ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Viktor Chlad, MAFRA

Ze surové vraždy tříleté holčičky obvinili kriminalisté její matku

  • 47
Kriminalisté obvinili třiadvacetiletou ženu z vraždy tříletého dítěte, které bylo nalezeno minulý týden v bytě v Přerově. Jde o jeho matku, které teď hrozí i výjimečný trest. Svoji dcerku usmrtila zvlášť surovým a trýznivým způsobem.

O nalezení mrtvého dítěte v jednom z přerovských bytů policisté informovali minulý týden, zemřelo 14. srpna. Nyní oznámili, že zahájili trestní stíhání jeho třiadvacetileté matky.

„A to pro zvlášť závažný zločin vraždy. Oproti prvotním úkonům trestního řízení byla právní kvalifikace rozšířena, neboť čin byl spáchán zvlášť surovým a trýznivým způsobem,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Přesný motiv činu jeho kolegové ještě zjišťuji, současně podali krajské státní zástupkyni podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby.

„Obviněná žena nebyla v minulosti stíhaná pro žádnou trestnou činnost. Nyní jí za trestný čin vraždy hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let anebo i výjimečný trest,“ upřesnil Hejtman.

Žena podle sousedů křičela něco o Satanovi

Podle jedné ze sousedek se matka dítěte v osudný den chovala způsobem, který naznačuje psychické problémy nebo následky užití drog.

„Ráno kolem půl deváté pobíhala po sklepě, byla celá špinavá, pravděpodobně od krve, a křičela něco o Satanovi. Potom přijeli policisté a vyšetřovali to,“ řekla Televizi Přerov Markéta Šmídová, jedna z obyvatelek domu, kde se tragédie stala.

Právě kvůli podezřelému chování ženy hlídka původně ve středu do Purkyňovy ulice vyjížděla. Následně při řešení situace zjistila, že má žena dítě, a zamířila proto k ní domů ke kontrole. V bytě pak objevila mrtvé dítě a hned na místě činu bylo jasné, že zemřelo násilně.

Podle televize se sousedé shodují, že matka zemřelého dítěte, která je nyní ve specializovaném zdravotnickém zařízení, s největší pravděpodobností užívala drogy stejně jako její přítel, jenž domácnost navštěvoval.

Běžné byly partnerské rozepře či rušení nočního klidu, což vedlo k tomu, že byla na dvojici zavolána i policie.

Za letošek už policisté vyšetřují několik úmrtí dětí

V regionu nejde za poslední rok o jediný případ vraždy dítěte či pokusu o ni. Na konci července obvinili kriminalisté třiadvacetiletého mladíka, který podle závěrů vyšetřování loni v listopadu v Olomouci napadl během hlídání roční dítě. Kojenec tehdy utrpěl vážná zranění a přežil jen díky péči lékařů olomoucké nemocnice.

Přímo v Přerově navíc letos tragicky zemřel i čtyřletý chlapec, který v dubnu vypadl z okna ve čtvrtém patře tamního domu a následkům utrpěných zranění na místě podlehl. Policisté za to později obvinili jednoho člověka, který byl s dítětem v bytě a měl ho hlídat, z usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí až pětileté vězení.