Hledaný muž vybral nadvakrát ze tří ukradených platebních karet 71 tisíc korun. | foto: Policie ČR

Ze tří cizích karet vybral sedmdesát tisíc, bankomat ho však natočil

  • 6
Olomoučtí policisté už dva měsíce marně pátrají po zloději, který v prosinci okradl v městské hromadné dopravě jednoho z cestujících. Sebral mu peněženku se třemi platebními kartami a během pár desítek minut už z nich vybíral peníze. Policie nyní prosí o pomoc při řešení případu i veřejnost.

Okradený muž cestoval 9. prosince odpoledne tramvají linky číslo 4 a autobusem linky 11. O peněženku s doklady a především třemi platebními kartami přišel mezi půl druhou a půl třetí.

"Téhož dne pak ve 14:42 použil zatím neznámý muž ukradené platební karty ke třem neoprávněným výběrům z bankomatu v Hodolanské ulici," uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Hledaný zloděj

Muž z karet vybral 71 tisíc korun, o další výběr z jedné z nich se navíc ve stejný den pokusil ještě krátce po šestnácté hodině z bankomatu v Janáčkově ulici v Prostějově.

Policie nyní prosí o pomoc při pátrání veřejnost. Lidé, kteří mají k případu jakékoliv informace nebo muže poznají, mohou volat na telefon 974 766 711 nebo na bezplatnou linku 158. Další možností je osobně přijít na policejní oddělení Olomouc 3, sídlící v olomoucké Smetanově ulici.