ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Novotný, MAFRA

Mladistvý násilník napadl dva bezdomovce, jeden z nich podlehl zraněním

  • 44
Kriminalisté dopadli a obvinili pachatele, který na začátku července brutálně napadl dva bezdomovce v Šumperku. Jeden z nich na následky zranění zemřel. Mladíkovi, kterému ještě nebylo 18 let, hrozí vězení za těžké ublížení na zdraví a krádež, protože bezdomovce navíc okradl.

Oznámení o nálezu mrtvoly v blízkosti autobusového nádraží v Šumperku přijali policisté 9. července ráno.  

„Kriminalisté ohledali místo, zajistili stopy a tělo pětapadesátiletého bezdomovce poslali na soudní pitvu. Ta prokázala, že muž zemřel na následky zranění způsobených cizí osobou,“ uvedl olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Kriminalisté ihned začali pátrat po možném pachateli a koncem minulého týdne zadrželi podezřelého. Je to mladistvý muž, kterého policisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví a krádeže.

Podle zjištění vyšetřovatelů obviněný ve čtvrtek 8. července v nočních hodinách v Šumperku fyzicky napadl dva muže bez domova a jednoho z nich navíc okradl o mobilní telefon, cigarety a menší hotovost. Pětapadesátiletý bezdomovec následkům zranění podlehl.

Soud poslal obviněného do vazby. „Vzhledem k tomu, že jde o mladistvého, hrozí mu poloviční trestní sazba, tedy trest odnětí svobody na čtyři až osm let,“ doplnil Hejtman.

Kvůli nízkému věku pachatele nebude policie k případu poskytovat podrobnější informace.