Poradna plastického chirurga Lukáše Frajera

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Nejste se svým tělem spokojeni a pomohl by vám jedině skalpel? Poraďte se s plastickým chirurgem MUDr. Lukášem Frajerem. Plastický chirurg a držitel licence České lékařské komory v oboru plastická chirurgie. Člen týmu Kufa, Pros & Co. kliniky plastické estetické chirurgie Perfect Clinic s.r.o. v Kartouzské 10 v Praze 5.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

operace obličeje a krku
Dobrý den, na tváři mám znaménko, kdy se mi těsně u něho udělal zánět - akné. Bohužel se mi místo nehojí a zánět přetrvává. Kožní mi řekla, že bude nutné odstranění jak znaménka, tak zánětu chirugicky, že odstranění laserem na zánětlivé místo nelze. Ovšem mám sklony ke keloidním jizvám, tudíž se tam určitě vytvoří. Keloid bych pak chtěla odstranit laserem - kdy bude možné nejdříve takové odstranění jizvy provést? Děkuji předem za odpověď.
Alena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, obličej se hojí dobře a keloid se zde většinou netvoří, proto bych se chirurgického odstranění nebál.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,mam 3 týdny po operaci karpálů. pořád mi brní palec,ukazováček a nejvíc prostředníček. Co mám dělat? Děkuji.
Ludmila Hlaváčová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, kontaktujte asi svého operatéra, takto na dálku v poradně lze těžko soudit.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý večer, jsem 3 měsíce po rekonstrukci prsu z tram laloku z břicha, myslíte, že bych si mohla skočit z letadla tandem. seskok. Bojím se, aby nepraskla céva v prsu. Jaký máte názor.?
Zuzana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jste odvážná, ale pokud bude vše v pořádku, tak není problém problém dle mého soudu- o prs nejde, spíše pozor na břišní stěnu. Doporučil bych odstup minimálně 1/2 roku.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobry den, mam plastiku hornich vicek,ale dostala jsem kasel a celych 5 dnu jsem prokaslala.Nebude to mit vliv na stehy a jizvu? Zitra jdu na vyndavani stehu.Dekuji predem za odpoved.
Daniela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně si myslím že nebude.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, kdy je nejlepší čas pro rekonstrukci ušního boltce u 2 měsíčního miminka?

Děkuji
Eliška Bindzarová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, toto se standartně provádí až v době, kdy je dítě schopno spolupráce s lékařem, prakticky okolo 10 roku věku, teoreticky od 6 let a výše.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace obličeje a krku
Dobry den ,kolik by stalo zmenseni rtu
Monika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tento výkon se standartně neprovádí, doporučím se dostavit na konzultaci a probrat možné aspekty a možnosti korekce Vaší kosmetické vady. Objednat se můžete na tel 603560856.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den. Jsem po excizi a reexcizi znamének na zádech v oblasti páteře pro maligní melanom in situ, ráda bych s Vámi prokonzutovala péči o jizvu q pouziti biolampy (doma), ale k tomu bych Vám asi potřebovala zaslat foto. Je možnost Vás kontaktovat i přes e-mail? Děkuji.
Iveta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Ano, samozřejmě tato možnost zde je, prosím o zaslání fotografie na lukas.frajer@perfectclinic.cz

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
DOBRÝ DEN PANE DOKTORE,JSEM PO PORODU 6 MĚSÍCŮ JE MI 39 LET A STÁLE MÁM VELKÉ BŘICHO TVRDÉ PUPÍK VELKÝ VYLEZLÍ KDYŽ ZAČNU CVIČIT MÁM HROZNÉ BOLESTI V KYČLÍCH ŽE JE BUDÍM 20 X ZA NOC. NIKDY JSEM NEBYLA ŽÁDNÁ MODELKA,ALE TAKÉ JSEM NEBYLA TLUSTÁ TAKŽE TO VYPADÁ JAKO BYCH BYLA V 5 MĚSÍCI ,ALE BŘICHO JE TROŠKU ZDEFORMOVANÉ..BYLO BY MOŽNÉ SE K VÁM OBJEDNAT JSEM SICE Z TÁBORA ,ALE RODILA JSEM V PRAZE DĚKUJI
LUDMILA
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den paní Ludmilo, není problém se objednat ke mě do Motola či na Perfect Clinic s.r.o., po klinickém vyšetření bude jasné, jak postupovat dále a zda-li máte možnost úhrady výkonu ZP.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, kolikrát se může do keloidní jizvy píchnout Diprophos? Může mít tato látka nějaké vedlejší účinky. mohou mi kortikoidy nějak uškodit, jak je o nich známo?Mnohokrát děkuji za odpověď
Věra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, já osobně provádím aplikaci maximálně 3x, vícekrát to nemá cenu a hrozí spíše zhoršení stavu zvláště v okolí jizvy, nadužívání kortikoidů uškodit může, proto je třeba s nimi šetřit.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, pane doktore,

před třemi týdny jsem utrpěla nepříjemný úraz na inlinech. Došlo k velkému zhmoždění a odření jednoho stehna na boku pod zadkem. vznikl velký otok, hematom, rána mokvala, po punkci se bohužel zanítila a nakonec mi museli v plné narkóze ránu čistit, byly provedeny dva řezy (každý cca 3 cm) a zavedeny dreny. Dreny už mi byly vytaženy, nicméně řezy po nich nebyly nijak sešity. Co si o tom myslíte? Mám pocit, že se při každénm pohybu, například když si sednu, rány rozšklebují a mám strach, že sroustou tak, že jizvy budou o dost větší. Můžu Vás poprosit o Váš odborný názor na tento postup - tj. nešít? Předem mockrát děkuji
Dita Havlíčková
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tento postup je zcela legitimní a správný, musíte hledět na celkový zdravotní stav, rozsah poranění dle Vašeho zevrubného popisu tomu odpovídal, proto "jde" estetické hledisko trochu stranou, případné nevzhledné jizvy se řeší s odstupem po vyzrání jizev.

S pozdravem

Lukáš Frajer


jizvy
Dobrý den, dcera podstoupila operaci prodloužení femuru a má na pravém stehně Taylorův rám (fixátor), kde se za fixními hřeby vytváří jizvy ve tvaru kapky. Ty jsou dlouhé od 1 cm do 3 cm (zatím, prodlužování potrvá ještě měsíc) a široké cca. 8mm. Ošetřující lékař nám řekl že je není potřeba šít že se časem zacelí. Jaký je váš názor? A lze se šití nebo použití náplasťových stehů nějákým způsobem domáhat?
František
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, souhlasím s kolegou ortopedem, nyní je prováděn složitý ortopedický zákrok, případné následky po tomto jistě indikovaném výkonu a případnou korekci jizev rozhodně řešte s odstupem po vyzrání jizev, po odstranění fixátoru můžete používat tlakové masáže, topické gely, náplasti.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý večer,jsem po 2hém porodu již rok a mám rozestup přímých břišních svalů v oblasti pupíku na 3 prsty a navíc se mi udělala malá kýla v pupíku.Ráda cvičím a rozhodně se nechci cvičení vzdá,ale občas to při cvičení bolí.Jak dlouhá je rekonvalescence po operaci Diastázy je možné ji podstoupit přímo u Vás.A hradila by tento zákrok vzp pojištovna.Děkuji a přeji hezký zbytek večera
Verča
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, výkon je možné podstoupit a o možnosti úhrady ZP rozhoduje stav břišní stěny, rekonvalescence je cca 2 měsíce, Ano výkon je možné podstoupit přímo u mě ať ve státním či privátním zařízení.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace genitálu
Dobrý den, během posledních dvou měsíců se mě zdá , že se mi zužuje predkozka a nejde mi přetáhnout. Vždy jsem ji přetahoval v klidovem stavu . Umyl penís a přetáhl zpět. Teď mám s přetažením problém a při mytí se predkozka i natrhne. Začíná mě to v v hygieně omezovat. Při ztopoření je vše bez problémů. Je mi 45 let. Můžete mi poradit? Děkuji.
Jirka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučím návštevu dermatologa či urologa, který pomocí mastí dokáže zklidnit zánět, pokud se však vyvine jizevnatý pruh, pak bude případně třeba vše řešit chirurgicky.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den. Prosím provádí se v humánní medicíně mastopexe jako alternativa k modelaci prsu? Děkuji
Anna
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, mastopexe je latinský název pro modelaci(lifting prsu).

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace očních víček
Dobrý den, chystám se na operacic horních víček a tak bych chtěla poradit zda mám používat např. aescin před operací anebo až po zákroku. Mám sklon k modřinám, takže mám docela obavy.Děkuji za odpověď
Radka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, užívat ho můžete po zákroku. Nečekejte však záračné hojení, trochu pomůže, ale nejpodstatnější část hojení musí provést tělo samo.
jizvy
Dobrý den, ve vlasech mám kožní névu asi 1 cm velkou , kterou mi budou chirurgicky odstranovat. Jak velkou jizvu můžu asi mít ? Mám strach , že budu mít na hlavě holé místo . Děkuji
Marek
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jizva bude o pár mm delší než je znaménko, alopecii(ztráta vlasů) je v bezprostředním okolí jizvy, proto se nemusíte tohoto obávat.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den, mám týden po operaci nosu (tvrdá i měkká část) a mám stále ucpaný nos. Vím, že je to asi normální, používám vincentku a promazávám si ho mastičkou, ale chtěla jsem se zeptat, jestli mohu alespoň na noc použít nějaký sprej proti rýmě. Třeba Olynth. Mohlo by to hojení uškodit?
Janice
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že můžete, rozhodně tím nepokazíte v rámci hojení.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, pane doktore, mám na Vás dotaz. Jsem dva týdny po operaci pupeční kýly a diastázy se síťkou 20x10cm, laparoskopicky. Břicho nemám oteklé, vše se hojí zřejmě dobře. Včera jsem se trochu natáhla "do boku" k dítěti a od té doby mne to v jednom místě trochu bolí. Nic hrozného, spíš takovou horkost cítím. Je možné, že by mi síťka někde praskla? Je to vůbec možné nějak poznat? Jaké je riziko, že se to stane? Děkuji mockrát za odpověď. - otázka upravena poradcem
Anežka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, těžko soudit, síťka se kotví skobičkami, je možné, že došlo k jejímu vytržení z lůžka.  Samotná síťka nepraskne. Vy ani chirurg to nijak nepoznáte.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, dnes, přesně po třech týdnech mi chirurg vyndal stehy po vyříznutí známénka na noze. Měl jsem tam 5 stehů. Následně mi řekl, že s tím nemám nic dělat a ani mazat... že prý mazání sádlem apod. je blbost... je to pravda?
Evžen
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jizvu je třeba zvláčňovat čímkoliv mastným, je možné využít speciální gely či náplasti na jizvy.

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, na chirurgii mi vyřízli pihu na obličeji, 2 stehy, po 4 dnech mi chtějí vyndavat stehy, je to v pořádku? Zdá se mi to krátká doba, i když musím uznat, že se vše krásně hojí a řez byl proveden ve vrásce kolem úst, takže jizva by neměla být vůbec vidět. Děkuji za Váš čas a odpověď. Hezký den
Agáta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, já stehy z obličeje odstraňuji za 7-10 dní.

S pozdravem

Lukáš Frajer


operace břicha
Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat,jak poznám rozestupy břišních svalů.Je mi 38 let a 3 spontání porody.Mé břicho je velké jak v měsíci.Děkuji vám za radu.
Kateřina Čapková
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, vleže pokrčte nohy a zvedněte nad podložku a pokud se Vám ve střední čáře na břiše vyklene taková" stříška"(je tam pak patrná i prohlubeň mezi svaly), tak to je diastáza.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den, jsem týden po plastice nosu (23.2.), ale stále nemohu dýchat, mám nos zacpaný stejně jako s tamponádou, chvilkami se mi trošku uvolní, že se mohu trošičku nadechnout na jednu dírku, ale pak je třeba na další hodinu absolutně neprůchozí, už mi to ani nepřijde jako rýma, ale jako oteklé dutiny, odsávačka nepomáhá, operace byla rozsáhlejší, 12 mm, Mudr. Kment je momentálně v zahraničí a neodpovídá, dokážete mi poradit co s tím? Odezní to? Nemůže se mi rozjet zánět dutin? Děkuji moc za odpověď.
Jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, vážně bez ORL vyšetření jen těžko říci.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den,
prosím o radu-Měřím 166,vaha 58kg,obvod hrudníku 78cm.Prsa tak č.1 po kojení nic moc.Chtěla bych PLNÉ 3 až malé 4.Chci aby působily přirozeněji ale zárověň aby bylo vidět že mám prsa.Nejsem tlustá jen širší pánev proto chci sjednotit siluetu.Mám vybrané kulaté 325 mentor střední profil.Váhám zda si nemám vzít 350ml střední nebo 325 vysoký?Nemohu se rozhodnout.Nedokážu si představit jak to bude ve vysledku vypadat.Děkuji za odpověd.
Jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozdíl je opravdu zanedbatelný, rozdíl je max 1-2 mm  na šířku, délku a výšku, rozhodně jeslušnostípřed operací zkusit pár zkušebních, abyste měla rámcově představu. Tkto to aspoň provádím já.... pacientka po konzultaci má rámcově představu, jak vypadá 300 ml a 350 ml, to je pak rozdíl, který lze již okem zachytit. A zásadní věc: "velikost nekopíruje přirozenost".


operace očních víček
Dobrý den, pane doktore.. Je mi 46 let. Před čtyřmi lety jsem byla na operaci horních víček. S výsledkem jsem spokojena, ale špatně a dlouho se mi to hojilo. Nyní uvažuji o dolních víčkách, mám "pytle" pod očima a takovou jako pomuchlanou kůži. Mám trochu obavy z toho hojení.. Nejsou dolní víčka komplikovanější na hojení? A odstranila by tato operace pytle pod očima? :-) Díky! - otázka upravena poradcem
Bára
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano tato operace vyřeší Váš problém, co se týce komplikovanosti a složitosti výkonu, tak je de facto identický s operací horních víček.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace genitálu
Dobrý den jsem 5 měsíců po obřízce a zůstaly mi keloidní jizvy a uzdičku mám takovou větší jde s tím něco udělat?
Láďa
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, je vhodné kontaktovat svého operatéra a s ním případně řešit aplikací kortikoidů do keloidních jizev.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den měl bých dotaz.
Jedná se mě o to že mam velké břicho. Začal jsem chodit do posilovny achodim běhat. Takže otázka zní. Když zhodim a zpevnim břišní svalstvo vrátí se mě kůže zpět . jedná se mě oto když zhodim tak mám strach ze se mě kůže už nevrátí zpět a udělá se mě z toho previs. Tak už to mám nahrane. Předem moc děkuji. KNESPL
Jirka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, neuvádíte věk, který je pro toto relativně podstatný, kůže má samozřejmě možnost kontrakce, její možnosti však nejsou neomezené. V průběhu redukce je vhodné kontrkatilitu podpořit nošením elastické prádla. V případě převisu je pak možno provést jeho operativní odstranění.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den, zajímalo by mě, po jak dlouhé době je bez rizika otěhotnět po zmenšení prsou. Díky
Alena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jaké riziko myslíte, pokud jsou prsy již zhojené, tak riziko není žádné....výsledný tvar se však v průběhu těhotenství a laktace pravděpodobně změní.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, Promiňte nevím co dělat, v příběhu těhotenství , jsem přibrala 35 kg, mela jsem zákrok císařský, 2 děti, tét nejde dát dolů. Děkuji pěkně .
Parachoneková
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, toto je dotaz spíše pro obezitologa či výživového poradce, plastická chirurgie Vám s tímto nepomůže, liposukce je metoda formování těla, nikoliv redukční operace....

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den,
před rokem jsem absolvovala na Vaší klinice otoplastiku, kdy výsledek vypadá oproti původním odstátým uším určitě lépe, ale pravé ucho je oproti tomu levému odstáté víc.ten rozdíl je viditelný, pro mě docela dost, de vidět a trápí mě to, tak je pořád schovávám pod rozpuštěnými vlasy. Chtěla bys se zeptat jestli s tím de něco dělat, i když tam není tak markantní rozdíl jako na začátku, nebo to neřešit. Děkuji za odpověď :)
Hanka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, nejlépe bude navštívit svého operatéra a s ním vše probrat. Myslím, že Vám já/či kolegové vyjdou vstříc....

S pozdravem....

Lukáš Frajer


operace břicha
DOBRÝ DEN JSEM PO 2 OPERACICH PUPEČNÍ KÝLY A MÁM DIASTÁZI,KTERÁ JE BOLESTIVÁ .STÁLE MÁM VELKÉ BŘICHO TAK SE CHCI ZEPTAT EXISTUJE OPERACE BŘICHA ,KTERÁ JE HRAZENÁ POJIŠTOVNOU?STYDÍM SE .DĚKUJI
STANISLAVA POLÁKOVÁ
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano je možné provést u rozsáhlé diastázy operaci na náklady Vaší ZP, obraťte se na pracoviště plastické chirurgie, které má smlouvu s Vaší ZP, za naše pracoviště mohu nabídnout FN Motol- 224434174 je číslo případně na ambulanci....

S pozdravem

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den, chtela bych se poradit, jak mám pečovat o jizvu 5 týdenního syna po operaci rozštěpu rtu, kterou podstoupil druhý den po porodu.
Jizva je pěkně zhojená, nicméně hodně viditelná a na jedné straně oteklá. Při kontrole po vytažení stehů nám řekli, že nemáme dělat tlakové masáže kvůli tomu, aby nepovolily stehy. Co si myslíte o Dermatixu, silikovoných náplastí mepiform a ochranou jizvy před slunečním zářením? Je pro lepší výsledek jizvy dobré provádět masáž anebo ne? Nebo jenom promazávat bez masáží?
Děkuji moc za Váš čas a odpověď.
S pozdravem Pichová
Pichová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že aplikace topických gelů či náplastí(ty, které jmenujete) plně nahrazuje tlakovou masáž, otok a "začervenání" může přetrvávat řadu týdnů, takto malé děti se však hojí velmi dobře, proto jizva bude pěkná, fotoprotekce je samožřejmostí min 1/2 roku....

S pozdravem...

liposukce
Dobrý den,
když bych chtěla odsát tuk. Bude to bolet? Bude to vidět (jinak než že zeštihlím) ? Můžu i potom stloustnout znovu? mohly by nastat komplikace?
Děkuji mockrát
TinaIi
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, každý chirurgický zákrok bolí a pokud je dobrá indikace, tak  po výkonu by měl být výsledek patrný, komplikace samozřejmě mohou být a pokud přiberete 20 kg i do míst, kde se odsávalo se bude ukládat tuk. Váhový výkyv 3-5 kg se výrazně neprojeví.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den, mám takový problém od kořene nosu mám nos rovný ale čím vícto jde dál tím se nos rozšiřuje...vadí mi to hlavně u usmevu. Když se usměji tak se mi nosní dírky moc rozšíří a ten nos je neskutečně široký...nevím co stím:( Budu moc ráda za radu, co s tím mám dělat.
Anna
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, toto je fyziologický stav, do oblasti Vašich křídel jsou napojeny mimické svaly, které křídla roztahují nozdry při mimice, někdy pomůže oslabit svaly botoxem.

S pozdravem.

ostatní
Dobrý den, partner má od dětství, kdy mu na prst spadla dlaždička znetvořený nehet a s tím i kus prstu. Chtěla bych se zeptat, zda je možné provést nějakou plastickou úpravu, aby se mu prst líbil. Pak prosím o informaci, zda pojišťovna některé takové zákroky proplácí? Děkuji za odpověď.
Eva
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rekonstrukce je zde složitá a výsledky jsou bídné, proto si myslím, že bych s tímto nic nedělal.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den pane doktore, jsem 4 roky po augmentaci prsou. V obou mám kapsulaci 3. stupeň. Chtěla bych znát Váš názor na další postup v řešení dané situace. Můj dr. mě poslal na magnetickou rezonanci a podle výsledku, že se rozhodne.Ještě hrozil, že implantáty bude nutné vyndat na půl roku. Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den.
Karolína
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, správný postup je kapsulektomie(odstranění pouzdra) a odstranění implantátů a reaugmentace polyuretanovými implantáty, které mají minimální riziko kapsulace, avšak mají zase jiné nevýhody(vrostou do tkáně prsu), odložená augmentace si myslím nemá smysl, MRI zobrazí proces uvnitř, ale nic zásadního nepřinese.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den
dcera má od narození v pupíku malou kuličku, je to uzlík po pupeční šňůře, kterou porodník špatně uvázal. Tvrdil že časem odpadne. Nic neodpadlo a navíc se to pomalu zvětšuje tak jak dcera roste. Dnes to má cca cm v průměru. Nikde jsem nenašel zmínku o podobném problému jen liposukce a pupeční kýla. Dalo by se toto odstranit? Pokud ano odhadnete cenu?
Děkuji
Marek Oulehla
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že to je pupeční kýla, proto se obraťte na pracoviště dětské chirurgie, výkon je hrazen ze zdravotního pojištění.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace genitálu
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli existuje nějaký (implantát) penisu, například když si ho nechávají přidělávat některé holky(trans.) jestli to samé jde u chlapů, který maj problém s malým penisem a nechali si přidělat větší. Děkuji Nomar
Nomar
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, pokud je mi známo tak žádná taková operace s implantátem neexistuje. U změny pohlaví je to rekonstrukce penisu, ale to je zcela jiná problematika než zvětšení penisu kvůli velikosti.
operace prsů
Chtela bych se zeptat hradi pojistovna prsa odkojeni ditete kdyz jsem nespokojena a znicilo mi to prsa...a jsem snima nespokojena
Marcela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, záleží na lokálním nálezu v oblasti prsů, pokud jsou prsa je "povadlá a prázdná", tak na toto se úhrada ZP nevztahuje.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace obličeje a krku
Dobrý den,
v dětství mě pokousal pes a na rtu mi zůstala jizva a část rtu mi i chybí, je možné to nějak řešit trvale abych měla celý ret a neměla žádnou jizvu? a v jakém rozmezí by se cca tento zákrok pohyboval?
Děkuji za odpověď
Monika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez jizvy to bohužel nepůjde, před samotným zákrokem je nutná konzultace a zhodnocení lokálního nálezu a dle toho stanovit i rozsah výkonu, v případě, že se jedná o poúrazovou deformitu je možné hradit zákrok ze ZP

S pozdravem.

Lukáš Frajer

ostatní
Mám jít na malý chirurgický zákrok. Nesmím prý nyní užívat léky na ředění krve. Patří mezi tyto léky Atorvastatin Mylan a Alendronate-Teva?? Mám je před zákrokem vysadit? Děkuji za odpověď.
Jana Malá
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tyto léky to nejsou, můžete je užívat i nadále.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace obličeje a krku
Dobrý den, v dětství jsem měla opravdu velice "tlusté" tváře, které se postupem času zmenšily, ale nyní je mi 18 a stále se mi zdá, že mám na tvářích příliš mnoho tkáně a kůže, která by tam ani být nemusela. V obličeji mi přidává zbytečně moc kilogramů. Myslíte si, že se tváře ještě postupem času ztenčí a vytvarují podle tvaru lebky nebo bude nutný operativní zákrok? - otázka upravena poradcem
Adéla
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že ke změně v obličeji již nedojde, vývoj Vaší hlavy je již ukončen.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,jsem v motole objednana na abdominoplastiku,a v papirech ktere jsem dostala je napsáno že si musím sama koupit punčochy,je to pravda?a nevite kde je kdyžtak koupím?moc děkuji za odpověď petra
petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, kompresní punčochy je možné koupit ve zdravotnickým potřebách.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den
Mohu Vám prosím poslat mé fotky mého odporného břicha?nevím totiž ,zda mám také ty rozestupy svalů.Jsem po císařáku již čtyři roky ,a stále mám obrovské břicho,jak v devátém měsíci.
Děkuji.
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, není problém zaslat fotografie na frajer@perfectclinic.cz.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
dobry den chcem sa spytat 28.12 som absolvovala otoplastiku 2 tyzdne som mala na hlave bandaz po tom ako mi ju dali dole mam uz vyse tyzdna pulzujucu a narazovu bolest hlavy za uchom doktor mi povedal ze to moze byt sposobene tym ze mi viac pritiahol stich k hlave no neviem niekedy sa zobudim a tu bolest je to velmi neprijemne. dakujem za odpoved
jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, takové pocity jsou po otoplastice normální, postupem času by se to mělo upravit samo.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace prsů
Dobrý den,
co znamená slovo pseudoptoza v souvislosti s prsy??

Děkuji Kateřina
Kateřina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, je to stav, kdy dvorec je ve správném uložen (18-19 cm od klíčku) na hrudníku, ale dolní pól prsu je prověšen, prakticky to znamená, že prs vypadá jako"povislý".

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý den pane doktore. Byla jsem na operaci měkké části nosu před 14ti dny. Měla jsem dlouhý bambulovitý nos na jedné straně dosti vystouplou chrupavku. Po sundání sádry mám nos do tvaru S uplně zahnutý do levé strany. Jsem v šoku a nevím co s tím. Můj operatér už hovořil o reoperaci a to už za 3 měsíce. Poradíte mi,jestli mám nos tlakem přelepovat na opačnou stranu,nebo jinou variantu. Tolik jsem se těšila na rovný nos a takové zklamání za ty peníze. Děkuji moc za každou radu.
Monika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez vyšetření lze těžko odpovědět, rozhodně si myslím, že nějaké vylepování nemá cenu, reoperace nosu by se měli provádět min. 6 měsíců po prvním zákroku, ne dříve. Vše doporučuji konzultovat se svým operatérem či se případně obrátit na jiného lékaře pokud již nemáte důvěru.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace v oblasti genitálii
Dobrý den, chci se zeptat zda by pojištovna uhradila zkrácení šourku, mam ho dlouhy a dělá mi to problém jak v osobním tak i sportovním životě dělám bojové sporty a kvůli dlohému šourku musím nosit i vetší suspenzor, nehledě na to že na bazéně to taky není dobré nemuhu používat ani klasické nohavičkové plavky můžete mi něco doporučit a nebo mě někam odkázat popřipadně bych si to uhradil jen nevím kam se obrátit protože ceny sou strašně odlišný a to v řádu nekolika tisíc.
Děkuji Jiří
Jiří
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, redukce šourku je možná, ale tento zákrok Vám ZP neuhradí, klasicky se jedná o větší excizi v oblasti tzv "raphe scrotalis", cena za tento zákrok je na naší klinice 18500 Kč + celkové znecitlivění 3500 Kč, v případě zájmu se prosím objednejte na konzultaci na koliku do Prahy či nějakou naší pobočku

S pozdravem

Lukáš Frajer 

operace nosu
Dobrý den,
Je mi 16 let a jsem opravdu strašně nešťastná z mého nosu. Mám hrbolatý celkem dlouhý nos, který se mi čím dál tím víc nelíbí. Slyšela jsem o jakési Rhinoplasti. Avšak myslím si že tato metoda by mě mohla opravdu moc bolet a upřímně ani nevím jestli tomu mám věřit. Na druhou stranu se bojím že by se případná operace nezdařila a nos bych měla ještě horší. Dáte mi prosím nějaké rady co s tím? Děkuji moc. :-)
Karolína
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano toto je "šlágr" posledních dnů, ale jedině chirurgický zákrok dokáže změnit tvar nosu, bez operace toto nelze žádným k konzervativním postupem

S pozdravem.

Lukáš Frajer

jizvy
Dobrý den...syn (2roky) si minulé úterý rozrazil čeličko.
Má 2stehy.doktor nám řekl za 7 až 9 dní na vydání stehů. Není to krátká doba? A jak máme poté o jizvu pečovat hlavně aby se nerozšířila a byla co nejméně vidět. Mám doma silikonové náplasti mepiform. Kdy je vhodné je na jizvu lepit...hned nebo až po nějaké době? Děkuji .blanka.
Blanka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pooperační aplikace mepiformu je vhodná, aplikací začněte cca týden po odstranění stehů a dlouhodobě.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace nosu
Dobrý deň,už som vám raz písala no mám na vás ešte 1 otázku.Na váš popud som si začala robiť tlakové masáže,moja pani doktorka mi o nich nič nepovedela.Teraz som 7 týždeň po tot.rhinoplastike a po tých masážach mi nos puchne viac ako bez nich.Je to normálne?Ďakujem za odpoveď
Ivana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano toto je možné, nos se hojí i klidně půl roku a pracuje i v průběhu dne, proto zatím si myslím, že je še v normě., rozhodně byste si myslím, měla kontaktovat svého operatéra a s ním vše řešit, dle jeho doporučení.

S pozdravem.

Lukáš Frajer