Zábřežskou pasáž přehrazuje na jedné straně plot s bránou, která se na noc...

Zábřežskou pasáž přehrazuje na jedné straně plot s bránou, která se na noc uzavírá. Na ostré hroty se nabodl muž, jenž zde přelézal, a na následky zranění zemřel. | foto: Lucie Mahdalová

Muž si chtěl patrně zkrátit cestu, zemřel nabodnutý na bráně s hroty

  • 116
Neobvyklý případ muže, který se nabodl na plot a na následky zranění zemřel, vyšetřují už několik týdnů kriminalisté ze Šumperska. Oběť se patrně odmítla smířit s tím, že přes den dostupnou zkratku na noc blokuje zavřená brána.

Mrtvého pětačtyřicetiletého muže našli svědci 30. března ráno na bráně plotu uzavírající z jedné strany obchodní pasáž, která spojuje zábřežské ulice Žižkova a Valová.

„Při prvotním šetření bylo vyloučeno, že by se na mužově úmrtí podílela další osoba. Ke zjištění příčin byla nařízena pitva, veškerými okolnostmi události se policisté nadále zabývají,“ popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Podle mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalové je pasáž během dne průchodná, na noc se však zavírá.

„Je to poměrně hojně využívaná trasa, protože jde o zkratku při cestě z centra směrem k autobusovému nádraží,“ nastínila.

Zda se zraněný muž pokoušel křičet o pomoc, není z dostupných informací jasné. Podle místních však lidé bydlící v okolí mohli hluk a volání ignorovat, neboť se v pasáži příležitostně ve večerních hodinách scházejí různé skupinky lidí, které se leckdy chovají hlučně a pokřikují po sobě.