náhledy
Úsměv prosím :-)
Autor: Richard Bumbala
Nejen oranžové dýně ráda má, všechny si je ohlídá.
Autor: Veronika Zdubová
Dýňová lehká pomazánka: Do studeného dýňového pyré (rozvařené a rozmixované kousky dýně v osolené vodě), vmixujte Lučinu. Osolte, opepřete, přidejte lžičku či dvě tymiánu, posypte praženými dýňovými semínky (nebo slunečnicovými), dozdobte petrželí.
Autor: Dana Bočková
Bio dýně, zakoupená jako sazenice hokaido, dosáhla váhy 40 kg a byla převezena do wellness hotelu v Jeseníkách pro lázeňské hosty...
Autor: Hana Dostálová
Vepřové kostky na dýni Recept: Krkovici nakrájet na kousky jako na guláš, opepřit, osolit a orestovat na oleji, až pustí vodu, pak vyjmeme na mísu, ve výpeku orestujeme cibuli a mrkev s tymiánem (2 čajové lžičky tymiánu), přidáme nakrájenou dýni na kostky asi 2x2 cm. Krátce orestujeme, zalijeme červeným vínem a necháme ho odpařit. Vrátíme maso, podlijeme vodou a dusíme 20-30 min. do měkkého masa. Maso a větší kusy dýně vyjmeme stranou, zbytek zředíme studenou vodou s rozmíchanou lžičkou hladké mouky a povaříme a rozmixujeme. Vrátíme maso se zbytky dýně a prohřejeme. Můžeme zjemnit trochou smetany na konci. Podáváme s rýží, noky, bramborem nebo s knedlíkem. 400 g dýně 1/2 kg vepř. krkovice 1 cibule 2 lžičky tymiánu 100 g mrkve 100 ml červeného vína olej, sůl, pepř lžička hl. mouky 12% smetana na vaření 4 porce Vyfoceno s naší vypěstovanou dýní hokkaido. Dýně skladujeme v tmavém, chladnějším sklepě tak, aby se navzájem nedotýkaly. Loni nám vydržely až do Vánoc.
Autor: Alžběta Voráčková
Na polívčičku...
Autor: Pavel Strolený
Seznamte se, Futsu Black.
Autor: Šárka Huďová
Letos z jedné sazenice 9 dýní Hokaido, bude polévka, kompot a zbyde i na perník z dýně. U nás se dají v pohodě skladovat až do dubna, ale možná jich je málo.
Autor: Jana Lebrušková
Dýňové placičky: Kostičky z 0,6 kg dýně zalijte slanou vodou, přiveďte k varu a vařte je 8–10 minut do měkka. Sceďte, nechte okapat a pak rozmačkejte do kaše. 100 g polohrubé mouky nasypte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva. 2 vejce našlehejte v 150 ml mléce a pak mokrou směs přilévejte k suché a umíchejte do hladkého těsta, přidejte lžičku mletého koriandru, 1 lžičku tymiánu a 1 lžičku kmínu, osolte, vznikne z toho omeletové těsto. Pak vmíchejte k němu dýňovou kaši, cibuli, kmín, mletý koriandr, (hořčičné semínko a čerstvý koriandr). Nakonec zahustěte hladkou moukou. Z těsta postupně odebírejte a na rozpáleném oleji usmažte asi 16 placiček. Smažte je vždy 3 minuty z každé strany. Servírujte s koriandrem, ředkvičkami, rajčaty, okurkami dle chuti.
Autor: Petr Boček
Tykve, kam se podíváš.
Autor: Radana Ševčíková
Dyne gigant
Autor: Karolina Matušková
PLNĚNÉ HOKKAJDO Ingredience: 1 dýně Hokkaido 1 cibule 3 str.česneku 2 papriky 1 rajče 300 g mleté maso 100 g rýže pepř, sůl bylinky brambory na přílohu Postup: Z dýně Hokkaido odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme, vymažeme olejem, osolíme a opepříme a dáme na chvilku do rozpálené trouby, aby změkla. Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme nakrájený česnek, papriku a rajče, podusíme a pak přidáme mleté maso. Dáme uvařit trochu rýže a přidáme jí k podušené směsi, okořeníme pepřem a solí s bylinkami, zamícháme a plníme do předpečené dýně Hokkaido. Dáme na plech společně s očištěnými nakrájenými bramborami, které jsme posypali provensálským kořením se solí a pečeme cca 20 minut.
Autor: Anna Pytlíková
Tak nám narostla dýně. Velikost dokumentuje přiložený metr.
Autor: Tomáš Jančara
Dvě menší dělové koule, jedna cca 50 kg, nejspíš z toho budou kompoty a džus.
Autor: Tomáš Pohl
Úroda 2021
Autor: Markéta Macůrková
Podzimní úroda z jedné dýně - soused zasadil sazenici u našeho plotu na kompost a dýně nám rostly na plotě jako vánoční ozdoby. Se sousedem jsme se o úrodu rozdělili a bylo jich dost pro obě rodiny.
Autor: Ivana Böserlová
Letos jsme sadili dýně třikrát. První dvě dávky zlikvidovali slimáci. Tak jsme rádi i za menší úrodu.
Autor: Vladimíra Kubiková
To by bylo Dýňáků na Halloween :-)
Autor: Šarlota Jirkovská
Obrovská úroda. Naši synové Jiříček a Martínek byly z úrody nadšeni a museli ji odvézt na kolečku.
Autor: Andrea Velátová
Sklizeň dýní, Lom u Tábora
Autor: Vladimíra Pechová
Tak krásné, že je až škoda to sníst.
Autor: Tomáš Kubín
Malé dýňové aranžmá
Autor: Vlasta Ströherová
Podzimní dekorace
Autor: Markéta Čecháková
Ženich a nevěsta
Autor: Jana Šimková
Mami, podívej kde sedím.
Autor: Miroslav Pytlík
Úlovky 2021
Autor: Dana Davídková
Halloween Když si maminka hraje, tak prý nezlobí. Ale ze synů jde hrůza.
Autor: Andrea Velátová
Halloween.Takhle vypadá mé řezbářské umění v noci.
Autor: Andrea Velátová
Vydlabání dýně
Autor: Dana Davídková
Naše Jiřinka. Manžel na mé naléhání podlehl a vytvořil nám podzimní dekoraci.
Autor: Andrea Velátová
Jéé, co to je?
Autor: Jiřina Horáková