Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Peněženku jsem neukrad, zapíral host. Pak se z něj začaly sypat drobné

  • 3
Téměř komediální scénku vytvořil na Šumpersku zloděj, který se rozhodl okrást obsluhu jedné z tamních hospod o číšnickou peněženku neboli flek. Barmance bylo jasné, že kasírku musel vzít on, protože nikdo jiný v lokále nebyl. Nakonec muže usvědčil jeho vlastní lup.

Jednačtyřicetiletý muž vstoupil do pivnice v Mohelnici ve čtvrtek večer a okamžitě ho zaujal číšnický flek s bezmála devíti tisíci korunami ležící na pultu u výčepu. Odložila si ho tam servírka, která se právě věnovala úklidu podniku. Muž příležitosti využil a peněženku sebral.

„Obsluha si ale ihned po příchodu k výčepu všimla, že zde flek chybí. Protože byl muž v tu chvíli jediným hostem pivnice, začala se ho vyptávat, zda o něm neví. Ten tvrdil, že nikoliv, v ten moment se mu však začaly z ukrytého ukradeného fleku sypat na podlahu drobné mince,“ popsala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Prozrazený muž se dal na útěk, servírka ho ovšem pronásledovala a křičela na něj, že pokud peněženku nevrátí, zavolá policii. Pak se vrátila zpět do lokálu a vše ohlásila na linku 158. V tu chvíli se ovšem muž objevil ve dveřích znovu.

„Ukradenou věc vrátil a poté z místa znovu utekl. Krátce na to ho ale zadrželi přivolaní policisté,“ dodala Vybíhalová.

Nešikovný zloděj tak skončil v policejní cele a nyní mu za trestný čin krádeže hrozí až dva roky vězení.

V regionu je to v krátké době druhý dopadený zloděj, který se zaměřil na číšnickou peněženku. Při vyšetřování podobného případu na Prostějovsku přitom policisté zjistili, že pachatel se nechal k cestě za kořistí a zpět odvézt taxíkem (více čtěte zde).