Muž v hledaném autě se rozjel proti hlídce, policejní vůz poničil

  • 16
Proti policejnímu autu se rozjel řidič hledaného vozu, po kterém pátraly ve čtvrtek odpoledne hlídky v Olomouci. Stříbrné audi následně do služební Škody Octavia čelně narazilo. Policie řidiče zadržela, byl pod vlivem omamných látek.

Předehrou k zásahu ze čtvrtečního odpoledne byla informace, že se po Olomouci pohybuje auto, které policisté už nějaký čas hledají.

„Do pátrání po vozidle byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky,“ přibližuje policejní mluvčí Irena Urbánková.

Jedna z patrol se s hledaným autem setkala v ulici Jarmily Glazarové v olomoucké městské části Hejčín. Hledané stříbrné audi zrovna jelo v protisměru.

„Za využití výstražného zvukového a světelného zařízení s nápisem STOP chtěla hlídka vozidlo zastavit. Řidič však měl reagovat tak, že do policejního vozu čelně narazil. Při střetu došlo ke zranění osádek obou vozidel,“ doplňuje mluvčí.

Řidič hledaného vozu však policistům neunikl. „Šlo o muže podezřelého z krádeží aut. Policejní zásahovka ho měla ohnutého přes kapotu, v poutech ho pak odvezla,“ popsal iDNES.cz svědek.

Muž skončil v cele, měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky. Policisté případ dál vyšetřují. „A to pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě,“ uzavírá Urbánková.

,