Pavel Nárožný u vrchního soudu v Olomouci, který se zabýval jeho odvoláním...

Pavel Nárožný u vrchního soudu v Olomouci, který se zabýval jeho odvoláním proti třináctiletému trestu za přípravu vraždy tety. Nakonec má ve vězení strávit osm let. | foto: Luděk Peřina, ČTK

Muž, který připravoval vraždu své tety palcátem, dostal 13 let

  • 14
Vrchní soud v Olomouci definitivně odsoudil Pavla Nárožného z Přerova ke 13 letům odnětí svobody za přípravu vraždy jeho tety. Kromě toho je stále obžalován z vraždy svého otce a jeho manželky z roku 2009. Svojí tetu plánoval zabít palcátem poté, co chtěla, aby opustil dům svého již mrtvého otce.

O rozsudku informovala televize Nova. Nárožného teta spravovala majetek právě po jeho zavražděném otci. Vraždu plánoval na podzim roku 2015 v době, kdy mu soud nařídil, aby se vystěhoval z domu, který obýval po smrti otce. 

Za vraždu svého otce a jeho manželky je souzen v jiném případě již řadu let. 

„Já jsem s rozhodnutím spokojena, zejména po té dlouhé době, která byla podle mě v této věci docela zbytečná,“ řekla televizi státní zástupkyně Jarmila Ošlejšková. Trest 13 let za mřížemi dostal Nárožný za přípravu vraždy tety už v roce 2017. 

Rozsudek olomouckého krajského soudu pak vrchní soud následující rok zmírnil na osm let, ale Nejvyšší soud kauzu po dovolání nejvyššího státního zástupce vrchnímu soudu loni vrátil.

Nárožný měl podle obžaloby několik plánů vraždy příbuzné. Nakonec ji chtěl za pomoci známé zabít palcátem. Zmíněná známá Nárožného ale nakonec vraždu nespáchala a později vše policistům detailně popsala. Obhájce Nárožného Richard Frommer ve středu televizi řekl, že jeho klient nic neudělal a všechno měla na svědomí žena, která věc policii oznámila.

Nárožný stanul před soudem poprvé už v červnu 2011 kvůli obžalobě z vraždy svého otce a jeho manželky. Pár zmizel v listopadu 2009, zůstaly po něm jen krvavé stopy na zdech v domě. 

Jejich těla nebyla dosud nalezena. Olomoucký krajský soud Nárožného třikrát zprostil obžaloby z vraždy manželů, rozhodnutí vždy zrušil vrchní soud. Kauza se nakonec dostala k jinému senátu do Ostravy. Verdikt dosud nepadl.

,