Jedna z poničených dopravních značek, které vandal v obci na Olomoucku podle policie vytrhl z jejich betonového základu. (26. 8. 2017) | foto: Policie ČR

Opilý muž vytrhával značky z betonu, nadýchal přes tři promile

  • 5
Přímo z betonových základů vytrhával dopravní značky silně opilý třicetiletý muž v obci na Olomoucku. Policisty na něj na konci minulého týdne upozornil místní. Skončil na záchytce, v dechu měl 3,09 promile alkoholu. Nyní je podezřelý z výtržnictví, hrozí mu až dva roky vězení.

Do obce u Lutína na Olomoucku vyjížděli policisté kvůli ničení značek v sobotu krátce před devátou hodinou večer. Zavolal je sem jeden z obyvatel obce, výtržníka našla hlídka rychle. O případu informovali v úterý, šlo o třicetiletého místního muže

Vandalem poničené značky

„Policisté u něj naměřili 3,09 promile alkoholu v dechu. Po lékařském vyšetření byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici. Z prvotního zkoumání vyplývá, že došlo k poškození dvou dopravních značek, byly vytrženy z betonového základu,“ přibližuje policejní mluvčí Irena Urbánková.

Přesnou výši škody prozatím vyšetřovatelé neurčili, podle Urbánkové bude upřesněna dodatečně. „Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ dodává mluvčí. Třicetiletému vandalovi za něj v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.