Mladý řidič strhl řízení kvůli protijedoucímu vozu, s autem poté vyjel ze silnice a to skončilo převrácené na boku. | foto: Policie ČR

Mladý řidič se lekl vozu v protisměru, auto poslal ze silnice a převrátil

  • 5
Zda je na vině chyba mladého řidiče, nebo neopatrná jízda šoféra v protisměru, vyšetřují nyní policisté z Přerovska. Ti se od úterního večera zabývají dopravní nehodou u obce Ústí, při které vůz se dvěma mladými lidmi skončil převrácený na boku.

Devatenáctiletý mladík jel společně s o rok mladší spolujezdkyní kolem půl osmé večer směrem z obce Ústí na Hranice.

„Při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řízení, vyjel mimo silnici a havaroval. Příčinou bylo podle řidiče to, že se lekl protijedoucího vozu a strhl kvůli tomu řízení,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Zraněná spolujezdkyně musela být převezena do hranické nemocnice, podle výsledku dechové zkoušky mladý řidič nebyl opilý.

„Policisté odhadli škodu na voze na třicet tisíc korun, dopravní nehodou se nadále zabývají,“ doplnil Hejtman.

Leknutí řidiče psali policisté z regionu do hlášení jako příčinu nehody v posledních letech ve více případech. Například loni na dálnici D46 vylekaný řidič omylem sešlápl plyn a prorazil skleněnou stěnu benzinky. O rok dříve se zase na stejné dálnici řidič kamionu lekl prasklé pneumatiky na návěsu, strhl řízení a narazil do svodidel.