Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Syn vytáhl na matku kvůli sporům sekeru, žena si život zachránila útěkem

  • 2
Druhou letošní vraždu nebo pokus o ni vyšetřují kriminalisté z Olomouckého kraje. Muž ozbrojený sekerou napadl na Šumpersku svou matku, zřejmě kvůli dlouhodobým neshodám.

Podle informací, které policie nyní zveřejnila, zaútočil třiačtyřicetiletý syn na svou pětašedesátiletou matku u ní doma ve čtvrtek před devatenáctou hodinou.

„Zraněné ženě se nicméně podařilo útoku ubránit a poté utekla k sousedům. Policisté, kteří na místo dorazili během pár minut po ohlášení události na tísňovou linku, opilého muže okamžitě zadrželi,“ popsal krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Napadená byla převezena k ošetření do nemocnice v Šumperku. Motivem útoku byly pravděpodobně dlouhodobé rodinné spory mezi matkou a synem,“ dodal.

Dosud netrestaný muž je nyní obviněn z pokusu o vraždu, za který mu hrozí deset až osmnáct let vězení. Na podnět policie požádal státní zástupce o jeho vzetí do vazby, čemuž soud vyhověl.

Dokonanou vraždu letos doposud kriminalisté řešili v regionu jen jednu. Na konci dubna byl nalezen mrtvý muž na faře v Chudobíně, místní části Litovle na Olomoucku. Podle policie ho zvlášť surovým způsobem zavraždil dosud netrestaný šestadvacetiletý mladík, který byl zatčen a obviněn o týden později.