VIDEO: Muž sebral na ulici cizí peněženku a nechal si ji, hledá ho policie

  • 4
Olomouckým policistům se už několik týdnů nedaří vypátrat muže, jenž si na ulici přivlastnil peněženku, která předtím vypadla majiteli z kapsy. Nyní proto zveřejnili záznam z kamer v okolí události a žádají o pomoc veřejnost.

Peněženku vytratil v pátek 30. dubna kolem čtrnácté hodiny na Palachově náměstí při vystupování z auta čtyřiačtyřicetiletý muž. Jak ukazují záběry z nedaleké kamery, brzy si jí všiml kolemjdoucí a sebral ji. Poté odešel směrem ke třídě Svobody.

Nyní už je jasné, že o vrácení cizího majetku mu nešlo.

„V peněžence byly doklady, několik platebních karet a hotovost. Její majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř patnáct tisíc korun,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policisté by nyní uvítali pomoc veřejnosti při pátrání po muži, který je podezřelý z trestných činů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Lidé, kteří by muže poznali, nebo disponovali informacemi, které by pomohly ke zjištění jeho totožnosti, ať neprodleně kontaktují policisty prostřednictvím kterékoliv služebny, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ vyzvala Vaňharová.