Zloději ukradli během měsíce z kostela v Tištíně na Prostějovsku dvě pamětní...

Zloději ukradli během měsíce z kostela v Tištíně na Prostějovsku dvě pamětní desky. | foto: Policie ČR

Zloději ukradli z kostela pamětní desky mecenáše i dlouholetého faráře

  • 6
Po zlodějích nemajících úctu ani ke kostelu pátrají už několikátý týden marně policisté z Prostějovska, kde z jednoho z tamních svatostánků zmizely během měsíce dvě pamětní desky z barevných kovů. O pomoc nyní žádají i veřejnost.

Z prostoru před vstupem do kostela svatého Petra a Pavla v Tištíně zmizela nejprve někdy během posledního listopadového týdne deska z roku 1949, kterou pořídili místní lidé na památku zdejšího dlouholetého faráře Ignáce Boxana.

O měsíc později pak museli policisté ke stejnému kostelu znovu, neboť zmizela i deska, kterou sem lidé umístili k připomínce mecenáše velké přestavby chrámu z počátku 18. století Matěje Josefa Božka.

„Druhá deska byla ukradena někdy v době od 25. do 29. prosince,“ nastínil prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Po obou deskách z bronzu respektive mosazi zatím policisté pátrají marně, nyní se proto obrátili s žádostí o pomoc i na veřejnost.

„Lidé, kteří by k případu měli jakékoliv informace, mohou přijít osobně na služebnu v Tyršově ulici v Němčicích nad Hanou, zavolat na telefonní číslo 582 386 530 nebo využít bezplatnou linku 158,“ shrnul Kořínek.