Vlak narazil do návěstidla a strhl trakční vedení. Tím zastavil dopravu na koridoru u Olomouce (4. července 2020) | foto: HZS Olomouckého kraje

Část koridoru z Olomouce na Prahu a Ostravu stála, vlak strhl vedení

  • 22
Na trati mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou nejezdily vlaky. V sobotu dopoledne tam jeden z nich strhl trakční vedení a způsobil tím škodu téměř za dva miliony. Komplikace v dopravě trvaly až do večera.

K přerušení provozu došlo podle webu Českých drah v sobotu dopoledne a dotklo se celé řady souprav včetně těch nejrychlejších, které jezdí mezi Prahou, Olomoucí a Ostravou.

„Došlo k poškození trakčního vedení projíždějícím vlakem. Z toho důvodu je provoz přerušen. Škody byly odhadnuty na necelé dva miliony korun,“ řekl iDNES.cz mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Podle hasičů Olomouckého kraje narazila souprava osobního vlaku do železničního návěstidla v Prosenicích. „Celá situace se odehrála bez zranění, ve vlaku cestovalo se 150 osob,“ uvedli hasiči na Twitteru.

Vlaky zčásti nahradily autobusy. Podle webu ČD byl ale autobusů velmi omezený počet, jezdily tak kyvadlově.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz