Poradna plastického chirurga Lukáše Frajera

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Nejste se svým tělem spokojeni a pomohl by vám jedině skalpel? Poraďte se s plastickým chirurgem MUDr. Lukášem Frajerem. Plastický chirurg a držitel licence České lékařské komory v oboru plastická chirurgie. Člen týmu Kufa, Pros & Co. kliniky plastické estetické chirurgie Perfect Clinic s.r.o. v Kartouzské 10 v Praze 5.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

operace obličeje a krku
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na chirurgické možnosti na odstránenie tuku z líc. Mám odmalička veľmi plné tučné líca, pritom mám chudú postavu, v tvári vyzerám tak na 70 kg a pritom vážim 50 kg (pri výške 164 cm). Keď sa práve neusmievam, tak v tvári vyzerám ako nahnevaná alebo odutá, ľudia mi to aj stále hovoria a pritom ja sa tvárim úplne normálne. Ďakujem za pomoc
Lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, možností je případně odstranění tvářového tělesa, ale před samotným zákrokem je nutný ultrazvuk tváří při němž se určí velikost a zhodnotí, zda-li případné odstranění pomůže a bude mít smysl. Poprosím v případě zájmu se objednat ke mě na konzultaci, objednat se můžete na tel 603650856.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
jak rychle mam nechat zahojit rany od ziletek??
like
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, omlouvám se, ale nevím jak mám na to odpovědět, zformulujte lépe otázku.

Děkuji

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den, už delší dobu uvažuju o operaci nosu, nejsem spokojená se svým velkým nosem. Byla jsem na konzultaci i dvou známých pražských chirurgů, ale zatím jsem se nerozhoupala, protože mám strach především z celkové narkózy a operace samotné. Chtěla bych se Vás zeptat, jaké je riziko operace, samozřejmě za předpokladu, že všechna předoperační vyšetření dopadnou dobře a bude možné operaci provést. Mám na mysli především nějaké možné trvalé následky, poškození, vedlejší účinky.... asi se přehnaně bojím, ale jinak jsem zdravá a nic mě netrápí, tak mám obavy, abych se kvůli touze po větší kráse nedostala do zdravotních problémů.
děkuji předem za Vaši odpověď.
Martina Z.
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pokud jste zdráva, tak rizika jsou minimální, pak jsou zde případná rizika z pohledu samotné operace nosu, o čemž Vás jistě kolegové informovali.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace genitálu
Dobrý den, rád bych se zeptal zda jde provést nějaká plastická chirurgie penisu ( četl jsem, že pacientovi přišili cizí penis). Je mi 19 let a při stopoření mám 9cm. Prášky rovnou zamítám, protože tomu nevěřím.
Jan
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bohužel chirurgický zákrok je možný, ale výsledky  bývají funkčně velmi bídné, proto bych tento zákrok nedoporučil., transplantace penisu v této indikaci je nepřípustná.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den pane doktore,mam 4leteho syna a ma jednu stranu hlavy trochu zplostelou.Myslite,ze by pomohlo nastreleni vlasu?Dekuji za odpoved.
Kuliskova Lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že toto není metodou volby léčby Vašeho syna, rozhodně bych zatím počkal, stav se růstem může upravit.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý večer, obracím se na Vás z dotazem, jsem nyní téměř rok po porodu, a vypadám stále jako v pátém měsíci těhotenství, horní polovinu břicha nad pupkem mám docela dost vystouplou, na pohmat je tato oblast tvrdá, aktivně se hýbu, chodím na procházky, zdravě jím, teprve mne čeká vyšetření na chirurgii a UZ, nevíte o jaký problém by se mohlo jednat a jaký by měl být postup u tohoto problému? Děkuji
Michaela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle popisu se bude jednat o diastázu břišních svalů, kterou lze pak případně řešit operací. doporučím kontrolu na chirurgii či plastice, kde po vyšetření bude jasné, jak postupovat dále a jak váš problém řešit.

S pozdravem...

Lukáš Frajer


operace nosu
Dobrý deň,pred mesiacom som mala robenú celok.korekciu no vôbec nie je viditeľná zmena/ zpredu/,z profilu je nos trošku menší no to je všetko.Ide mi hlavne o tu mambuľu zpredu ostala taká mohutná ako predtým,teraz sa zdá byť ešte väčšia pri tej užšej kosti.Pani doktorka.vraví,že sa to ešte upraví,no mne sa to nezdá.Ten nos je taký už od zloženia dlahy a nezdá sa,že by bol opuchnuty,nič ma nebolí.Aký mate nato názor?Mám nárok na opravu,keď nie je viditeľná zmena?Ďakujem za odpoveď.
Ivana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že měsíc po operaci je příliš brzo na závěry po operaci nosu, rozhodně doporučím tlakové masáže a srovnání před a po s odstupem, poté bude jasné, zda-li je nárok na korekci  či nikoliv. Rozhodně má velký vliv jak nos vypadal před operací a jaký máte typ pleti. U mastného typu pleti je korekce "bambulky" složitá a de facto nemožná pro tvorbu hutnější jizvy a deformity při hojení

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den,
prosím Vás, za jak dlouho po operaci se mohou vrátit vaky pod očima? Je to v řádu desítek let či jen měsíců? Jsem půl roku po této operaci, se kterou jsem byla maximálně spokojená (ovšem male váčky či tmavé kruhy zůstaly, na to jsem byla upozorněná), ale nyní mi připadá, že se nevzhledné vaky pomalu vrací. Je to možné již takhle brzy?
Děkuji moc za odpověď.
Ivana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, trvanlivost by měla být větší, při operaci se musí odebrat tukových prolapsů, tak akorát., doporučím navštívit Vašeho operatéra a s ním vše probrat.

S pozdravem

Lukáš Frajer


operace genitálu
Dobrý den,pane doktore mám vpáčené bradavky a velké stydké pysky,je mi 15 let a nevím co mám dělat,chtěla bych jít na operaci,je to opravdu hrozné,bojím se mít kluka,protože ti chtějí sex a já bych už chtěla taky jenže se stydím za svoje tělo,jsem docela hezká musím říct,chtějí mě teď asi 3 kluci,kteří se mi líbí ale musím je odmítnout,je možné podstoupit operaci? jsem opravdu zoufalá když mam tyhle všechny vady,někdo má jen ty bradavky nebo jen ty pysky ale já mám oboje,prosím poraďte mi,ještě jsem koukala že existuje niplette-formovač bradavek ale ten se používá v těhotenství,tak jsem se chtěla zeptat jestli ho mohu použít v 15 letech?děkuji za odpověď:)
hakunamatata
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den slečno, myslím, že jste na operaci příliš mladá a otázka zda-li vůbec je co operovat, jste ve věku, kdy přikládáte příliš mnoho zájmu svému vzhledu. Vím že to budete brát jako klišé, ale pokud Vás kluk bude chtít jako partnerku, tak rozhodně se nebude ohlížet jestli máte vpáčené dvorce a větší stydké pysky a pokud ano, tak si myslím, že vám za to takový přítel nestojí. Rozhodne nejste sama, kdo může mít takový problém.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnosti úpravy prsou. Jsem po dvou dětech, prsa mám velikosti A-B, Jsou povislá a samozřejmě kojením"zubožená". Velikost mi docela vyhovuje, spíš jen poupravit ten tvar. Preferovala bych ale zákrok, který v budoucnu nebude vyžadovat možnost zásahu, bez silikonu, tedy abych nepodstupovala riziko, že mi něco nesedne, posune se, vznikne kapsa, bude potřeba v budoucnu remodelace atd. Spíš jen takové dovyplnění. Existuje něco takového "mírnějšího"? Pokud ano, s jakým finančním zatížením bych měla počítat? Moc děkuji za odpověď, Marie - otázka upravena poradcem
Mary
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, mírnějšího nic nemáme a oprava s odstupem třeba 20 let bude asi třeba.....myslím, že jistě je nutné provést modelaci(redukci kůže při zachování objemu vlastní žlázy), bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, proto v případě zájmu doporučím osobní konzultaci....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu, je 37 let a jsem 9 měsíců po sekci. První porod jsem měla spontánní a tento druhý řezem. Už u prvního jsem měla učitě rozestup, ale neznala jsem jsem to, nevěděla jsem o ničem, jen jsem měla větší bříško a šlo mi do střechy.Nyní jsem to začala řešit více, jelikož mám rozestup pod i nad pupíkem a to takový, že si nad pupkem vložim téměř celou pěst, dole asi na 3-4 prsty.Rozestup dole mě tak netrápil, ted ale moje střeva lezou nahoře pod bišní dutinu a vypadá to dost špatně.Mám k tomu pupeční kýlu, myslím, že není až tak velká, ale vidět to jde.Stačí mi jen zakašlat a cítím, jak se mi valí střeva ven.Strašně mi to vadí, operace se bojím, ale myslím, že to asi bez ni lepší nebude.Myslíte prosím, že by jste mi mohl pomoc?A hradí tento zákrok pojištona,děkuji moc za odpovědi. Dagmar
Dagmar
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano tento zákrok je hrazen ZP a dle popisu na něj budete mít asi nárok, bez operace se toto nezlepší, proto prosím se dostavte do Motola. Objednat se můžete na tel 224434174 ke mě či kolegům.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den,
byla jsem na operaci slepého střeva (laparoskopicky) a teď když mi vyndali stehy tak mám provádět tlakovou masáž.. Ale mám ty jizvy tvrdé a bolí to na pohmat.. Mažu to sádlem jak mi poradili. Děkuji za odpoveď
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, při tlakové masáži je možné , že jizva může bolet, na masáž je vhodné používat něco mastného, což sádlo je, tak ho používejte dál. Rozhodně to bude nějaký čas trvat, než jizva vyzraje.¨

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobry den pane doktore,
chtela bych se zeptat na moznosti odstraneni jizev po akne. V oblasti T-zony mam nepekne, vpadle jizvy a jiz delsi dobu premyslim o jejich odstraneni. Bohuzel neziji v soucasne dobe v CR. Pokud bych se rozhodla pro zakrork v CR, mohl byste mi prosim napsat, jak priblizne casove narocne by to bylo? Pocitam s prvotni konzultaci i s tim, ze bych si musela vzit jiste volno v praci. Dekuji a preji Pekny den. Eliska
Eliska
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit jaký výkon provést. Obecně je korekce těchto jizev svízelná, plastik v tomto příliš neudělá, vhodnější jsou metody korektivní dermatologie(laserové techniky, peelingy), proto svůj dotaz směřujte tímto směrem.

S pozdravem...

Lukáš Frajer

jizvy
Dobry den pane doktore jsem ftm.mam za sebou operaci vrsku je to uz pul roku,ale poslednich par dnu citim pod jizvou bouli ktera boli jakv klidu tak i na dotek,muzete mi poradit co s tim?mam strach ze je to neco vazneho dekuji za odpoved
Anonym
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučím kontrolu u Vašeho chirurga, takto po internetu a na dálku se moc léčit nedá. Nejspíše to bude granulom, ale rozhodně vyhledejte lékaře.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace nosu
Vážený pane doktore,

chtěla bych Vás poprosit o radu. Na webu jsem objevila skřipec pro korekci vad nosu pod názvem Rhino correct s tím, že se zde uvádí, že je možné za cca pár měsíců změnit tvar nosu s tím, že mám na nose hrbol a nemohu si dovolit klasickou plastickou operaci. Myslíte, že by to mohlo mít smysl, případně nemáte s tímto produktem zkušennst? Moc děkuji za radu. S pozdravem Martina
Martina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tuto techniku neznám, musel jsem sám si najít co to je za revoluční metodu i když takových jíž zde bylo..... Já si osobně myslím že to fungovat nebude. Je to ovšem můj osobní názor, bez znalosti "vědeckých dat". Jedinou možností jak zkusit jestli to má nějaký efekt je to objednat a začít používat. Cena je relativně malá. Opravdu ale takových zlepšováků již bylo, ale žádný spolehlivě nefungoval.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den,

když jsem byla malá spadly na mě prosklené dveře a seřízly mi trochu jednu stranu nosu a náraz způsobil, že nos je více k levé straně = "křivý".

Chtěla jsem se zeptat, jestli lze uhradit opravu takto křivého nosu ZP.

Předem děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
XXX
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, poúrazovou deformitu je možné řešit na náklady ZP, nutné je však zhodnotiti lokální nález. Po vyšetření plastikem bude jasné jak deformitu řešit....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace nosu
Prosím Vás na nete som našla Rhino Correct - ktorý zaručí zmenšenie nosa, myslíte si, že pri pravidelnom používaní to môže zmenšiť veľký nos???
radka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tuto techniku neznám, musel jsem sám si najít co to je za revoluční metodu i když takových jíž zde bylo..... Já si osobně myslím že to fungovat nebude. Je to ovšem můj osobní názor, bez znalosti "vědeckých dat". Jedinou možností jak zkusit jestli to má nějaký efekt je to objednat a začít používat. Cena je relativně malá. Opravdu ale takových zlepšováků již bylo, ale žádný spolehlivě nefungoval.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den,mám po urazu hlavy jizvu na leve strane hlavy cca 18stehu,takze vlasi jsou pryc,jaka je moznost?pomuze me nastrelit si vlasi nove?stve me to vypada to blbe,vzdycky sem chodil uplne na kratko dekuji za odpoved
Martin Jizva na hlave.
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, obecně do těchto jizev není možné aplikovat vlasové folikuly, protože do jizevnaté tkáně se špatně tyto cibulky hojí. Pokud je jizva například roztažená, lze jí kosmeticky vylepšit korekcí a tak vylepšit vzhled v této oblasti.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, chtěla jsem po jake dobe od vyndání stehu a odpadnutí strupů, mohu zamaskovat jizvu na obličeji makepuem? děkuji
Karolína
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že 14 dní je dostatečně dlouhá doba(rána by měla být již kompletně zahojena)

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den, je mi 15 a ve 13 letech jsem si zlomil nos úplně divně. Prostě mám normální hrbol, jenže na bočních kostech nosu mi chybí z jedné strany půlka kosti, takže tam mám " mezeru" a měl jsem to sešité, potom ta prostřední kost mezi nosníma dírkama mám ji úplně hodně křivou a vyčnívá mi z jedné nosní dírky kousek kosti asi 2-3 mm. Je to nepříjemné a proto bych se chtěl zeptat jestli by to šlo nějak spravit a kolik by to stálo... Děkuji za odpověď :) - otázka upravena poradcem
Tomáš
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, poúrazovou deformitu nosu je možné řešit na náklady ZP, jen musíte počkat, růst by měl být ukončen a operaci doporučím po dovršení plnoletosti.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Chtěla bych podstoupit augmentaci prsů (33 let, bezdětná, děti v nejbližší době s dlouhodobým přítelem neplánujeme), užívám více než 10 HA, jak dlouho před operací bych ji měla vysadit + je vhodné po operaci nějaká rekonvalescence (nemocenská, dovolená), nebo je možné den dva po propuštění (od operace) hned do práce?? pracuji v administrativě u PC, takže mám sedavé fyzic. nenáročné povolení? A další dotaz, více než 10 let mám v pravém prsu fibroadenom, konzultován na více pracovištích, nezhoubný útvar bez zásadních změn..., ale nehrozí, že by mě kvůli němu nechtěl operatér odoperovat?? A ještě by mě zajímalo, jestli lze nějak preventivně "bojovat" proti tomu, aby tělo implantáty nepřijalo nebo se nevytvořily kapsuly a jaké implantáty v současnosti patří k nejkvalitnějším?? Moc děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, augmentace prsů je možná, HA není třeba vysadit kvůli prsů, ale spíše kvůli zvýšenému riziku trombembolické nemoci, fibroadenom je možné při operaci prsů odstranit(dle zvyklosti operatéra), po výkonu se doporučuje klidový režim 14 dní, do práce bych doporučil za týden, na zákroky estetické chirurgie se nevztahuje možnost pracovní neschopnosti. Riziko kapsulace je v kumulativním počtu cca 2-3 %.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den pane doktore,
ráda bych se zeptala. Mám velmi malá prsa, ale to není hlavní problém, mám je samozřejmě velmi povislá. Chtěla bych se zeptat na zákrok, který by mi je "pomohl vrátit zpět na své místo" a zároveň bych se chtěla zeptat, kolik takový zákrok přibližně stojí. A zda jsou po tom nějaká omezení a hlavně zda je potřeba po nějaké době opět nějaká "oprava" jako je např. u zvětšení prsů (výměna implantátů).
Předem děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Marta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, modelace ptotických prsů(povislých) je jistě možná, cena za operaci je 45000Kč, při této operaci je redukována nadbytečná kůže při zachování objemu žlázového tělesa. Případně korekce nejsou třeba, pokud nedojte  třeba například k výrazné redukci váhy či naopak tloustnutí.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace nosu


Dobrý den,

cca před měsícem jsem dostala při sportu náraz do nosu. Pro jistotu jsem si zašla na rentgen, podle kterého nos nebyl zlomený, ale na jedné nosní kůstce byla nepatrná infrakce bez dislokace. Na místě nárazu mám doteď malý hrbolek a takový světlejší flek. Chci se zeptat, jestli by s tím dalo něco dělat, případně jak dlouho trvá hojení. Může se nos změnit i když nedošlo ke zlomenině? Zkouším tlakové masáže, místo se po té srovná, ale za chvíli se to vrátí do původního stavu. Děkuji za radu.
Aneta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, čas teprve ukáže jak dojde k vyhojení této malé zlomeniny, po půl roce bude možné se validně vyjádřit či případný kosmetický deficit lze změnit operací a jak. Proto prosím o trpělivost, tlakovými masážemi nic nezkazíte.

S pozdravem.

Lukáš Frajer


operace nosu
Dobry deň ,Chcel by som sa vás spýtať na postup ktorí by mi pomohol zbaviť sa nepríjemne zlomeného a nakrivo zrasteného nosu.Poslednom case mi zacal vadiť výčnelok kosti zo zlomeniny ktorú som utrpel pred pár rokmi.Vopred ďakujem za odpoveĎ.
juraj 19 ,zlomeny nos
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, nechte se vyšetřit na ORL, s jejich zprávou pak navštivte plastika, který má smlouvu s Vaší ZP a v případě správné indikace je možné provést operaci na náklady ZP, za nás Vám mohu nabídnout pracoviště v Motole.

S pozdravem. Objednat se můžete na tel 224434174

Lukáš Frajer

operace nosu
Vážený pane doktore,

za jak dlouho po rhinoplatice je možná reoperace? Pro zvýšení hřbetu nosu mi byla ke kořeni připevněna chrupavka, která je však nedostačující a rozdíl před operací je minimální. Stála bych tedy o vložení medporu, či L štěpu ze žebra. Lze ho vložit po celé délce hřbetu nosu?

Děkuji za Váš čas a ochotu.
Jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, reoperace je možná nejdříve za půl roku, ale rok je optimální, je nutné posoudit lokální nález po operaci, ideální je i znát nález před operací, obě techniky které zde popisujete jsou možné. Štěpem je možné korigovat dorsum(hřbet) v celé délce, je možné se objednat na konzultaci ke mě či ke kolegům.

Objednat se můžete na tel 603560856.

S pozdravem

Lukáš Frajer

liposukce
Dobrý den,
po úrazu před dvěma lety mi v místě mezi hýždemi a stehnem zůstal menší lalok (předtím tam byl hematom). Na chirurgii mi udělali sono a řekli, že z chirurgického hlediska "není už co zde odsát" na obrázku ze sona mi ukázali, že došlo i k přeseknutí malého svalu v téhle oblasti, pro další řešení mě poslali na plastiku. Paní doktorka na plastice mi bez jakéhokoli vyšetření řekla, že zde pomůže liposukce - odsátí laloku. A rovnou mě objednala na operaci. Já jsem však stále nejistá. Po operaci se mi bude na odsátém místě ukládat tuk dál, neudělá se tam znova ten lalok? Děkuji Helena - otázka upravena poradcem
Helena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, ale běžně se takový zákrok po takových úrazech provádí, proto se nemusíte obávat. Je možné samozřejmě navštívit i jiné pracoviště a vyslechnout si názor jiného kolegy.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den,
již dlouho uvažuji o plastice nosu a od několika známých jsem slyšela, že pokud jde - jako v mém případě - o vrozenou vadu, tak zákrok hradí pojišťovna. Mám křivou přepážku nosu a zákrok se prý nazývá septorhinoplastika. Děkuji za odpověď.
-
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano výkon se tak nazývá správně, je třeba však vyšetření ORL specialisty a plastika, tento výkon byl bohužel vyškrtnut z kódů plastiky, proto správně by měla operace probíhat ve 2 etapách(ORL a pak plastik), rozhodně je nutné Váš vidět, proto se prosím objednejte ke mě Motola na ambulanci(224434174)

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den, je mi 20 a trápí mě velké dvorce, mám celkem malá prsa tak do ruky a dvorce cca 8cm v průměru, existuje nějaká operace a v jakých částkách se pohybuje? Jsou nějaká rizika?
N
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, lze provést redukci dvorců. kde je část kůže s pigmentem odstraněna, rozhodně doporučím konzultaci, při níž s lékařem proberete možnosti jak stav řešit vzhledem k lokálnímu nálezu v oblasti prsů, objednat se můžete na tel 603560856.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den. Chci se prosím zeptat - dcera byla na celkové operaci nosu, která se moc nezdařila. Po reoperaci je stav stále neuspokojivý. Nos má poměrně široký v kostěné části, ale i v měkké působí bambulovitě. Pořád kvůli tomu brečí. Lékař jí na poslední konzultaci řekl, že má širokou kostru nosu a tím že je limitovaná i operace. Je to možné? Dřív měla sice skobu, ale nos celkově působil užší, tudíž i vypadala líp. Všude se píše, že operací se nosy zužují, ale jí se tedy objektivně rozšířil a náprava snad není.....?Můžete mi nějak poradit? Moc děkuji.
Lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, neznám důležitá data k posouzení(jak dlouho po reoperaci, kdy první operace atd.). Důležité je také znát nález před operací. Operace nosu jsou složité, sekundární rinoplastiky obzvláště. V případě zájmu je možná kontrola a konzultace, zda-li je možná náprava. na naší klinice působí řada kolegů, kteří mají četné zkušenosti s korekcí nosu. Objednat se můžete na tel 603560856.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den, pane doktore, můžete mi prosím vysvětlit, jaký je rozdíl mezi operací dolních víček klasickou a laserem? Který postup je lepší? Laser se mi zdá šetrnější, ale ne všude jej nabízejí. Mám povadlou kůži pod dolními víčky, vrásky a drobné tukové váčky, bude mi 38 let.Která metoda by pro mne byla vhodnější?
A ještě jeden dotaz-mám zatím dány výplně kys. hyaluronovou pod dol. víčky, pomalu se ztrácí, ale efekt je celkově malý,proto už zvažuji klasickou operaci. Výplně mám od února, za jak dlouho mohu operaci podstoupit? Děkuji moc a hezký den přeji.
Marcela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, o tom jaká operace a proč rozhodne lékař na základě lokálního nálezu, v případě, že jsou již "pytle s kožními nadbytky" pak je zcela na místě "klasická operace". Indikace k laserové transkonjuktivální operaci dolních víček(přístup přes spojivku) jsou relativně omezené(výrazné váčky bez kožního nadbytku), klasická operace víček Vám pomůže, že nebude třeba nadále aplikovat výplně na korekci hrany očnice. Celkově tedy doporučím návštěvu plastika a po vyšetření bude jasné, jak postupovat dále a jako u metodu korekce víček zvolit.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dcera trpí na keloidní jizvy, stačí malé škrábnutí a je z toho velká jizva. Jednu má mezi prsy na hrudní kosti velkou asi 6 cm a začala hnisat .Aplikovali jsme Balsam Višněvsky pár dní přikládáme,jizva se zacelí a za dva dny začne hnisat znovu. Už nevím co s tím.
Jak postupovat a čím léčit ? Děkuji za odpověď
Jiřina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, asi bych doporučil rovnou návštěvu na plastice v místě spádu, toto se musí "vidět". Kolegové jistě navrhnou jistě nějaké řešení a pomohou.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
dobri den jem 67 a chtela bych zmensit nos bylo by to k meme veku mozne.Dekuji
julie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, operace nosu se provádějí do 50 let věku, déle je pak riziko velkých komplikacích a špatného výsledku(omezená kontraktilita kůže).

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den, zajímalo by mě, z jakého důvodu mi padá po operaci nosu špička dolů? Dá se to nějak řešit? Stejně tak se mi při úsměvu hodně roztahují nosní křídla. Někde jsem četla, že tento stav způsobují jakési obličejové svaly..Moc děkuji. Po operaci jsem už tři roky, nos tvarově v klidovém stavu celkem dobrý, ale při mimice se to říct nedá. Děkuji za odpověď.
Iveta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano při mimice je normální, že nos se pohybuje a mění tvar, u některých pacientů je toto výraznější a dá se to eventuálně řešit aplikací botoxu, bez vyšetření, ale nemohu posoudit, zda-li je to Váš případ. Proto je možné se případně objednat na konzultaci na tel 603560856.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace genitálu
Zdravim Vas a rad bych se zeptal: je mozne chirrurgicke prodlouzeni sourku, resp. udelat at varlat "vice visi"? Mam varlata mensi velikosti a navic hodne pritahle k telu. Vim, ze jde o malicherny problem, ale me tato skutecnost psychicky zatezuje. Dekuji za odpoved. - otázka upravena poradcem
Adam
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, redukce(zmenšení) je možná, ale zvětšení možné není, neuvádíte kolik je Vám let, ale pokud jste mladý, tak postupem času se šourek prověsí. Teoreticky by bylo možné zavedení expandéru do šourku, ale tato možnost je vážně jen hypotetická. Pokud máet zájem je možná případně osobní konzultace

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, je lepší jizvičky po akné a zarůstajících chloupcích vůbec neopalovat?? během roku je mám velice světlé, ale při a po opálení mi vždy výrazně ztmavnou a "vylezou" (jsou více vidět), neškodím si opalováním?? děkuji - otázka upravena poradcem
Katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozumná expozice slunečnímu svitu neškodí, spíše naopak(tvorba vitamínu D), ale pokud máte nějaký jizvící se proces v oblasti kůže, tak bych jistě používal krémy s ochranným faktorem

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, před dvěmi měsíci jsem si narazila spodní část bérce... utvořil se mi zánět, který chirurg léčil antibiotiky. Rána byla uzavřená, střed zfialověl - asi 5x2,5cm, poté dle chirurga hrozila nekroza.... naštěstí se tak nestalo. Ale to místo zůstalo brnivé, necitlivé, a nyní se mi zdá, že v tom narůstá tkáň - zulcovitá, chrupavkovitá, na omak měkká, pružná.... Bojím se, aby to nebyla keloidní jizva... proto jsej pro jistotu začala provádět tlakové masáže gelem Contractubex.

Prosím, můžete nějak poradit, co dále dělat? Dá se keloidní jizva nějak léčit? Mám v dosahu plastickou chirurgii v Hranicích na Moravě.

Prosím, odpovězte na můj email: bublinaleti@seznam.cz
Nevím, jestli na těchto stránkách najdu odpověď, proto uvádím email.
Děkuji, HankaJ.
Hana Janišová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, již jsem Vám zaslal email

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, prosím, zde v diskuzi uvádíte, že cena za operaci nosu je 24 000, ale na vašich stránkách je uvedena cena 34 000. Jak to tedy je? Děkuji za odpověď
Klára
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, cena za operaci je 34500 Kč, asi jsem se upsal, tímto se proto omlouvám. Správná cena je tedy 34500Kč.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den. Je mi 18 let, mám podprsenku 75H. Jelikož měřím 158 cm, velikost prsou je celkem nepřiměřená k mé postavě. Mám velké potíže s boletmi zad atd.. Už nějakou dobu přemýšlím o zmenšení. Ale můj pediatr mi řekl, že jsem na to moc mladá. Chtěla bych se zeptat, jestli je to tedy možné nebo musím čekat. a zdali je toto hraditelné pojišťovnou? Děkuji.
Karolína Picková
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, věk není kontraindikací k výkonu, zvláště při Vaší velikosti, redukce prsu na náklady ZP je možná po schválení revizním lékařem Vaší ZP, ke schválení výkonu je třeba vyšetření neurologa, mammologa a ortopeda. S těmi vyšetřeními pak navštívíte plastického chirurga, který má smlouvu s ZP a ten požádá o navýšení úhrady. Za náš tým Vám mohu nabídnout FN Motol(224434174)

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den. Mé nosní dírky jsou nesouměrné a jak jsem zjistil je to kvůli jakési chrupavce na spodní straně nosu, kterou mám jen u jedné nosní dírky a u druhé ne. Díky tomu vypadá jedna dírka mnohem větší a dokonce se mi v ní kvůli tomu objevují popraskané žilky. S onou chrupavkou můžu dokonce lehce pohybovat ale vždy se vrátí na její místo. Vyobrazil jsem to na tomto obrázku kde červená barva vyobrazuje chrupavku a zelená je na místě u druhé dírky kde se žádná podobná věc nevyskytuje: http://s10.postimg.org/ht3bl1g89/nos9_1275650949.jpg . Rád bych věděl o co de, proč je to jen na jedné straně, jak to nejlépe odstranit a kolik to nejspíše bude stát. Děkuji.
Pavel
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, příloha bohužel nelze otevřít, proto poprosím se objednejte na osobní konzultaci. Objednat se můžete na tel 603560856.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
dobry den cca a pred tydne jsem podstoupila plastiku prsu,ůan doktor mi zatajil ze jsem v mistni nemocnici byla uplne prvni pacientka co se tohoto zakroku tyce! dohodli jsme se ze mi z mych skoro nulek vytvori trojky, jak me revazoval tak prsa jsem nemela opet skoro zadna ,jsou to maximalne jednicky ktere jsou esteticky nepovedene, pan doktor rika ze mi dal inplantaty o objemu 500ml. a vysledek je pry super.
proto bych se s vami chtela poradit jak mam postupovat dale?a na co mam pravo? děkuju moc za pomoc
gabka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, to že v tomto zařízení byla provedená první operace nevidím problém pokud měl lékař dostatečnou erudici k tomuto zákroku, po výkonu jste musela dostat implantátový pas, kde je uveden typ a velikost implantátů, pokud nejste spokojena s výsledkem tak doporučuji kontaktovat svého operatéra a pokud je solidní, tak by měl nabídnout jistá řešení a další možnosti. V případě, že se nedohodnete je možno využít svých práv v rámci občanského zákoníku.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den,
mám čerstvou jizvu po odstranění štítné žlázy. Doporučeno bylo od druhého týdne po operaci aplikovat tlakové masáže a zároveň pravidelně promašťovat.

V nabídce jsou také silikonové gely, zde se uvádí, že se mají aplikovat a na jizvě ponechat. Nahrazuje tento gel promašťování a nebo se má kombinovat s mastným krémem?

Děkuji Vám.
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano tyto topické gely nahrazují tlakové masáže, na trhu je dostupná řada preparátů.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobry den,
Prosim Vas chtela bych se zeptat. jake vyhody a nevyhody maji implantaty pod zlazou a nebo pod svalem? Jeden doktor mi navrhuje pod sval a druhy pod zlazu.a ja ted nevim.Druhy doktor mi navrhoval pod zlazu pry proto, ze mysli do budoucna a hlavne i pry kvuli sobe, aby se v pripade vymene implantatu zbytecne neposkozoval sval. Tak pry by to bylo lepsi pod zlazu. Mam ji pry 2,8mm velkou a minimum je pry 2mm. tak nevim pro co se rozhodnout. jestli teda mam myslet s vymenou uz takhle dopredu jako pan doktor. prosim poradite mi? dekuji Misa
Msa
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, předpokládám stejná pisatelka, proto čtete mojí předchozí odpověď

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobry den pane doktore, prosim Vas chtela bych se zeptat na Vas nazor ohledne augmentace prsou. Byla jsem na dvou konzultacich u dvou doktoru a kazdy mi navrhoval jine ulozeni prnich implantatu. jak pod sval tak pod zlazu. Pan doktor co mi navrhoval pod zlazu mi ktomu rekl,ze ulozeni dela hlavne kvuli sobe, ze mysli do budoucna aby si zbytecne nenicil kapsu pod sval. co myslite? jake vyhody a nevyhody maji implantaty vlozene pod sval nebo pod zlazu? nevim totiz pro co se mam rozhodnout. dekuji s pozdravem Michala
Michaela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, osobně já už dnes dávám implantáty pouze pod prsní sval, tento přístup je z hlediska dlouhodobého jistější ve smyslu trvání výsledku, sám jsem dříve vkládal implantát nad sval.....implantát nad sval je vhodný pouze malý(max. 200 ml), všechny ostatní velikosti je vhodnější vkládat pod sval. Zde platí co lékař to názor a každý má tak trochu pravdu. V případě zájmu můžete dorazit na konzultaci a probrat všechny aspekty.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, mám po opařenině zápěstí a ruky po loket. Zůstala mi tam velká jizva a doktor přikázal chránit před sluncem dlouhým rukávem ale při 30ti stupních to není moc příjemné. Neexistuje nějaké speciální krytí? krom obvazů? .... děkuji a hezký večer.
Valerie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bohužel, nikoliv. Existují speciální elastické návleky, ale ty jsou stejné jako dlouhý rukáv.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den,
mám 3 měsíce starou jizvy na hrudníku a je červená. Chtěla jsem se zeptat zda již nyní můžu jít na aplikaci kortikoidů do jizvy, aby byla jizva méně viditelná a zda byste mi poskytl pár informací ohledně aplikace kortikoid do jizev. Děkuji
Nikola
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že po 3 měsících je příliš brzo, aplikace kortikoidů "nezmizí jizvu, ani nijak zásadně neovlivní její vzhled pokud se nejedná o patologické hojení", aplikaci bych doporučil  až na keloidní jizvu. V této fází hojení doporučím tlakové masáže a aplikaci tlakových či topických gelů.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den, pane doktore. Jsem 9 let po rekonstrukci obou prsou a nyní mi byl zjištěn prosakující implantát v jednom prsu a krabatící se implantát v prsu druhém. Svým onkologem jsem poslána k plastickému chirurgovi. Chtěla jsem se poradit zda-li je možné požadovat výměnu obou implantátů a zda je možné obrátit se na jiného operatéra a jiné zdravotní pracoviště než byly původní operace provedeny. Jedná se o provedení operace na ZP.
Katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano toto není problém, obrátit se můžete na jakékoliv pracoviště v republice, na každém jsou však čekací listiny ze stran implantátů, obrátit se můžete i na naše motolské pracoviště.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace v oblasti genitálii
Dobrý den, mám krátkou uzdičku, kolik orientačně stojí operace?? Děkuji za odpověď.
Harry
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, protnutí uzdičky(frenuloplastika) stojí na naší klinice 2500 Kč. Objednat se případně můžete na tel 603560856

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Jsem tři týdny po operaci dolních i horních víček. Bohužel mám na dolních víčkách takové malé pravděpodobně tukové bouličky. Mám strach jestli zmizí a jestli je mám vůbec tlakovat.
Děkuji za odpověď.
Danuše Andrlová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, zkuste kontaktovat svého operatéra a s ním vše probrat.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobry den,chtela bych se zeptat,jsem po trech detech,mam znacny brisni previs a muj obvodni lekar me doporucil na plastickou chirurgii vOlomouci,kde mi lekarka po vysetreni rekla,ze mam rozestup brisni steny 4cm a doporucuje mi operaci,kdyz jsem ji rekla,ze si ji nemuzu dovolit,jen odvetila,ze si mam domu poridit pokladnicku a kazda navsteva mi ma na operaci prispet.je nejaka moznost,aby mi to uhradila zdravotni pojistovna?dekuji moc za odpoved
Renata
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, rozestup 4 cm není velký, tyto operace je hrazena u pacientek, které mají opravdu velké rozestupy a hrozí u nich riziko velkých kýl. Samotný převis kůže není rozhodně indikaci k výkonu na náklady ZP. Mohu doporučit zkusit jiné pracoviště plastické chirurgie, které má smlouvu s Vaší ZP.
ostatní
Syn má po hav. na motorce polámanou patu, po odstranění nekrot. tkání mu přibl. polovina paty chybí, dá se to nějak doplnit? Děkuji.
Šárka Karmanová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, korekce je jistě možná, ale důležité je stanovit tíží vady- zda-li jen estetické hledisko nebo hledisko funkční, při nedostatku tkání je třeba jej doplnit nejčastěji volným tkáňovým přenosem, v případě zájmu je možné zaslat fotografie k posouzení či mě navštívit osobně v Motole     lukas.frajer@centrum.cz , 224434174

S pozdravem.

Lukáš Frajer