Dva zaměstnanci sýrárny si dva a půl bochníku sýra ukradeného z firmy schovali...

Dva zaměstnanci sýrárny si dva a půl bochníku sýra ukradeného z firmy schovali na nedalekém poli, to už je ale sledovali policisté. | foto: Policie ČR

Zaměstnanci sýrárny kradli, bochníky za desítky tisíc schovali na poli

  • 67
Velkou sýrovou krádež - s nadsázkou řečeno - vyšetřují od víkendu policisté z Olomoucka. Dva zaměstnanci sýrárny se totiž pokusili ukrást sýr o celkové hmotnosti 86 kilogramů, který si na konci směny nachystali k plotu. Může je to ovšem stát až dva roky vězení.

Dva muži pracující v sýrárně v obci Tři Dvory pro svou kořist vyrazili v neděli krátce před půlnocí.

„Po předchozí společné domluvě přijeli vozem k nadjezdu v nedaleké obci Červenka, kde vůz odstavili a pěšky se vydali k areálu firmy. Jeden z nich pak přelezl oplocení a podal druhému dva a půl bochníku sýra o celkové hmotnosti 86 kilogramů,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Sýr v hodnotě 32 tisíc korun poté dvojice naložila do auta a odvezla na blízké pole, kde ho schovala. Muži ale netušili, že už jsou jim na stopě policisté.

„Ti po příjezdu k vozu u pole muže kontaktovali, dvojice se později ke svému jednání přiznala a schovaný sýr policistům vydala,“ nastínila Štrbáková s tím, že muži jsou nyní vyšetřováni pro trestný čin krádeže. Hrozí jim až dva roky vězení.

Podobnou krádež potravin, jen ještě v mnohem větším rozsahu, vyšetřovali policisté z Olomoucka i v roce 2013. Skladník a dva řidiči kamionů tehdy postupně z velkoskladu v Bystrovanech vyvezli osm palet prsních řízků, nakonec tak ukradli maso o celkové hmotnosti tři tuny (více čtěte zde).