Ingredience:
- kachní prsa s kůží
- koření five spices (Pěti vůní)
- bataty - sladké brambory
- 1 čili paprička
- 1 jarní cibulka
- 1 kokosové mléko
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- solamyl
- olej na smažení
- rýžový ocet
Postup č. 1:
1. Kachní prsa osušte a kůži opatrně několikrát nařízněte - nesmíme se ale dostat až do masa!
2. Kořením potřeme prsa - jenom stranu s kůží.
3. Na rozpálenou pánev položíme prsa kůží dolů.
4. Pomalu pečeme, až se z kůže vytopí dost tuku a kůže je křupavá – cca 5 min.
5. Poté maso obrátíme a pečeme přibližně 4 minuty. Přebytečný tuk sléváme.
6. Upečené porce odložte na teplé místo a nechte maso "odpočinout" – cca 3 min.
Postup č. 2:
1. Brambory oloupeme a dáme vařit. Scedíme a rozmačkáme.
2. Přidáme kokosové mléko a ochutíme špetkou soli.
3. Nasekáme čili i jarní cibulku a smícháme s bramborami.
Postup č. 3:
1. Cibuli, nakrájenou na tenká kolečka, pokapeme rýžovým octem a obalíme solamylem.
2. Vysmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
3. Maso nakrájíme na tenčí kousky a podáváme se šťouchanými bramborami. Dozdobíme cibulkou ...
Dobrou chuť přeje Martin Polačko