Polici na stopu dvou žen, které vybraly z bankomatu cizí peníze, přivedli lidé. (Ilustrační snímek)

Polici na stopu dvou žen, které vybraly z bankomatu cizí peníze, přivedli lidé. (Ilustrační snímek) | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Policie má ženy, které vybraly z bankomatu cizí peníze. Lidé je poznali

  • 0
Během jednoho dne po zveřejnění případu se policii podařilo najít ženy, které v polovině listopadu vybraly z bankomatu v Držovicích cizí peníze. Na stopu policisty přivedli lidé, kteří pátrání viděli v médiích.

Ačkoliv se případ stal už v polovině listopadu, na veřejnost se dostal až nyní. Jen jediný den stačil k tomu, aby lidé policii navedli na správnou stopu.

"Na základě uveřejněných reportáží a článků jsme obdrželi od veřejnosti informace vedoucí ke ztotožnění obou žen," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Dvě ženy, které policie hledala, využily příležitosti, když si osmadvacetiletá žena v bankomatu na Konečné ulici v Držovicích zapomněla platební kartu. Bez toho, aniž by musely použít PIN, pak vybraly z cizího účtu deset tisíc korun.

"Z kamerového záznamu bylo zjištěno, že poškozená platební kartu v bankomatu zapomněla a také to, že bezprostředně po ní přichází k bankomatu jiná žena v doprovodu další ženy," uvedla ve středu k případu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Už ve čtvrtek však díky informacím od volajících lidí policie obě ženy našla.

"Ženy jsou podezřelé ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až dva roky za mřížemi," dodala Urbánková.