Hlasovat pro tuto fotku
Jaroslava Veselá: Náš velký pomocník v kuchyni. Při společném vaření rád míchá, mixuje, obaluje, strouhá, nebo pomáhá při pečení. A nejradši ze všeho ochutnává. Jeho nejoblíbenější jídlo je kuře na paprice s těstovinami.
Autor: Archiv soutěže
Miloš Jodas: V kuchyni jsem jako ryba ve vodě. Rád objevuji nové chutě, kombinuji netradiční recepty a postupy a vaření je pro mne vždy dobrodružstvím. Největší radostí je pro mne, když ostatním chutná a vidím, že moje snažení bylo úspěšné. Další výzvou je spotřebovat vždy všechno z ledničky tak, aby se nic nevyhodilo a nepřišlo nazmar. Rád vařím ze sezónních surovin, často lokálních. Zelenina by měla být základem většiny pokrmů, jelikož platí heslo - jste to, co jíte. Alfou a omegou jsou samozřejmě kvalitní suroviny a kuchyňské náčiní, teprve pak je vaření ta pravá radost!
Autor: Archiv soutěže
Soňa W.: Můj přítel Tomáš si dá na přípravě jídla vždycky záležet. Výsledek musí nejen dobře chutnat, ale i vypadat! Pokud to jen jde, sobotní snídani ve formě párků a vajíček si nenechá ujít. Osobně párky k snídani příliš ráda nemám, ale když se podávají v této formě, tak to nelze odolat. :) Byly podávané s čerstvou rozpečenou houstičkou a zeleninovou oblohou. I když mi snídani nevaří zase tak často, o to více překvapení potěší. Akorát toho nádobí je vždycky hodně a mytí mu moc nejde. Myčka nám moc chybí.
Autor: Archiv soutěže
Peter Pall: Kváskový chléb nebo "Trouba jako kino" :-). Dívali jste se někdy do trouby jako na akčný film plný zápletok? Že ne? Tak začnite si péct vlastný chléb a to rovno kváskový :-). Tento úžasný chléb připravuji 2-3 krát týdnně a pokaždý je to jiné, plné očekávání a vzrušení, jestli se podaří nebo ne. Nejdřív "nakŕmim" kvas, aby bol plný sily. Pak založím rozkvas a nakonec cesto. A když už mám cesto správne vykvasené, tak ho vložím do trouby a "kino" se může začít :-). Na obrázku můžeme vidět stáčení cesta do ošatky. Tehlo stáčení se deje mezi prvním a druhým (koněčným) kvašení. Cesto po prvním kvašení se vybere z misky a postupným překládaním cesta dostaneme tuhší cesto. Toto cesto pak stočíme do tvaru, jaký potřebujeme (v mém případě to je oválný tvar, lebo mám oválnou ošatku). Nakonec cesto opatrně vložíme do ošatky, posipeme moukou a přikryjeme sáčkem. Druhé kvašení může začít. A co na závěr? Pečení kváskového chleba je relax. Jedení čerstvého kváskového chleba je jednoducho SUPER.
Autor: Archiv soutěže
Ivana Průšová: Náš tatínek nejraději vaří nějaké masové dobroty se zeleninovými přílohami. Rád se inspiruje italskou kuchyní. Tu mají rády i naše děti, které nejraději jí doma. A když ví, že oběd bude vařit táta, těší se dvojnásob. Čerstvé ryby, čerstvá zelenina, bylinky a láska s jakou pro nás jídlo připravuje, vytvoří ten nejlepší oběd či večeři. Náš tatínek má rád v kuchyni dostatek prostoru, ale malé pomocníky také uvítá. Naše děti s ním rády vaří a pak vše i s chutí snědí. Nebojí se pustit i do složitějších receptů, na které si netroufne ani maminka.
Autor: Archiv soutěže
Pavlína Bendová: V naší rodině muži vaří, a rádi. Vaří tatínek i oba synové (21, 18). Jak je vidět u synů - už jsou to léta praxe. Nejprve babičce pomáhali s koláči a nyní nemá starší syn problém zadělat kynuté těsto a upéct cokoliv. Na fotce mladší syn z kynutého těsta smaží langoše. Nejraději si připravují dnes módní burgry a rádi vaří těstoviny na různé způsoby. Tatínek vaří nejraději guláš a všichni máme moc rádi jeho lahodné hrnkové knedlíky.
Autor: Archiv soutěže
Jana Sudová: Martinové v kuchyni vaří irské stew. Manžel Martin povoláním kuchař a syn Martin (4 r.) se samozřejmě v tatínkovi zhlédl a ještě donedávna mu přišlo samozřejmé, že přece všichni tatínci jsou kuchaři :-) Rádi spolu vaří a dobře se doplňují. Kdo je zrovna šéfkuchař, dává rozkazy a odpočívá (toho často využívá tatínek). Výsledek vždy stojí za to.
Autor: Archiv soutěže
Aleš Háva: Protože žiji opuštěn a sám a opravdu není nikoho, kdo by mne nafotil, přestože nadmíru rád vařím a peču, použil jsem stativu a samospouště svého stařičkého Olympu. Výsledek mé fotografické snahy je sice hodně nevalný, nicméně v kuchyni se daří. A tak jsem přemýšlel, zda přidat fotografie pyramidy španělských ptáčků nebo fotodokumentaci přípravy ruského boršče. Nakonec zvítězila druhá varianta, o čemž se svědčí ta hromada nádobí na plotně. Nedělám si iluze, že fotografie někoho zaujme, ale kdo se nepokusí, je bez šancí...
Autor: Archiv soutěže
Martin Mikušek: Po rozvodu jsem se musel naučit vařit. Vařím cca 7 jídel dokola. Přes školní rok to jde, ale teď v době Covidu před každým obědem slyším: "Už zase?". A když člověk pracuje z domu, krmí děti a musí stavět nový komín, tak to někdy dopadá jak na fotce:) Myčka mi před rokem dosloužila a tak mi kamarád dal 25 let starou (která mimochodem myje líp než ta původní 8 let stará). Ale už dodělává, tak by se nová hodila :)
Autor: Archiv soutěže
Adriano Mondelli: Pocházím z Říma, ale bydlím na pevno v ČR od roku 1993. Rád představuji speciality svého města kamarádům, ještě raději si je vařím pro sebe. Když vařím, se snažím v rámci možností respektovat pokyny tradičních receptur, je to záruka úspěchu a skromný přístup ke prosazené tradici. Římskou gastronomii tvoří chudé ingredience. Zatímco papežské rodiny hodovali masem, lidu zůstala zelenina, vnitřnosti a improvizace. Díky zeleninám je teď Římská kuchyně vyhledaná a považována za velmi zdravou. Stojí za to vyzkoušet a se do ni zamilovat.
Autor: Archiv soutěže
Martina Čermáková: Dobrý den, jsem moc ráda, že pořádáte tuto soutěž, do které se můj muž neskutečně hodí. Je totiž specialista na to složitější a výborné pečení. Já jsem taková bábovka, kdežto manžel si dělá kvásek, čeká na vykynutí a pak tvoří buchty, co dělaly naše babičky👍🏻. Takže naposledy jsme měli vdolky s povidlama, které byly neskutečně našlapané, a tento víkend byly v plánu kremrole. Pozor, všichni musí opustit kuchyň a hlavně nerušit😅 Ale výsledek té 3 hodinové práce zmizel za hodinku. P. S. Manžela nepůjčuji. Mějte se krásně a hlavně zdravíme Zdendu, který je občas součástí naší kuchyně. Vaříme moc rádi.
Autor: Archiv soutěže
Iva Novotná: Tohle je můj muž Luboš, když se účastnil kurzu vaření. V naší kuchyni vládne on, a nejraději mám, když mi uvaří beef bourguignon :-)
Autor: Archiv soutěže
Michaela Lípová: Když vaří můj muž, tak je naše kuchyňka pouze jeho chráněným územím a je velmi rád, když se mu do vaření nikdo neplete, nikdo nic nekomentuje a především neradí neb názory jsou povolené pouze na jeho případné vyžádání. :) I když je při tom všem experimentovaní naše kuchyň doslova jak po výbuchu, tak na samotný závěr vše uklidí. Největší radostí a odměnou je mu pak samozřejmě prázdný talíř a pochvala, přičemž hlavními kritiky jsou nejčastěji naše děti, tak věřte, že to kolikrát nemá vůbec jednoduché a lehké. :) Na přiložené fotografii se pustil do přípravy španĕlských ptáčků a já už se moc těším, jak se mu povedou. Vaření je jeho koníček a já jsem velmi ráda, že jsme celkem často obohaceni jinými jídly než připravuji já sama a především, že nemusím stát u plotny jen já. :)
Autor: Archiv soutěže
Alena Kubačková: Manžel vaří jen občas a jen když je k tomu okolnostmi donucen. O to radši peče cukroví. Za šestnáct let, co jsme s manželem spolu, jsem ani jednou nepekla vánoční cukroví. Peče manžel. Není vyučený cukrář, ani kuchař, pečení má jen jako koníček. Dcera vybírá druhy a vykrajovátka, já udělám těsta a zbytek je jen na něm. S klidným srdcem můžu říct, že umí péct líp, než moje a jeho máma dohromady. Nejlepší je, že umí po pečení uklidit kuchyň, umýt nádobí a dát všechno do pořádku. Vůbec mi tohle "rozdělení" rolí nevadí a všem říkám, že "Když ho miluješ, není co řešit."
Autor: Archiv soutěže
Radim Friedrich: Ačkoli se to nezdá, kuchyně má mnoho synonym a těch je tolik, kolik lidí zrovna v daném prostoru operuje. Operuje je to správné slovo, protože kuchyně je v podstatě i operačním sálem, bojištěm, ateliérem, chemickou laboratoří, postapokalyptickou měsíční krajinou, rajskou zahradou a kdo ví čím ještě se dá přirovnat ono magické místo, jehož člověk využívá primárně pro přípravu krmě, dá-li se výsledek přípravy takto nazvat. V mém případě se jedná docela určitě o laboratoř, kde míchám jednotlivé ingredience v hrncích a nádobách ne nepodobných křivulím v nejrozmanitějších poměrech a kombinacích. Pravda! Občas mi omylem vyjdou z pizza šnečků tepelné ochranné destičky vhodné pro raketoplány a z guláše tmel vhodný jako stěrka pro betonové povrchy, ale tímto posunuji své kuchyňské umění vpřed. Je to malý krok v mém profesním vývoji kuchaře, ale obrovský bordel pro širé okolí, který potom musí člověk zpacifikovat. Naštěstí žijeme ve věku po velké průmyslové revoluci a tak na skoro vše máme stroje. Obrázky určitě budou v galerii plnit vysmátí kuchtíci a kuchařky v překrásných moderních pracovištích. Já vám dám nakouknout do podpalubí kuchyně, která má setřený pel lesku vůní a pokrmů ze kterých oči přecházejí a jazyk se zaplavuje slinami. Vítejte v realitě! Na závěr přidám vynikající recept na párky. Do hrnce nalejete vodu a přidáte párky, uvedete do mírného varu a podáváte. Dobrou chuť vám přeje kuchyň UFO! (kuchta, kosmonaut, chemik, vynálezce v jedné osobě a myčka T2000 F deluxe)
Autor: Archiv soutěže
Jana Pilná: Mezi oblíbená jídla, která můj muž rád vaří, patří například pečené kuře s nádivkou, lasagne s pečenou zeleninou (z jeho přípravy je i tato fotografie), italské krémové rizoto na různé způsoby (s houbami, cuketou, dýní atd.), špagety carbonara... Také ale experimentuje a zkouší nové recepty. Každopádně vaří rád, rád tím dělá radost rodině a samozřejmě sobě a nerozháže ho ani nutnost uspat u toho potomka.
Autor: Archiv soutěže
Barbora Bäuchelová: Manžel s dcerou připravují společnými silami plněné papriky v rajské omáčce. Manžel je vyučený kuchař, ale jelikož se svému povolání již nevěnuje, realizuje se (k mé velké radosti) doma.
Autor: Archiv soutěže
Silvie Šedajová: Dobrý den, takto vařil přítel i když měl po operaci kolene a zlomenině holení kosti se šroubama. Vaří za každé situace. :-)
Autor: Archiv soutěže
Martin Jurka: Vaření mi dává relax, děkuji.
Autor: Archiv soutěže
Jan Vlášek: Vážení, zaslaná fotografie vznikla při vaření klasického guláše, který byl svatebním darem pro kamarády na jejich oslavu. Použití plaveckých brýlí není u manžela snahou o recesi, ale nutností. Vzhledem k tomu, že začíná extrémně slzet při pouhém pohledu na jakoukoliv cibulovinu, objevil tuto skvělou pomůcku, s níž může krájet cibuli do alelujá. V pozadí je vidět její řádná porce, tedy cca 5 kg a více jak 6 kg masa. Je vidět, že vaření ho velmi baví, zejména (jako asi mnoho dalších mužů) čím složitější a delší recept, tím lépe. Úklid samozřejmě řeší delegováním na pomocný personál, přičemž dětská práce není výjimkou. Věřím, že tato fotografie vás alespoň pobaví a možná i někomu, stejně postiženému, pomůže. S přáním pěkného dne, pomocný personál.
Autor: Archiv soutěže
Kateřina Holíčková: Jmenuji se Adámek a nejraději peču něco sladkého na zub.
Autor: Archiv soutěže
Lenka Mikulíková: Mužem na fotce je můj skvělý manžel Vojta. Jeho velkou vášní je vaření. Nejraději vaří pro rodinu a kamarády. Miluje italskou, thajskou, ale i českou kuchyni. Nepeče sladké, ale období covidu vše změnilo a tohle je jeho první čokoládový dort. On prostě vaří srdcem.
Autor: Archiv soutěže
Mirka Markovská: Můj muž nejraději griluje. Kejtičku, selátko či kuřátko. Jeho nejmilejší kuchyně je venku u grilu. A u tohodle se cítí jako král, ke kterému se všichni rádi vracejí pro úžasnou mňamku. PS: oslava 60. narozenin mého taťky a manžel se učí fotit selfie, aby poslal kamarádovi, že již začal grilovat :-)
Autor: Archiv soutěže
Jindřich Beneš: Vnuk. A sobotní řízkodělání. A je na něm vidět, že být středem pozornosti ho evidentně baví.
Autor: Archiv soutěže
Markéta Vavříková: Jelikož jsem odešla s dětmi od manžela a pořizuji si nový byt, kde není myčka, náramně mě tato soutěž řeší aktuální situaci s pořízením nové myčky. V tuto chvíli je mým jedinným mužem v kuchyni můj syn Ríša, nadšený 6ti letý kuchař, který si od Ježíška přeje místo hraček např. palačinkovač :D a já ho musím vždy požádat o svolení. jestli mi ho půjčí, protože palačinky dělá zásadně on sám a nejlépe. Každé jídlo komentuje, co mu chybí dochutit k dokonalosti. A když mi chybí nějaká ingredience třeba do zapečeného lososa v alobalu mi chybělo pár kapek citrónu, tak mi říká: „Mami, dej tam pomeranč, to bude taky dobrý." A bylo :D. Pořád mě kontroluje, jestli jsem už konečně poslala tu fotku do soutěže, tak posílám.
Autor: Archiv soutěže
Magdalena Ledvinková: Přítel si ze čtyřletého pobytu v Asii přivezl nejen stylový úbor, ale i vášeň pro exotickou gastronomii. Vaří opravdu výborně, zde vidíte první chod naší dnešní večeře, bak čoi s houbami šitake v tmavé omáčce. Po takovém vaření to bohužel v naší kuchyni většinou vypadá jako v Hirošimě po výbuchu atomové bomby. Jak si asi dovedete představit, úklid nádobí po jeho kulinářských výletech je dost výzva, takže myčka by se nám dost šikla...
Autor: Archiv soutěže
Milada Bálková: Moje zlatíčka v kuchyni. Nejraději připravují burgery. Jeden rozpaluje elektrický gril na maso a bulky. Druhý smaží slaninu a karamelizuje cibulku. Následuje salát. Domácí omáčka atd. Pak servírují a bašti se. No a potom následuje úklid kuchyně, kterému už bohužel tolik pozornosti nevěnují.
Autor: Archiv soutěže
Jarmila Kirchner: Dobrý den, posílám fotku svého manžela. Můj muž umí nejlépe úplně všechno. 😁 O vše se zajímá, pomáhá mi a nejlepší umí řízky a buchty. Jsem za něj moc ráda, protože spoustu mužů ženám v domácnostech nepomáhá a která žena nezbožňuje pohled na svého muže jak vaří a ona si může v klidu sednout a vypít sklenku vína, že? 🙃
Autor: Archiv soutěže
Hana Hudečková: Můj muž v plném soustředění na přípravu dalšího skvělého pokrmu z jeho oblíbené kuchařky..
Autor: Archiv soutěže
Erik Eibensteiner: Fotografie je pořízena během pečení cukroví v pozici známého kuchaře, tzv. Saltmaster, který si takto solí steaky. Kuchyň nepatří zrovna mezi jeho silné stránky :D, ale pracuje na sobě, což je hlavní. Dále mezi jeho oblíbené činnosti v kuchyni patří pečení koláčů, bábovek a buchet, na hlavní chody si zatím moc netroufá. Sladké věci jdou přece jen lépe od ruky a rovněž je to větší motivace trávit čas v kuchyni, protože ten výsledek za to stojí. Ovšem pokud je řeč o grilování, tam musím taky pochválit.
Autor: Archiv soutěže
Pavla Chvalovská: Náš osobní šéfkuchař jídlo nejen skvěle připraví, ale i ho sám uloví! Je vášnivým rybářem a pohled na řeku/potok/rybník ho nikdy nenechá klidným. A nejde vždy o velikost úlovku - protože někdy se podaří, někdy bohužel ne - ale o čas strávený u vody v přírodě. Ano, vracívá se i s prázdnou co se týče úlovku, ale nikoli co se týče zážitku. No a když se zadaří, jako v případě na obrázku, je jasné, co bude k večeři - tátova specialita: štika pečená s bramborami a cibulkou a podávaná s chřestem. "Obírat" kosti už se naučily i děti a proto takovéto tátovy příspěvky k večeři všichni vítáme!
Autor: Archiv soutěže
Jaroslav Zvoníček: My jsme Valaši a máme rádi masíčko z čuníka a třeba i zabijačkovou kroupovou kaši. Tlačenku, jitrničky i jelítka s láskou umně udělám, není tedy žádný div, že už skoro půlstoletí skvělou polovičku po mém boku mám.
Autor: Archiv soutěže
Anežka Kyselá: Posílám vám fotku mého manžela. Na fotce právě vaří telecí roládu. Moc se mu povedla. :-) Máme to doma docela rozděleno na typy jídel a manžel velmi rád vaří omáčky a samozřejmě guláš. Ovšem i dršťková polévka v jeho podání je skvělá. Naši tři kluci tvrdí, že tatínkova svíčková omáčka je nejlepší na světě. Velmi ho také baví připravovat polévky (hlavně ty masové). Slepičí, kuřecí, hovězí, z různých kostí, atd. Vše samozřejmě s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi, které si sám vyrábí. Rád ovšem zkouší i nemasové polévky. V kuchyni je rád, ikdyž v ní zřejmě netráví tolik času, kolik by chtěl. Tvrdí, že vařením relaxuje. Samozřejmě se mu nesmí nikdo do toho plést :-) Otevře si u vaření i toho lahváče, případně štamprličku naší slivovičky. Pokud je příležitost a trochu času, zatopí v udírně a zkouší uzenářské výrobky. Uzené maso (krkovička, bůček, koleno, atd.) a klobásy jsou samozřejmostí, nicméně už má za sebou i domácí párky, salámy, šunky, sýry, nebo uzená kuřata či ryby. Vaření ho moc baví a vypadá to, že i naši kluci po něm něco zdědili.
Autor: Archiv soutěže
Barbora Klap: Zdravím všechny. Posílám manžela jak připravuje bramborový salát.. zdravím a hlavně všem jen to nej bez covidu.
Autor: Archiv soutěže
Petr Nechutný: Posílám foto našeho kamaráda, který nám každý rok vaří na regatě naší společnosti. Vaří ďábelské dobře a do kuchyně nikoho při vaření nepouští. Unikátní je i jeho závěrečný úklid kuchyně, který také řeší naprosto sám. Po obědě udělá kávu a namíchá super cloumáky pro dobré zažití. Máme ho moc rádi. Osm chlapů děkuje. I bez maminek to zvládáme výborně.
Autor: Archiv soutěže
Ilona Jedličková: Manžel Aleš velmi rád vaří. Zpočátku po narození dcery začal pomáhat v kuchyni, postupem času se kuchyně stala jeho královstvím. Vaří každý den, sobě i mně obědy do práce, má rád čerstvé suroviny, denně si dělá domácí jogurt, těstoviny.... ze všeho nejraději peče. Dcerám vyrábí dorty k narozeninám, svátku a dcery se vždy těší, jaký dort si tatínek vymyslí...Lásku k vaření předává i našim dvěma dcerám...
Autor: Archiv soutěže
Petra Chumchalová: Přestože má manžel vaření jen jako koníček, zvládá ho s nadhledem a nebojí se ani cizokrajné kuchyně. Díky němu máme o víkendech k obědu a večeři vždy něco dobrého. Díky mnoha služebním cestám různě po světě si oblíbil zejména asijskou kuchyni. Na fotce připravuje čínské knedlíčky, plněné směsí vepřového masa s hlávkovým zelím. Směs je dochucená sójovou omáčkou, sezamovým olejem a spojená vejcem s kukuřičným škrobem. Knedlíčky samotné se pak vaří na páře - což není způsob přípravy u nás moc obvyklý, ale o to víc nechá vyniknout chutím tohoto pokrmu. Knedlíčky samotné pak byly podávány s omáčkou Lao Gan Ma - černé fazole v chilli oleji.
Autor: Archiv soutěže
Markéta Říhová: text: Moje mužská kuchařská pohotovost. Nejraději připravují těstoviny. Jsem ráda, že je mám.
Autor: Archiv soutěže
Andrea Górná: Můj muž vaří rád, hlavně ta jídla co si myslí že já bych je lépe neuvařila a nejspíše má pravdu :) nejradši vaří třeba Chilli con carne, omáčky s houbami, nebo guláš. Ale také rád improvizuje a z ničeho dokáže udělat dobrý oběd, také čína na 1 000 000 způsobů, pokaždé jiná ale vždy výborná je jeho specialita :) Hromada nádobí co po něm zůstává už je na mě :D
Autor: Archiv soutěže
Alice Kouřilová: Někdy i ten největší drsňák, upeče ten nejsladší dezert. ?????? za doprovodu metalu aneb není vždy vše takové, jak se na první pohled zdá.
Autor: Archiv soutěže
Jolana Ducháčková: Můj muž si nejradši "hraje" s papričkami, čím pálivější, tím lepší (pro zasvěcené 7 pot apocalypse, carolina reaper, trinidat moruga scorpion...). Máme doma snad na všechny způsoby: rajčatové omáčky, ale i ovocné (mimochodem těm jsem přišla na chuť i já, skvělé s bílým jogurtem) a samozřejmě suší, drtí...jak s oblibou říká "Bacha, bacha tady se pracuje s radioaktivním odpadem...!!!"....Zasílám fotku, když vyráběl srirachu - thaiská kvašená pálivá omáčka. Ale skvěle vaří a peče i klasiku - nejradši mám jeho svíčkovou a o vánocích vánočku z 9.
Autor: Archiv soutěže
Táňa Průchová: S blížícími se vánocemi jsme začali trénovat motání tradičních vánoček. Když nakyne správně těsto, jde pak již vše hladce a s úsměvem. A že je pak mouka všude? Nevadí. Hlavně, že jsme zdraví, máme na vánočku a jiné dobroty chuť. A jsme společně v kruhu rodinném.
Autor: Archiv soutěže
Karolína Šůsová: S přitelem jsme dostali chuť na naši oblíbenou vietnamskou polévku Pho. Nemůžeme si ji dát v naší oblíbené vietnamské restauraci, protože okénko nemají. Tak si ji vaříme doma podle receptu, který nás naučil Yazan ve škole vaření. Bylo to vynikající.
Autor: Archiv soutěže
Pavlína Nováková: Na fotografii je přítel, který moc nevaří. Na jaře, když jsme oba zůstali doma na home office, si nastudoval na internetu pečení kváskového chleba. Chlebíky se dařily a z každého upečeného měl radost, fotil si je a byly vynikající... Pak se jednoho dne přikrmovaný kvásek zkazil...a tak přišel na řadu nový recept ze sušeného droždí - a osvědčil se - večer zaděláno, do rána vykyne, pak se na válu přeloží, což je vidět na fotografii, nechá se dokynout a upeče...paráda... muž když něco vlastnoručně vytvoří tak má radost jako malý kluk ze stavebnice a já mám radost, že když se něco chce, tak to jde, i když jste to nikdy nedělali a okolnosti vás k tomu dovedly...
Autor: Archiv soutěže