Úterý 25. února 2020, svátek má Liliana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 25. února 2020 Liliana

Poradna očního lékaře Josefa Hycla

Archiv
Dobrý den, právě jsem slyšel o nové metodě vyléčení krátkozrakosti. Při vyšetření pomocí této metody je pacient dokonce při vědomí.Tato možnost je pouze ve Zlíně. Nenašel jsem žádný kontakt na lékaře, který vyšetření provádí.Potřeboval bych vědět, kolik cca toto vyšetření stojí.Děkuji
Tomáš
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Ne všechno, co se říká v televizi a píše v novinách je pravda - ve Zlíně neprovádějí nic unikátního. Obdobné operace krátkozrakosti se provádění na minimálně 5 dalších očních pracovištích v české republice
Archiv
Dobry den,uz delsi dobu asi tak rok mam v jednom oku mirne zvetsenou zornicku.Byla jsem s tim u praktickeho lekare,ten rekl ze je to uplne nepatrne,pote jsem byla na neurologii a tam taky nevidi nejaky problem.V kvetnu lonskeho roku jsem byla na EEG i na CT hlavy a vse bylo v poradku.Mohu byt klidna,nebo mam proto neco jeste delat?Dekuji za odpoved a preju krasny den.
Petra
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Pokud byla všechna vyšetření v pořádku a ani vy nemáte žádné obtíže hodte to za hlavu - u řady lidí je to normální stav
Archiv
Dobrý de pane doktore.Mé dceři jsou 4 roky a po porodu infekci a byla napojena na umělou plicní ventilaci.nyní si ztěžuje na bolení oka a stále si oči mne.má je i zarudlé a praskají jí cevky.Prosím o radu.Mnohokrát děkuji
Vbunatvseznam.cz
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Navštivte očního lékaře - v tomto případě je nevhodné radit na dálku
Archiv
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jste měl někdy takový případ, že byste prováděl u pacienta 2x reoperaci metodou Lasik. Předem děkuji za odpověď.
Ha
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Ano, u některých pacientů s velmi vysokým počtem dioptrií ano
Archiv
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda jsou brýle na čtení zakoupené v běžném obchodě (supermarketu) nebo na tržnici horší než brýle zakoupené v optice. V čem je rozdíl (kromě ceny)? Předem děkuji za odpověď.
Lucie
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Pokud s brýlemi z tržnice dobře vidíte ( obě oči vidí stejně a dobře, vidění je pohodlné, brýle netlačí atd) není důvod se těchto brýlí obávat. nejsou vhodné pro lidi s různým počtem dioptrií na obou očích a pro ty kdo mají oči blízko nebo naopak daleko od sebe
Archiv
Rád bych se Vás zeptal, co by mohlo být příčinou "dvojitého vidění". Děkuji Vám.
Michal
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Velmi mnoho stavů - doporučji vyšetření očním lékařem
Archiv
Dobrý den, 6-ti měsíční syn má od narození zalepené oko. Byli jsme 2x na pruplach očního kanálku a kapala jsem kapky tobrex a opthalmo-septonex. Dělám každý den masáže a z kanálku vytéká, asi hnis. Pediatr nás chce poslat do Zlína na operaci, vložení trubičky do kanálku. Jak dloho počkat než přistoupit k operaci? Děkuji za odpověď.
Dita
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Pokud obtíže skutečně trvají nepřetržitě 6 měsíců a průplachy nepomáhají - ja asi skutečně čas na chirurgickou sondáž se zavedním trubičky
Archiv
Dobrý den, již delší dobu (cca 2 - 3 roky) mám v obou očích na bělmu vedle duhovky žlutou skvrnu. Můžete mi poradit, co je příčinou? Velice děkuji
Eva K.
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Pokud je na obou očích směrem k nosu je to normální stav. Pokud leží jinde navštivte očního lékaře
Archiv
Dobrý den pane doktore, mám brýle na čtení a také na dálku, obojí asi 0,5 dioptrie. Většinou je nenosím, na běžnou práci (účetní) vidím celkem dobře. Pracuji však už mnoho let v kanceláři, kam nedopadá mnoho světla zvenčí, někdy musím svítit zářivkami, ale mám pak unavené oči. Ani můj byt nemá příliš mnoho světla zvenčí. Mívám pak problémy v jiném prostředí nebo venku, když je jasno, mhouřím oči, klopím je k zemi, vadí mi jas oblohy i slunce, nemůžu se dívat do dálky, někdy mi je až nevolno a trochu mě bolí hlava. Lze to nějak řešit, např. jiným osvětlením pracoviště, nebo mám raději nosit venku tmavé brýle? Děkuji za radu.
Magda K.
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Ideální je pracovat při dobrém intenzivním osvětlení a používat správné brýle ( je možné, že budete potřebovat silnější) - zlepšete osvětlení na pracovišti a navštivte očního lékaře ke kontrole brýlí
Archiv
Mám velmi suchou pokožku kolem očí někdy červenou.Začala jsem to léčit jako exem hormonálními mastičkami, po několika dnech se to oběví znovu.Nemaluji se a už nepoužívám žádný krém. Prosím odezní to samo?
Jana
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Pozor - hormonální mastičky mohou při nekontrolovaném podávání způsobit šedý i zelený zákal. Navštivte raději očního lékaře - velmi pravděpodobně se jedná o tzv. marginální blefaritidu, která vyžaduje jiný způsob léčby. hormonální mastičky pouze zablokují zánětlivé projevy ale neodstraní zákaldní příčinu
Archiv
Dobrý den, můj manžel si již delší dobu stěžuje, že levým okem vidí v koutě malou tmavou skvrnu. O co by mohlo jít? Děkuji za odpověď
Ivana
Oko, laser - (c) profimedia.cz
V úvahu přichází velké množství chorob - doporučji navštívit očního lékaře
Archiv
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde je nejvhodnější doba pro dokorigivání druhým zákrokem po lasiku a kolik dioptrií se dát tímto druhým zákrokem ještě odstranit. Jsou nějaká zvláštní rizika u druhého zákroku než u prvního.
jan
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Doporučuji počkat alespon 3 měsíce od prvního zákroku. Počet dioptrií zavisí na zbytkové tlouštce rohovky - ta je u každého jiná. rtizika nejsou větší než u prvotního zákroku - spíše menší protože nejrizikovější část - tvorbu lamely keratomem u máte za sebou
Archiv
Dobrý den,můj dotaz se týká mého 35letého zetě.Se zrakem nemá problémy jeho oči ale vypadají jakoby orámované červenou linkou(horní i spodní víčko),často mívá ječná zrna.Veškerá oční vyšetření a léky nepřinesly žádné zlepšení. Předem děkuji.
H.Husáková
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Trpí pravděpodobně tzv marginální blefaritidou - chronickým onemocněním u kterého je důležitá hlavně hygiena okrajů víček - rono i večer napařování teplými tampony a pečlivě odstranování sekretů a šupinek z řas. Léčba je svízelná a dlouhodobá
Archiv
Pane doktore prosím o radu. je mi 51 let, od dětství jsem krátkozraký -6,5. Před rokem došlo k odchlípení sklivce na obou očích. Vidím stále víc zákalků, které se neustále pohybují. Už je jich tolik, že koukám jakoby přes děravou síť co se pohybuje. Mám vysoký krevní tlak kolem 180/100, s léky se mi daří většinou snížit na 140/90, cukr do 6,6. Lékař říká, že jsou to ještě normální hodnoty. 1) Nemůžou být příčinou zákalků vyšší hodnoty cukru a tlaku? 2) Lze zákalky léčit? Moje teta (76 let) zákalky měla, lékař jí předepsal nějaké kapky a zákalky zmizely. Ale už si nepamatuje jak se kapky jmenovaly. Děkuji za pomoc.
Jiří John
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Přítomnost zákalků po odchlípení sklivce lez považovat za normální stav. Odstranit se dají opertivně. Pokud se léčíte pro cukrovku - může být přičina zde - je třeba vyloučti postižení sítnice cukrovkou. Os kapek bych si příliš nesliboval
Archiv
Dobrý den, někdy v 15 letech mi začal slábnout zrak na levém oku.Lékaři v Banské Bystrici zjistili degeneraci sítnice, provedli mi laser.ošetření jizev s tím, že to nějak ohraničili, aby se jizvy nezvětšovali. Každopádně zrak na inkriminovaném oku se mi tím nezlepšil, pouze stabilizoval, a bylo mi řečeno, že na tuto vadu dioptrie nepomůžou. Byla jsem pak na kontrolách, naposledy v 37 letech v Ostravě, kde bydlím, a paní primářka ve FN Ostrava-Poruba mi sdělila, že stav je sice stabilizován, ale ať se připravím na to, že pokud v průběhu 10 let nepodstoupím operaci, zřejmě na to oko oslepnu, protože tam dochází k pnutí mezi sítnicí a okem, které tam "něco" pojí, a tím že oko se s věkem přestane tolik vlhčit, může tam dojít k úplnému odtržení sítnice a vznikne tam "díra". Píšu to pouze laicky, ale nejvíc ze všeho mne trápí, kdy na tento zákrok jít, aby nebylo pozdě (opravdu je to nezbytné?), nebo jestli věda zase za nějakou dobu postoupí a raději to nechat až za těch 10 let, ale hlavně kde v ČR je nějaké opravdu specializované a vyhlášené středisko pro oční chirurgii. Mám docela strach. Děkuji za odpověď.
Jana Magnusková
Oko, laser - (c) profimedia.cz
pokud žijete v Ostravě navštivte prim. Bendu v oční klinice Lexum Ostrava - je uznávaným specilastou na sítnicové choroby a provádí také velmi úspěšně operace sítnice
Archiv
Dobrý den, prosím o radu. Denně pracuji na počítači, stále mám zarudlé oči, pálí a po celém dni u PC vidím lehce rozmazaně. Co by proti tomu šlo udělat? Děkuji za radu
Ivana
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Určitě je třeba navštívit očního lékaře, velmi pravděpodobně budete potřebovat brýle. Dbejte také na pravidelné mrkání
Archiv
Dobrý den, prosím o radu. Múžu nějak vylepšit tupozrakost, abych lépe viděl do dálky, třeba nějaké speciální brýle? Děkuji.
Mira R
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Tupozrakostr se nedá brýlemi odstranit - bývá ale doprovázena dioptrikocu vadou a tu lze brýlemi korigovat - i u tupozrakohé tak lze (ale ne vždy) dosáhnout určitého zlepšení zrakové ostrosti a zrakové pohody
Archiv
Pane doktore je možné že si časem zvyknu na multufokální brýle, mám je asi měsíc a zatím se mi moc dobře nekouká a mám unavené oči až mne pálí a občas se mi zamotá hlava? děkuji
Aňa
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Nechte si v jiné optice než v které vým brýle dělali zkontrolovat zda jsou správně zhotovené. Pokud potvrdí, že jsou správné a vám přesto nevyhovují asi si na ně už nezvyknete
Archiv
Dobrý den,mám glaucom asi 5 roků a zvýšil se mi před měsícem nitrooční tlak.Hlavně v levém oku na 36 torr.Kapu ráno Betotic,večer do levého oka Alphagan,do pravého Azopt a na noc do levého ještě Xalatan.K tomu 2x 1 Ascorutin a Cavinton.V poslední době citím v levém oku něco jako cizí předmět a vidím mírně zamlženě.Prosím,souvisí to s kapáním a doporučil by jste laser ve vojenské nemocnici v Praze?Díky za odpověď.Pro doplnění,mám 73 roků a denně jsem u PC,ale s monitorem LCD.
Luboš
Oko, laser - (c) profimedia.cz
36 při takové léčbě je opravdu hodně - asi bych v tomto případě uvažoval spíše o chiruirgickém řešení - neznám ale stav vašeho zrakového nervu a zorného pole. Máte -li ale skutečně galukomové změny neměl by být tlak 36 torrů ponechán bez řešení
Archiv
Dobrý den, mám 3 měsíčního syna a zdá se mi , že šilhá jedním okem. Konzultovala jsem to s dětskou lékařkou i ona si tohoto problému všimla, ještě mě uklidnila, že by to mohlo být širokým kořenem nosu. Můj strýc v dětství nosil klapku a pak byl dokonce ze stejných důvodů operován. Mám se obávat? Kdy je poslední období, že by se tato vada mohla sama upravit? Jak by se případně řešila? Děkuji
milada
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Pravé šilhání od širokého kořene nosu by oční lékař měl poznat. Občasné šilhnutí je do 6 měsíců věku možno považovat za normální, trvalou úchylku nikoliv. Trvalé šilhání (trvalá odchylka jednoho oka dovnitř nebo ven) se samo neupraví
Archiv
Dobrý den.Je mi 15 let a asi pred tydnem se mi pred ocima nahle objevily drobne cerne tecky,u ocniho mi rekli ze to jsou pry zakalky.Da se to nak vylecit?Nemyslim operaci.A cim je to zpusobeno denne pracuji na pocitaci asi kolem 4.5 hodin nemute to byt tim?dekuji za radu.
Tomáš
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Vzhledem k tomu, kolik je vám let nelze vyloučti, že se může jednat o známky chrnickéhéo zánětu uvnitř oka. Doporučuji vyšetření ještě u jiného očního lékaře. U člověka kolem čtyřiceti let je to normální´, v 15 letech nikoliv
Archiv
Dobrý den pane doktore. Je mi 59let,léčím se na alergii,mám brýle na dálku 1,5 a na blízko 3,75. Delší dobu mám velké pálení okrajů víček a slzení.Mám problém s nošením brýlí,vadí mi nosník i pacičky pod kterými mě začne svědit pokožka a začnu hned slzet a kýchat.Chtěla bych vědět, jestli se můj problém dá řešit operativně a jaká by byla případně cena zákroku,nebo jestli by to hradila VZP nebo připlácela. Děkuji za odpověď.
Blanka
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Ideální by byla implantace tzv multifokálních nitroočních čoček - vzp operaci nehradí a cena je cca 25000 Kč za jedno koko
Archiv
Pane doktore když si nechám ve svých 56 letech odstranit vetchozrakost je to již napořád nebo se zrak bude ještě zhoršovat? Děkuji
Anda
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Řešením je implantace tzv multifokálních nitroočních čoček - nejlépe do obou očí. Tuto operaci provádíme rutinně a výsledky jsou vynikající
Archiv
Mám 52 let. Nosím brýle multifokálni + 0,75 a 1.75 na obě oči. Je možná operace, abych mohla chodit bez brýlí?
Jarmila
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Ano je - jedná se o omplantaci multifokkáljích čoček dovnitř do oka - tuto operaci běžně provádíme a stojí cca 25000 za jedno oko
Archiv
Dobrý den, mám v koutcích očí zažloutlé bělmo- někdy více, někdy méně. Je mi 21 let a už to tak mám asi od mala. Je potřeba s tím něco dělat? Na jakého lékaře se mám obrátit? Předem děkuji za odpověď.
Eva
Oko, laser - (c) profimedia.cz
není
Archiv
Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na přirozený porod po prodělané operaci sítnice. Je mi 25 let a před třemi lety mi byla operována sítnice, která se tehdy utrhla téměř celá (vysela pouze ve "dvojce"). V pěti letech jsem prodělala iridocyklitidu v obou očích a jsem krátkozraká (cca něco přes tři dioptrie na obě oči).Těhotná zatím nejsem. Pokud jde o porod, bojím se spíš o to "zdravé" oko. Děkuji, s pozdravem Kateřina
Kateřina
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Myslím, že není důvod se porodu normální cestou obávat. Pouze, kdyby na sítnici byly novotvořené cévy byl by vhodnější císařský řez ( ty mohou teoreticky vést ke krvácení při zvýšení tlaku v průběhu tlačení při podoru) - to musí posoudit oční lékař
Archiv
Dobrý den, je před laserovou operací nutné omezit nějaké činnosti, nebo je vyhýbat nějakých zhoršením přostředí nebo není potřeba žádných omezení.Díky.
lubos
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Před operací není nutné se nijak omezovat
Archiv
Dobrý den,máme osmiměsíčního chlapečka,má se k světu,ale trápí nás jeho levé oko-nepřetáhne ho přes půlku,tam se zarazí a dále nejde.Byli jsme na očním a tam nám řekly,že má obrnu okohybného svalu;potom na neurologii po ultrazvuku zjistili,že jsou nervy pořádku.Rádi bychom vás poprosili,o radu jak postupovat dále.Rádi bychom znali skutečný stav,protože se nám některé závěry nezdají.Co se dá v takovém případě dělat? Rádi bychom vás poprosili,zda-li by jste nás z naším miminkem vyšetřili u vás na klinice,nebo doporučil nějakého kvalitního kolegu specialistu. Děkujeme za vaší radu a pomoc.
Daniel Cásek
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Příčin může být celá řada - doporučuji navštívit neurooftalmologa - napr. neurooftalmologickou ambulanci Oční kliniky VFN v Praze , U nemocnice 2 - tel. 22496 2344 - nutno se předem objednat
Archiv
Dobrý den, je mi 22 let, trpím kratkozrakostí, nyní mám na -6D na obou očích. před 2 lety jsem byla operována kvůli amoci retiny s trhlinou v důsledku retinopatie. do oka mi byl implantován silikonová plomba (kroužek) druhé oko bylo ošetřeno argonovým laserem.stav je stabilizovaný, sítnice leží. krátkozrekost se zhoršuje -asi-0,5D za rok. můžu nějak zabranit dalšímu zhoršení? je vhodné uvažovat v mém případě o laserové korekci dioptrií? slyšela jsem, ze je vhodnější počkat na stabilizaci vady. Mnohokrát děkuji za odpověď
veronika
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Zhoršováné nelze ovlivnit.Dobu kdy dojde ke stabilisaci nejde u očí s retinopatií odhadnout. Odstranit lze aktuální stav - doporučoval bych pouze pokud vám brýle nějakým zásadním způsobem vadí
Archiv
Pane doktore když si nechám ve svých 56 letech odstranit vetchozrakost je to již napořád nebo se zrak bude ještě zhoršovat? Děkuji
Anda
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Záleží na metodě - implantace multifokálních čoček je napořád, některé metody jako například kondukticní keratoplastika vydrží cca 5 až 10 let
Archiv
můj syn ma 3,5 dioptrii a ma problem s bolesti oci , hlavne pod dlouhem vzucovani - po skole zkousela jsme obklad ale to moc nepomaha, doktorka tvrdi odpocivat
claire
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Je třeba zkontrolovat sílu brýlí a také zda středy skel souhlasí se středy zornic vašeho syna - to lze zkontrolovat v optice - nejlépe v jiné, než v které byly brýle vyrobeny
Archiv
Dobrý den, je mi 23 let. Po změně dioptrií jsem s brýlemi začal vidět špatně na blízko, hlavně na monitor počítače. Nechal jsem se změřit na dvou různých nezávislých místech. V prvním případě mě bylo naměřeno 8,25 D a 7,5 D (pravé a levé oko), osy 180 a 150 stupňů a cylindry 1 a 0,5. Ve druhém případě 8 D a 7,25 D, 0 a 180 stupňů a cylindry 0,5 a 0,5. Přitom ve svých brýlých mám od své doktorky 9 D a 8 D, osy 0 a 0, cylindry také 0 a 0. Prý si na to musím zvyknout, i když jsem předtím osy i cylindry měl. Je to v pořádku ?
kuncl
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Navštivte znovu očního lékaře - eventuelně jiného a trvejte na tom, že předpisované brýle si vyzkoušíte také do blízka - nespěchejte, přesvěčte se "na vlastní oči" že je to to, co chcete. Velmi záležína vašem subjektivním dojmu - brýle vám musí být příjemné - zdá se mi že vaše obtíže mohou být od toho, že brýle jsou přiliš silné a chybí vám cylindr
Archiv
Dobrý den, prosím o radu a informaci. Máme 2 měsíční holčičku, která má příznaky neprůchodného očního kanálku. Prosím o radu co vše můžu udělat, abychom se vyhnuli zprůchodňování sondou u lékaře... Od kterého věku a jak se tento zákrok dělá, jak je moc zatěžující pro tak malé dítě.Jsem zdrav.sestra tudíž bych o tom ráda věděla co nejvíce inf. Moc děkuji.
Andrea
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Neprůchodnost je u takto malých dětí obvyklá. Počkejte ještě nekolik měsíců - je velká naděj, že se kanálek sám spontánně zprůchodní
Archiv
Dobrý den,jsem měsíc po implantaci multifokálních čoček - obě oči.Před operací jsem měla +3.25D na chůzi a cca +5D na čtení.Nyní vidím pěkně do cca 40 cm další vzdálenost nedoostřím./Text na počítači vidím opět rozmazaně/Dostala jsem brýle - 1,75. S těmi mohu chodit, ale cokoliv chci zaměřit na bližší vzdálenost musím je sundat..Takže opět trápení. Vím, že je jěště trochu času na stabilizaci, ale začínám se obávat, že mi minus zůstane a nová čočka zatím nesplňuje vidění na různé vzdálenosti.Pouze do těch 40 cm.Vím o možnosti dokorigování laserem,vážně o tom uvažuji.Prosím o radu jaká metoda by byla nejvhodnější? Moc děkuji.
Milada
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Ideální pro vás asi určitě bude dokorigování laserem
Archiv
Dobrý den,je mi 14 byla jsem u očního lékaře a ten mi řekl že vidím dobře, ale naměřil mi šíleně veliký oční tlak i po rozkapání očí byl tak jak u duchodkyně,sestřička říkala že by to mohli být naznaky na šedý zákal!je to pravda mohli by to být náznaky na šedý zákal?předem děkuji za odpověd.
Veronika
Oko, laser - (c) profimedia.cz
To mi nějak nehraje mezi očním tlakem a šedým zákalem mení žádnou souvislost - nebylo to nějak jinak?
Archiv
Jsou L-2D a P-2.5D operovatelné LASIKEM atd, či je to už těžká myopie ? a musí se řešit implantací nitrooční čočky ?? Když se podívám ze strany na tohovku tak ji mám více vypouklou, než ostatní se zdravým zr.I kamarád s brýlemi má více vypouklou rohovku a nosí silné brýle jako já.Já si myslím, že to souvisí s tím nošením brýlí??? není to na obtíž při operaci ta vypouklá rohovka ??? Děkuji za odpově´d.
Pavel.
Oko, laser - (c) profimedia.cz
-2 a -2,5 jsou minimální hodnoty a pro lasr nejsou problém
Archiv
Dobrz den, trapi ma problem cervenych oci. Denne pracujem s PC, zatial to riesim VISIN-om, na cervene oci. Je potrebne navstivit ocneho lekara ?
KATARINA
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Doporučuji navštívit očního lékaře - kapkami řešíte důsledky ne příčinu
Archiv
Pane doktore, mohl byste mi říct kdy se bude léčit šeroslepost+špatné periferní vidění. Bylo mi řečeno v období 10-15let, to je moc dlouhá doba. Děkuji
Zuzka
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Jsem pesimista v tomto směru - myslim, že i 15 let je příliš brzo
Archiv
Dobrý den pane doktore, občas se mi stává,že mi začne cukat víčko u oka a nemůže se mi to zastavit.Někdy se mi z toho rozjede migréna a někdy ne je to nepříjemné a nevím čím bych to mohla zastavit prosím Vás o radu děkuji.
Pa
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Neporadím vám - obrate se na neurologa
Archiv
Dobry den, Jsem objednana na na operaci Lasik na odstraneni krakozrakosti ,a mela bych nekolik otazek.Dekuji moc za zodpovezeni. 1.V pripade operace obou oci zaroven, jak potom pacient vidi bezprostredne po operaci? Na kontrolu druheho dne po operaci uz je clovek schopny dorazit sam bez doprovodu? 2.Pri -5 dioptirich a 0,5 astigmatismu jaka je pravdepodobnost,ze bude vysledna hodnota 0? 3.Kolik procent pacientu je po Lasiku reoperovano? 4.Pokud po 5 -6 hodinach noseni kontaktnich cocek,dochazi k vysychani oka,a nutnosti cocky vyjmout,neni potom operace rizikova ve smyslu vzniku syndromu sucheho oka? 5.Je nutne den pred operaci oci nejak oci setrit, dodrzovat nejaky rezim,krome nenoseni kontaknich cocek? Dekuji
Kamila S.
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Bezprostřdně po operaci - cca za hodinu již budete vidět výrazně lépe než před operací, na kontrolu budete schopna přijít bez doporvodu. Celkově je reoperováno cca 4% pacient- u nižších dioptrickýchhodnot skoro nikdo u hodnot nad 8 dioptrií cca 10%. U vašich dioptrií je pravdpodobnost, že budte na nule cca 90%. Pokud vám lékaři před operací kontrolovali slzivost tzv Schirmerovým testem a měla jste normální hodnoty není důvod se ničeho obávat.. Žádná zvlášntí opatření před operací nejsou nutná
Archiv
Dobry den, je mi 23 let a od 3 let nosim bryle, dioptrie se mi postupne zhorsovaly a ted mam na pravem +3,75 a +5,25 na levem oku. Tedy od 19 let nosim kontaktni cocky a ve 22 jsem se rozhodla cvicit oci, tak jsem to pul roku vydrzela a na ocni prohlidce se mi na pravem oku o 0,5 dioptrie zlepsila. Ted jsem ale nejak s cvicenim zlenivela...Chtela bych podstoupit operaci, ale mam strach. Mam take astigmatismus. Chci se vas tedy zeptat, jestli je u me operace mozna a popr. jaka. Dekuji
alena
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Ideální pro vás bude LASIK
Archiv
Dobrý den, prosím Vás jaký dopad pro oči má léčení ekzému/otok,červená kůže,svědění) na víčkách hormonálníma mastičkama.A ještě malý dotaz, dorůstají řasy? Dost mi vypadávají.Děkuji
KÁJA
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Hormony (sterodiy)by se neměly dostat dovnitř do spojivkového vaku. Krátkodobě neškodí ( často je v očním lékařství používáme) ale pokud by se do oka dávali více měsící moho vyvolat zvýšený nitrooční tlak a šedý zákal. řasy většinou dorůstají
Archiv
pane doktore pořídila jsem si multifokální brýle 3.5 dioptrie na čtení 1 na dálku varilux panamic od firmy Essilor jaký je váš názor na tyto skla zatím si stále zvykám a cítím se nejistě a někdy mě pálí oči snad jsem nevyhodila zbytečně nemálo peněz_
Äňa
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Skla sama o sobě jsou výborná - máte li obtíže je třeba zkoumat zda jsou brýle správně zhotovené a zda předpi sbyl správný
Archiv
Trpím astigmatismem a syndromem suchého oka. Mohl byste mi říci , co konkrétně to pro mě znamená? často mě pálí oči ,ale vidím docela dobře. Děkuji
Boženka
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Astigmatismus znamená, že vaše oční rohovka je nestejnoměrně zakřivená. Suché oko - máte méně slz nebo máte poruchu jejich složení
Archiv
Dobrý den, pane doktore,mám problém s pravým okem.Stává se mi, že přestanu vidět na půl oka (před okem vidím podobné skvrny jako při pohledu na žárovku a směrem doprava vůbec nevidím).Po určité době vše zmizí,ale začnou mi strašné bolesti hlavy a mám stavy nevolnosti.Nosím brýle na dálku.Děkuji za odpověď.
Simona
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Velmi pravděpodobně trpíte migrénou - požádejte vaašho obvodního lékaře aby vás posla na vyšetření k neurologovi
Archiv
Pane doktore,potřebovala bych poradit neboť mám stále unavené oči, jsem díky tomu i hodně ospalá. Občas i pálí. Poraďte co s tím. Děkuji za odpověď.
Kristýna
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Navštivte očního lékaře - může jít o mnoho příčin a takto na dálku neumím lépe poradit
Archiv
Vážený p. doktore, už cca 10 let užívám stejné brýle na krátkozrakost při řízení a sledování televize. Při nedávné kontrole, kdy vše bylo v pořádku, stejná korekce jako před tím, mi lékař ukázal obraz oka a říká, že mé zorničky jsou zakřiveny směrem k rohovce a, že mi doporučuje preventivní lazerovou operaci, jinak se dříve nebo později objeví zákal. Nikdy jsem neslyšel o preventivní operaci zákalu. Můžete mi poradit, je-li tato operace opravdu nutná. Byl jsem zdělením lékaře tak vynervován, že jsem se nezeptal ani na další podrobnosti. Předem děkuji za odpověd.
Vladimír - 60 let
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Vůbec tomu nerozumím - také si nedovedu představit o co přesně jde. Snad jediné co mne napadá je, že máte duhovku (nikoli zorničku)vyklenutou směrem k rohovce - tj. máte mělkou oční komoru a hrozí vám vznik tzv angulárního glaukomu - zeleného zákalu. Pak je na mistě skutečně laserová operace, kterou se dělá otvor do duhovky nebo skutečně preventivní odstranění čočky, které umožní prohloubit přední komoru a tím zabránit vzniku záchvatovitého zeleného zákalu
Archiv
Dobry den, muj dotaz se tyka silhani, uz od malicka jsem trosicku silhala na jedno oko z jednoho uhlu pohledu, ocni lekarka me rodice presvedcovala ze se to spravi a ze je to normalni, kolem 15 let se to opravdu zcela srovnalo, avsak nyni ( je mi 20 let ) se to opet rapidne zhorsilo, a to tak, ze odklon jednoho oka je velky a to pri jakemkoliv uhlu pohledu, do dalky i na blizkou vzdalenost, myslim ze zlom nastal po maturite ( dva roky dozadu )kdy jsem obe oci dost namahala ctenim, snazila jsem se na svuj problem zamerit a zjistila jsem, ze ostrim pouze jednim okem, a pokud se zamerim na to, abych ostrila tim druhym okem, vzdy to oko, ktere neni namahano se odkloni, uz nevim co delat, nerada se divam lidem zprima do oci, chtela bych poradit jestli existuje nejaka operace ci cviceni, co by mi pomohlo nebo nejaka nemocnice, ktera se na tento problem zameruje, snazim si kazdy den to aktivnejsi oko zakryvat na par hodin a namahat do druhe, ale i kdyz uz to praktikuji rok nepomaha to. k upresneni mam na obou ocich pul dioptrie a oko se vyklání smerem k vnejsimu koutu oka. Prosím případně o doporučení specialisty - jsem z Pardubic a šilhání mi velmi vadí v práci, kdy musím naši organizaci reprezentovat. Moc děkuji za pochopení a doufám v kladnou odpověď dik za odpoved
Renata
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Operace je možná - obrate se na Oční kliniku v Hradci Králové
Archiv
Dobrý den. Trpím tupozrakostí na obě oči. Ani bych nepotřeboval vyléčení, které stejně už nejde, jak nějaké brýle, nástroj....cokoliv co by mi umožnilo podstatně lépe vidět. Běžné brýle od lékaře mi zlepšují zrak jen opravdu nepatrně. Děkuji za odpověď
Karel K
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Bohužel tupozrakost nelze brýlemi vylepšit. Zbávají pouze lupy nebo pomlůcky pro slabozraké - poradte se v optice
Archiv
Dobrý den, předem děkuji za odpověď.Už 3 roky nosím kontakt.čočky a od té doby jsem si všimla, že mám na bělmu malý pigment,který vychází z velké žilky a rozvětvuje spoustu malých žilek.V budoucnu plánuji laserovou operaci, chtěla bych se proto zeptat jestli pigment ničemu nevadí.Děkuji
anonym
Oko, laser - (c) profimedia.cz
Nevadí. Je teba to ale sledovat. Poku dby se útvar zvětšoval je třeba vyloučit nádor. Ideální je fotografie a porovnání po 6 měsících