Řidič v Mikulovicích přijížděl k přechodu a srazil ženu, která začala přecházet...

Řidič v Mikulovicích přijížděl k přechodu a srazil ženu, která začala přecházet za autobusem odjíždějícím v protisměru. | foto: Policie ČR

Žena přecházela za odjíždějícím autobusem, z druhé strany ji srazilo auto

  • 96
Policisté z Jesenicka od středy vyšetřují nehodu v jedné z tamních obcí, při které řidič přijíždějícího auta srazil ženu přecházející silnici. Ani jeden totiž neměl pořádný rozhled kvůli odjíždějícímu autobusu.

Čtyřiadvacetiletý řidič Škody Octavia srazil osmapadesátiletou ženu ve středu před sedmnáctou hodinou v Mikulovicích.

„Řidič jel ve směru na Zlaté Hory a na rovném úseku přijížděl k vyznačenému přechodu pro chodce, zatímco v protisměru ze zastávky odjížděl autobus a osobní auto, které stálo za autobusem,“ popsala jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

„Po jejich odjetí stály u přechodu dvě chodkyně a jedna z nich začala silnici přecházet. I přes intenzivní brzdění se řidiči nepodařilo střetu zabránit,“ dodala.

Sraženou ženu musela záchranná služba po prvotním ošetření odvézt do nemocnice. Řidič podle výsledku dechové zkoušky a testu na drogy nebyl pod vlivem žádné zakázané látky. Okolnostmi nehody včetně určení viníka se nyní policisté zabývají, škoda na autě poničeném nárazem je předběžně vyčíslena na patnáct tisíc korun.

Na Jesenicku jde během několika dní už o druhou podobnou dopravní nehodu. O týden dříve srazil řidič v Jeseníku dvě děti, které vběhly na přechod pro chodce zpoza autobusu stojícího u zastávky (více čtěte zde).