Mačeta, kterou v Šumperku muž hrozil zasahujícímu policistovi.

Mačeta, kterou v Šumperku muž hrozil zasahujícímu policistovi. | foto: Policie ČR

Muž hrozil, že si ublíží. Na přivolané policisty pak napřahoval mačetu

  • 3
Vyhrocený zásah řešili v uplynulých dnech policisté ze Šumperska, které přivolali příbuzní muže, jenž se zavřel doma, a hrozil, že si ublíží. Hlídce však poté bez varování vyběhl v ústrety ozbrojen mačetou.

Podle informací, které policie nyní zveřejnila, přivolal v neděli dopoledne k bytu v Šumperku bratr třicetiletého muže nejprve záchrannou službu. Posléze pak byli kvůli obavě o zdraví a život muže hrozícího sebepoškozením povoláni také policisté. To ale dotyčného vyprovokovalo k útoku.

„Nečekaně vyšel zpoza rohu domu, zamířil rozhodným krokem k jednomu z policistů a z podomácku vyrobeného pouzdra vytáhl mačetu s 39 centimetrů dlouhou čepelí. Tou se rozpřáhl nad hlavou a za současného vyhrožování zabitím pokračoval k policistovi,“ popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zastavila ho až namířená služební zbraň, až poté uposlechl výzvu, aby mačetu odhodil. Vše se tak nakonec obešlo bez zraněných a agresora policisté převezli do cely.

„Muž byl nyní obviněn z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za které mu hrozí až šest let vězení. Veškerými okolnostmi případu se kriminalisté nadále zabývají,“ doplnila Vybíhalová.