Neděle 26. září 2021, svátek má Andrea
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. září 2021 Andrea

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

PremiumPoradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpovídá MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST.Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

těhotenství
Dobry den pane doktore, prosim o Vas nazor na me hodnoty HCG?
33DC jsem měla HCG 64 a 35 DC bylo HCG 25, 36 DC se mi spustila menstruace.

Jenže po menstruaci se mi HCG mírně začalo zvyšovat na hodnoty:
6DC HCG 45,1
12 DC HCG 51,5
15 DC HCG 60,8
Boli me na leve strane a v podbrisku.
Byla jsem na kontrole u gynekologa a nešlo nic vidět - tekutina v břiše nebyla, na levé straně viděl možná mírný otok. Pan doktor si myslí, že je to mimoděložní a chce udělat laparoskopii. Jaky je Vas nazor - mam jeste pockat nebo pristoupit na laparoskopii ? O co by se mohlo jednat ?
Moc dekuji za Vas nazor
Lenka
Lenka
těhotenství
Dobrý den,
Je možné,že v 5tt byl pouze gs váček?Taková malinkatá bublinka a ještě menší tečka:)Srdeční akce nebyla ještě vidět,jsem 3 týdny po styku.Myslíte,že je vše v pořádku?děkuji
Esterka
těhotenství
Dobry den pane doktore, je mozno zahajit hormonalni stimulaci k ivf se zbytkovym hcg 40 (nejspis po mimodeloznim )? A zda je mozno prirozene otehotnet i s timto zbytkovym hcg ?
Moc dekuii za odpoved Inken
Iva
těhotenství
Dobrý den,


Jaká je pravděpodobnost,že se vajíčko oplodnilo o 14 dní později?Dejme tomu,že jsem měla styk v polovině měsíce a další styk až za dalších 15 dnů?rozdíl je v tom,že je v tom jiný můž,Měsíc od styku byl jen gs váček,doktor říkal 5tt,děkuji
Ema
bolesti
Dobry den, dekuji za odpoved. Dnes je bolest jiz podstatne mensi, spise jsou zada uz jen “namozena”. Myslite si, ze i tak bych mela jit k doktorovi co nejdrive nebo mohu vyckat jeste jeden cyklus, jestli se situace neupravi. Dekuji
Sarka
bolesti
Dobry den, opet se na vas obracim s dotazem. Psala jsem vam ohledne zjizveneho vstupu do delohy. Posledni MS byla bolestiva, ale bez vetsi miry krvaceni. Nyni jsem v pulce cyklu (pocitovala jsem priznaky ovulace, ale testy jsem nedelala) a intenzivne me boli bedra. Nemuzu poradne sedet, stat, ohnout se, apod. Bolest pocituji jiz delsi dobu, ale az posledni dny je opravdu nesnesitelna. Myslite si, ze to muze byt spojeno s problemy s delohou? Znaci to neco nebezpecneho? Doufala jsem, ze se bez nejakeho zakroku obejdu az do podzimu, ale nyni se obavam, ze se situace zhorsila. Ma cenu se objednat na kontrolu? Co by ted pan doktor zjistil? Dekuji za nazor
Sarka
těhotenství
Dobrý večer

Mám dotaz ohledně těhotenství, dne 29.3 jsem měla pozitivní těhotenský test.31.3 jsem běžela hned na gynekologii a na Ultrazvuku nebylo vidět vůbec nic,udělali hcg a po zavolání výsledku mi bylo sděleno,že těhotná opravdu jsem,ale je to opravdu na začátku a objednali mi na dnes,na ultrazvuku byla vidět mala bublinka,jen gs váček,pan doktor říkal,že jsem v 5tt,takže jsem otěhotněla před 3mi týdny,nebo před 5 týdny?děkuji za Váš čas,určitě mi poradíte,jako ostatním ženám:)
Dena
nepravidelnost v krvácení
Dobrý den mám již 15den spozdeni.
Pohlavní styk jsem neměla maximálně nějaké to mazlení přes Moje kalhotky bez ejkulace jinak nic.. Myslím že těhotenstvi je blbost to už bych měla příznaky a navíc přes kalhotky to asi nejde ?
Menses mám jinak pravidelnej
Nevíte čím by to mohlo být ?
Aneta
těhotenství
Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat, zda může vysokou hladinu volného beta-HCG (nabráno při prvotrimestrálním screeningu v 13+4) způsobit nedávno prodělaná covid infekce (týden před náběrem mi teprve skončila izolace)? Bylo mi naměřeno 141,3 IU/l (4,705 MoM). Zároveň mi nevyšel nejlépe PAPP-A 5.950 IU/l (0,955 MoM). Screening celkově dopadl negativně, nosní kost přítomna, šíjové projasnění 2mm. Ty dvě hodnoty z krve mi ale vrtají hlavou a přemýšlím nad příčinou. Samozřejmě mám i strach, aby to i přes negativní screening neznamenalo, že je mimčo nějak postižené. Riziko Downa dle krve bylo 1:155, po doplnění UZ markerů 1:1178. Myslíte, že ty krevní výsledky mohly být prodělanou infekcí nějak zkreslené? Děkuji, Jana
Jana
pohlavní styk
Dobrý den zaujala mě vaše předešlá odpověď :na to mazlení přes kalhotky a neudělají maximálně kapky lásky ..
Myslíte tedy že je když to s přítelem provozujeme že otěhotnění prakticky nehrozí ani v plodné dny ?

Děkuji za odpověd
Aneta
nepravidelnost v krvácení
Děkuji za odpověď
Já jen. Že jinak mam menstruaci pravidelnou pouze jednou se mi spozdila o 14 když jsem měla zkoušky
Anonym
nepravidelnost v krvácení
Dobrý den nedostala jsem 6 dní menstruaci jinak ji mám pravidelnou pohlavní styk neprovozuji. Nevíte v čem to je ?
Jana
pohlavní styk
Dobrý den zajímalo by mě jak říkáte že je to málo pravděpodobné otěhotnění když se lidé jen mazlí a chlap se udělá na vaginu .. jak často se stým setkáváte?
Jana
nepravidelnost v krvácení
Je možné otěhotně když jsem podle výpočtů měla plodné dny a s přítelem jsme se otírali o genitálie ale já na sobě měla kalhotky přítel nevyvrcholil měl k tomu daleko ... Jediná snad kapička lasky ale přítel se před tím několik dnu neudělal takže v kapičce sperma být nemelo

Ale měla jsem dostat před týdnem menses a furt nic
Anonym
pohlavní styk
Dobrý den. Je možné otehitnet když jsme se s přítelkyní mazlili a ona měla kalhotky a já nic. Třel jsem se jí o kalhotky penisem ale neudělal jsem se měl jsem k tomu daleko. Možná nějaký kapička lasky byla na kalhotkách .
Před tím jsem se neudelal několik dnu takže by v kapičkách sperma být nemelo. Ne možné aby otěhotněla ?
Anonym
nepravidelnost v krvácení
Dobry den, nedavno jsem vam psala dlouhy dotaz ohledne zjizveneho vchodu do delohy. Byla jsem na kontrole a pan doktor rikal, ze deloha jako takova vypada v poradku a doporucil 3 mesice vyckat, zda se MS dostavi a pote se uvidi, jak dal. Na utz jsem mela sliznici 5mm, ten den jsem take zacala pocitovat priznaky MS. To byl patek, pote jsem v so a ne trochu spinila a vsechny tri dny mi bylo spatne od zaludku, behala jsem na zachod a zaroven me bolelo bricho - nejhorsi bolest od porodu. Nyni jiz nic neboli a nespinim. Myslim tedy, ze MS probehla, ale nevyslo temer nic ven. Uvidim, jak to bude probihat pristi mesic a pripadne se opet objednam k panu doktorovi. Muj dotaz je nasledujici - myslite si, ze je v tuto chvili mozne, abych otehotnela? Kdyz spinim, je mozne, ze nejaka cesta dovnitr je pruchodna? Nebudu se o to snazit, spis jen pro zajimavost a do budoucna. Myslite si, ze by bylo vhodne zkusit otehotnet v pripade, ze deloha bude v poradku, ale vstup zjizveny? Dekuji
Sarka
těhotenství
Dobrý den,

Je možné,že by na 1 screeningu,udělali chybu v týdnu těhotenství,viz o 2 týdny?Že bych místo 12tt byla třeba ve 14tt..a nešlo to na utz vidět?Nebo se mohou mýlit jen v +- pár dnech?nikoliv v týdnu? Děkuji
Erika
nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, děkuji za rychlou reakci. Na možnost obnovení průchodnosti se určitě zeptám. Myslíte, že kdyby se to podařilo, bude možnost dalšího těhotenství ještě reálná nebo je děloha již příliš poničená? Děkuji
Šárka
nepravidelnost v krvácení
V pondělí zavolám svému doktorovi a domluvím se na dalším postupu, ale ráda bych znala váš názor. Zda jste se s nečím podobným již setkal. Je možné, že prostě nemenstruuji, i kdyz sliznice byla narostlá? Pokud se krev v děloze hromadí, jakto, že mě nic nebolí? Bude hysterektomie nutná? Ráda bych se jí vyhnula. Původně jsem planovala třetí dítě, ale obávám se, že moje děloha je již nepoužitelná. Přesto bych se ráda vyhnula odstranění. Co byste mi doporucil?

Dekuji za radu

P.S. Ráda bych ještě dodala, že je mi 34 let a mám pětiletého syna a roční dceru. Mé tělo vždy fungovalo ukázkově, MS vždy přesná a bezproblémová. Poprvé jsem otěhotněla na první pokus. Podruhé na druhý, toto těhotenství však pro VVV ve 22.týdnu skončilo porodem/potratem (listopad 2018). Poté jsem opět otěhotněla na první pokus, tři měsíce po potratu, a v listopadu 2019 porodila dcerku, jak jsem již psala. Porod bez komplikací, potrat vlastně také. Nikdy mě v této oblasti nic netrápilo.
Šárka
nepravidelnost v krvácení
Poté na utz pan doktor našel myom nebo krevní sraženinu a poslal mě na hysteroskopii. Ta byla provedena ted v uterý (9.3.) Na utz před zakrokem jiný doktor myom nenašel, usoudil, ze šl o krev, která se vstřebala či co, ale zákrok i tak, samozřejmě provedl. Na UTZ také tento doktor viděl, že výška sliznice v děloze je cca 7mm, očekával tedy, ze MS dorazí během týdne. Po zákroku mi oznámil, že se do dělohy nedostal, jelikož vstup do ní je natolik zjizveny, že kdyby pokračoval, mohla by děloha prasknout. Jeho rada byla, počkat na MS, která by se měla dostavit. Pokud se tak nestane, mam jít na utz, na kterém se pozná, jestli se krev zadržuje v děloze a poté mi řekl, že bude muset byt pravděpodobně provedena hysterektomie. Že se uvidí podle utz nálezu.
Po zakroku jsem pár dní špinila, poté měla čt, pá své tradiční příznaky ms, ale stále jen velice slabounké špinění. Nemám žádné křeče, bolesti, nevolnosti, prostě nic.
Šárka
nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, pane doktore.

Předem se omlouvám za dlouhý dotaz. Ráda bych vas požádala o radu resp.váš názor na moji situaci. V listopadu 2019 jsem porodila. V prosinci 19 jsem šla na kyretáž, jelikož jsem měla v děloze tzv.rezidua. V lednu 2020 jsem měla jit na zkontrolovani, zda nevznikly srůsty, ale jelikož v děloze stále něco bylo, byla provedena další kyretáž. Zprávy z těchto zákroků jsem nikdy neviděla a byla jsem od té doby bez problémů. MS jsem od té doby neměla, což jsem dávala “za vinu” kojení. Někdy během léta 20 jsem začala pociťovat příznaky MS (lehke bolesti, nafouknuti, hlad apod., nic velkeho) vždycky jsem však max.jeden den špinila. Následně jsem, v půlce cyklu, pozorovala příznaky ovulace (tak jako před tehotenstvim). Toto se pravidelne střídalo, cyklus tedy ukazkový, pravidelný, jen bez krvácení. V prosinci 20 jsem přestala kojit a čekala, zda se cyklus obnovi. Neobnovil, šla jsem tedy na kontrolu. Dostala jsem vyvolavací injekci, ktera nepomohla, opět jen den špinění.
Šárka
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore,
jsem aktuálně v 10+3 dle UZ. V pondělí mám jít na krevní odběry (11+0) v rámci prvního screeningu a následně jdu pak za 2 týdny (13+1) na ultrazvuk. Bohužel ale dnes jsem zjistila, že jsem covid pozitivní a na krevní odběry tedy nemůžu. Chci se zeptat, jak velký je problém, když se krev nenabere v přesném termínu (11+0), ale třeba o týden později, kdy již budu mít skončenou izolaci. Je to nějaký zásadní problém? Nebo můžu na prvotrimestrální screening rovnou zapomenout? Na samotný utz mám jít až na konci března. Zároveň - může nákaza covidem způsobit nějaké vývojové vady plodu? Nemám horečku, pouze příznaky nachlazení a ztrátu čichu a chuti. Děkuji, J.
J.
výtok
Dobrý den,

Byla jsem na kontrole u svého gynekologa, protože jsem poslední týdny spinila (mám tělísko levoser), krvacela po sexu a také mám žluty výrok. Lékař mi řekl, že mám infekci a napsal mi cipky betadine. Zeptal se mě, jestli jsem neměla sex s někým, koho neznám. Dost mě to zaskočilo, odpověděla popravdě, že ne - sex mám jen s e svým mužem.
Teď mi to ale pořád leží v hlavě... mám z toho usuzovat, že tu infekci jsem mohla dostat jen že sexu a že když já s nikým kromě partnera nespala, on mohl?

Děkuji...
Lena
těhotenství
Dobrý den,

Když mi dr sdělí GA 8w0d,crl 16,2 mm,je to od oplození rovných 8 týdnů??děkuji B
Barbara
těhotenství
Dobrý den.

Pane doktore,poradte prodím.
Dne 24.1 jsem měla pohlavní styk s jiným chlapem a 10.2 jsem měla styk s jiným.Předevčírem 24.2 Mi vyšla čárka na testu,ale byla slabá,ale byla.Běžela jsem k dr. a ten těhotenství na utz neviděl,ale dle HCG mi těhotenství potrvdil,že je hodně čerství.Má otázka je,kdy jsem mohla otěhotnět?Děkuji s hezký den
Laura
antikoncepce
Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Jen pro upřesnění a klid na duši, je tedy bezpečné i společné praní prádla dětí a mého když je tam i spodní prádlo, nebo bych jej měla prát odděleně? Nebo společné praní ručníků, kdy na koupání máme každý svůj, ale u umyvadla používáme jeden a pak mohou být hromadně vyprány? Děkuji Vám, vím že mé dotazy mohou působit hloupě, ale přemíra informací co se na nás valí odevšud z televize a internetu si to vyžaduje a já bych nechtěla nic podcenit, omlouvám se. Děkuji
Pavlína
těhotenství
Dobrý den, pane doktore, už je více informací k nákaze covidem v těhotenství? Zda to způsobuje horší průběh, zda a jak nákaza ohrožuje plod? Jsem v 9. týdnu. Doporučujete např. plánovanou návštěvu zubaře raději odložit na druhý trimestr, příp. než se situace zlepší (nejde-li o akutní výkon)? Mám za sebou již několik prvotrimestrálních potratů, takže mám strach. Děkuji, J.
Jana
těhotenství
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kolikáty den po styku musím být,abych byla v 8tt,děkuji
Ellen
těhotenství
Děkuji za odpověd..31 den po styku,to bych měla být nějaký 6-7tt?
Lela
antikoncepce
Dobrý den, používám kombinovanou hormonální antikoncepci ve formě prášků, chtěla bych se zeptat zda mohu své dítě nějak ohrozit pokud mu např. olíznu lžičku nebo dám pusu, popř. jinak při náhodném použití stejného ručniku, v bazénu, společné toalety apod.? Všude se na nás valí informace ohledně hormonální nerovnováhy způsobené "pouze" výpary z pvc, lahviček s obsahem BPA a kdoví co všechno, ale informace o tom zda mé sliny neobsahují moc hormonů kvúli antikoncepci a tím ohrozit dítě jsem bohužel nenašla. Pouze, že způsobuhe neplodnost ryb odpadní voda z toalet kvúli antikoncepci žen. Jsou mé obavy zbytečné, nebo bych se měla bát dát dětem cokoliv ochutnat z mého příboru a nepusinkovat je na pusu? Jakou byste vy sám doporučil antikoncepci, prášky, tělísko nebo celý život spoléhat na kondom? DĚKUJI VÁM MOCKRÁT - otázka upravena poradcem
Pavlína
těhotenství
Dobrý den,

Poznáte z hodnoty hcg jak dlouho jsem těhotná?děkuji
Klára
těhotenství
Takže když bych ďla už na ultrazvuk,tak by třeba 31 den po styku mohlo byt na ultrazvuku něco vidět:)?
Lela
Neplodnost
Dobry den pane doktore, prosim o Vas nazor a zkusenost. Chtela bych se zeptat jaky je rozdil mezi leky antiestrogeny( clostilbegit, Femara) oproti leku Menopur ? Uzivala jsem leky clostilbegit a Femara a mela jsem spoustu nezadoucich ucinku a vysledek zadny. V pribalovem letacku je napsano ze Menopur je z moci menopauznich zen - mam obavy aby na me tento lek nepusobil stejne a zda neni na stejnem principu jako vyse zmineny clostik a Femara ? A zda je pro mne Menopur vhodny mam vyssi LH ? Dosud jsem byla stimulovana pouze Gonalem a Cetrotide a bez nezadoucich ucinku. Muj hormonalni profil 3 DC - FSh 13, LH 12, AMH 0,67. Moc dekuji za odpoved Iva
Ivana Štěpanikova
těhotenský test
Dobrý den,

Je možné,že bych otěhotněla 12dní po styku? A 29 den po styku měla lehce pozitivní test?dekuuui
Lela
těhotenství
Je tedy pravda,že měsíc po styku jsem byla na utz a tam nebylo nic vidět a měsíc a 7 dni po styku jsem na uzt byla znova a byl tam gs váček,po 3 tydnech jsem byla zónovu a byl tam uˇi plod se srdíckem,psn doktor říkal,že jsemv 8 tt,takze si spis mysĺm,ze ro odpocída tomu druhýmu styku.děkuji za odpoved
Anonym
těhotenství
A když neznám datum poslední ms,ale vim,kdy byl pohl.styk? A za dva týdny byl styk s jiným mužem? Když měsíc po styku jsem byla v 5tt,odpovída těhotenství spíše na ty dva týdny po?nebo 5tt odpovídá spíše na ten měic od styku,jsem zmatená,prože 5 týdnu vychází akorat na ten měsíc.Děkuji
Anonym
těhotenství
Dobrý den, pane doktore, jsem dle poslední MS 5+6tt a mám HCG 40 735. Lze z této hladiny usuzovat na prosperitu těhotenství, nebo z výše hladiny HCG nelze dělat žádné závěry, byť je to takto na spíše horní hranici udávaných rozmezí pro daný t. týden? Je možné, že by hladina HCG např. ukázkově stoupala i při zamlklém těhotenství, nebo by spíše klesala? Mám obavy, jelikož jsem ZT již jednou prodělala a na prohlídku jdu až za dva týdny. Lze dle dané výše HCG vyloučit mimoděložní těhotenství, nebo ho alespoň považovat za málo pravděpodobné? Děkuji, J.
Jana
těhotenství
Takže je nemožné,aby dva měsíce po styku byla v 8 tt?
Anonym
těhotenství
Dobrý den,

Pane doktore,je možné,že by měsíc po styku nebylo na utz nic vidět?ale t.test ukazuje 2 čarky??děkuji
Anonym
potrácení
Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat, jaká vyšetření doporučujete doplnit po 3 zamlklých těhotenstvích (všechny kolem 6.-8.tt)? Byla jsem zatím pouze na genetice (já+embryo, manžel nikoliv) a na štítné žláze, obojí ok. Jaká může být příčina takto časných potratů? Ani u jednoho těh. nebyla potvrzena srdeční akce, děti zatím nemám, je mi 29 let, s ničím se neléčím, BMI mám v normě, potraty se odehrály v posledních 15 měsících, otěhotnění byla přirozená a celkem rychlá. Dle Vašich zkušeností, může se např. porucha funkce štítné žlázy manifestovat pouze v těhotenství, a tudíž pokud testy byly provedeny až měsíc po revizi, nemusely by nic ukázat? Jaký máte názor/zkušenosti s konzervativním řešením zamlklého potratu, je-li takto časný - tedy řešit to bez revize a počkat na "vypuzení" plodu z dělohy samovolně? Děkuji, T. - otázka upravena poradcem
Tereza
antikoncepce
Dobrý den,
jsem po dvou porodech (2014 a 2017) a zhruba rok v období těsně před menstruací (cca 3 dny) a po jejím začátku kolabuji. Motá se mi hlava, omdlévám, nejsem schopná rovné chůze, bolí mě klouby a hlava a mrtví mi nohy. Moje gynekoložka konstatovala, že jde o nízký tlak v kombinaci s krevní ztrátou a že si na to musím zvyknout. Nízký tlak mám i mimo menstruaci, takže když mi při ní klesne na neměřitelné hodnoty, nejsem schopná existence. Dá se to nějak řešit, nebo si musím opravdu zvyknout?
Iva
cysta
Pane doktore, prosím o vysvětlení na gynekologii mě zjistili z odběru krve Ca 125, He 4 co to znamená? Jestli nemám rakovinu. Děkuji
Ondráčková Zdeňka
těhotenství
Dobrý den, minimálně posledních 7 let mi doktoři psali do LZ děloha v RVF. Měla jsem endometriom na levém vaječníku a mírně zvýšené CA125. V roce 2018 jsem kvůli neplodnosti byla laparoskopicky operována, vyndali mi endometriom (cca 22mm) a menší části z Douglasu. Objevili mi také neprůchozí pravý vejcovod. Moje tělo fungovalo tak, že každý měsíc ovuloval pravý vaječník a pravý vejcovod zavřený a levý vaječník neovuloval, levý vejcovod průchozí. Po operaci se ihned rozjel levý vaječník a otěhotněla jsem 4.cyklus od operace. Při těhotenství jsem v 8. týdnu měla dělohu v AVF. Ve 12.týdnu jsem potratila po zamlklém těhotenství (odhad v 10.týdnu) a jeden cyklus po potratu byla stále v AVF. Druhý cyklus už byla opět v RVF. Nyní jsem byla opět na UZV (naposledy v říjnu RVF) a doktor napsal napřímená děloha. Ráda bych se zeptala, v čem přesně se tedy umístění dělohu změnilo a čím by to mohlo být. Moc děkuji, Klára
Klára
pohlavní styk
Dobrý den, s přítelem jsme měli sex s kondomem a před vyvrcholením ho vytáhl. Měli jsme ho po menstruaci. Mužů i takhle otěhotnět?
Eliska
antikoncepce
Dobrý den, po přerušovaném styku jsem měla dost výrazný výtok podobný ovulačnímu s trochou krve do cca 2-3 hodin se vše dalo do pořádku a již se po dalším styku neopakovalo. Beru HA pravidelně. Je na místě se obávat selhání nebo se to takhle může občas stát?
Adéla
sexuálně přenosné choroby
Dobrý deň, s bývalým partnerom sme mali vždy len chránený pohlavný styk, boli mi diagnostikované chlamýdie, je teda možnosť prenosu aj cez kondóm a teda nutné bývalého partnera kontaktovať?
Petra
kojení
Dobrý den,předem se omlouvám za charakter mého dotazu,ale jsem už zoufalá.Před pár lety jsem při kojení brala gestagenní antikoncepci Evelien.Začala jsem když měl syn ukončených 6 měsíců a skončila s kojením na začátku jeho 10.měsíce. Měla jsem tenkrát špatné období a bála se dalšího těhotenství. Nyní toho rozhodnutí lituji a stydím se za něj. Už léta mě to trápí i přesto,že jsem měla antikoncepci vhodnou při kojení. Mám obavy hlavně z toho,že to bylo při kojení chlapce, nemohla jsem mu prosím Vás nějak ublížit nebo způsobit neplodnost? Nikde jsem nenašla informace ohledně použití antikoncepce při kojení chlapců. Tato antikoncepce je prý bezpečná,ale malé množství přechazí do mléka,ikdyž údajně bez vlivu.Nyní je synovy skoro 5let a je zdráv, jen je drobnější, ale to máme v rodině. Děkuji Vám
Pavla
pohlavní styk
Dobry den je to blba otazka ale jaka je šance na otěhotnění když se do dívky neudělam?
minule jsme nepoužily ani kondom ani antikoncepci a žena dostala menstruaci ale tento měsíc nevíme jestli tomu tak chcem znova
Pavel
těhotenství
Dobrý den,

jsem 16dpo, tedy 4+2. Chci se Vás zeptat, zda je v pořádku, že na utz vyšetření se zatím těhotenství nepodařilo najít. Jsem po mimoděložním těhotenství (tubární abort bez odebrání vejcovodu) a tak se moc obávám, aby se situace neopakovala.

Moc děkuji a přeji hezký den.
Lucie
těhotenství
Dobrý den,

jsem 16dpo, tedy 4+2. Chci se Vás zeptat, zda je v pořádku, že na utz vyšetření se zatím těhotenství nepodařilo najít. Jsem po mimoděložním těhotenství (tubární abort bez odebrání vejcovodu) a tak se moc obávám, aby se situace neopakovala.

Moc děkuji a přeji hezký den.
Lucie