mi že mi tím ještě více klesá pravé. Tím, že to nevydíte,těžko asi posoudíte, Jde mi vlastně o radu, jestli se to dá časem vyrovnat, nebo to už nemůže tzv. splasknout. Děkuju
Martina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jak správně píšete, tak bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, teoreticky to možné je, prakticky už je to horší., nález v oblasti prsů je ustaluje 3-4 měsících, proto pokud i po této době bude nález stejný, pak budu nutná event. korekce, rozhodující je také lokální nález před operací.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den.mam zlomeny nos od malička.spatne se my dicha a na ORL my řekli že mám pořád derivace nosu s omezením průchodnosti. Prosím o vyšetření na plastice královo pole. Pisu co my napsal primář na ORL. Můžete my poradit kam se obratit na konzultaci . Popřípadě jestli by to proplatila pojišťovna. Moc vam Děkuji za odpověď. Renata
Renata
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pokud je problém funkčního charakteru a nos je "poúrazový", tak po schválení revizním lékařem je možno operaci hradit z prostředků ZP, nutné je navštívit plastika, který má smlouvu s Vaší ZP, na základě ORL vyšetření a jeho uvážení požádá o navýšení úhrady na operaci Vašeho nosu.

V Brně je to klinika U Sv. Anny a v nemocnici v Bohunicích

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den pane doktore,
5.12.2014 jsem podstoupila augmentaci prsou. Po 3 dětech mi zůstala jen kůže, takře "vrácení" zpět k pevnosti :-) operace proběhla v pořádku, kulatý implantát pod sval podprsní rýhou. Ale - levá strana se krásně zhojila ihned, napravo mi nechce srůstat jizva. Implantát v pořádku, sval tahé, bolesti žádné, nic nevytéká. Byla jsem to dělat znovu v únoru, ale zase je to to samé, ikdyž oněco lepší. Jizva byla v pohodě, potom se mírně rozjela. Zkoušeli mi to slepit lepidlem na tkáně, lokálně zašít, doktorka mi nasadila antibiotika ZINAT 500, beru Wobenzim... Co mohu íce udělat pro to, aby jizva srostla ? Děkuji - otázka upravena poradcem
Katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle popisu je žřejmé, že je problém v hojení na jedné straně, což může mít řadu příčin. bohužel bez znalosti lokálního nálezu lze jen těžko doporučit, co pomůže ke kompletnímu zhojení rány. Váš chirurg by měl mít v tomto rozhodující slovo a nabídnout radu či zasáhnout tak, aby se rána zacelila.

S pozdravem.

Lukáš Frajer