Výstaviště Flora (na snímku jeho pavilon A) stále nemá nového ředitele, který měl přitom do funkce nastoupit k prvnímu lednu. Město navíc nyní žádá opakování výběrového řízení.

Výstaviště Flora (na snímku jeho pavilon A) stále nemá nového ředitele, který měl přitom do funkce nastoupit k prvnímu lednu. Město navíc nyní žádá opakování výběrového řízení. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Výstaviště Flora určilo kandidáty na ředitele, město chce nový konkurz

  • 1
Dosavadní hledání nového ředitele olomouckého výstaviště Flora skončí zřejmě patem. Představenstvo olomouckého výstaviště sice z pěti zájemců určilo tři nejlepší, rada města mu však doporučila výběrové řízení zrušit a vypsat nové. Jména trojice kandidátů přitom zůstala v tajnosti.

Jména trojice kandidátů přitom zůstávají v tajnosti a dlouholetý ředitel Zdeněk Štefka zase v čele Flory. S nástupcem se přitom počítalo již od ledna, nyní to vypadá, že jeho jméno padne pravděpodobně až na jaře.

"Na místo ředitele Flory se přihlásilo pět lidí, dva z nich ovšem nesplnili všechny podmínky výběrového řízení. Zbylé tři si pak představenstvo pozvalo na pohovor, sestavilo jejich pořadí a poslalo jej na radnici," popsal náměstek primátora Jan Holpuch dosavadní hledání prvního muže olomoucké Flory.

Rada města však doporučila Floře, aby vyhlásila nové výběrové řízení. "U kandidáta na prvním místě nesouhlasily některé formální náležitosti. Předešli jsme tak tomu, aby výběr mohl později někdo zpochybnit," tvrdí Holpuch.

Definitivní stop tak nynějšímu výběru Štefkova nástupce zřejmě řekne představenstvo Flory na svém jednání 26. ledna. "Předpokládám, že doporučení radních vyhovíme, i když mně osobně se již jeden z oné trojice kandidátů na místo ředitele zamlouval," řekl jeho předseda Vladimír Pokorný. Konkrétní jména však sdělit odmítl.