ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

U Olomouce stál provoz na koridoru, žena sražená vlakem zemřela

  • 6
Kvůli srážce vlaku s člověkem v kolejišti se dopoledne zastavila doprava na železničním koridoru u Olomouce. Mezi Štěpánovem a olomouckým hlavním nádražím zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu. Obnovit provoz se podařilo kolem poledne.

„V půl desáté došlo u Štěpánova ke kolizi osobního vlaku Českých drah a člověka. Je tam zastavený provoz obou kolejí, probíhá vyšetřování,“ řekl iDNES.cz kolem jedenácté hodiny mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiáš. 

Podle jeho informací se podařilo provoz nehodou postiženém úseku trati obnovit ve 11:22. Do té doby vlaky nabíraly zpoždění.

Cestující mezi Štěpánovem a olomouckým hlavním nádražím mohli využít náhradní autobusovou dopravu.

Člověk sražený vlakem na místě zemřel. „Mohu potvrdit, že je to žena. Známe její totožnost, ale její rodina ještě nebyla vyrozuměna. Bližší informace poskytovat nebudu, protože příčina a okolnosti se vyšetřují,“ řekla před třináctou hodinou iDNES.cz mluvčí policie Miluše Zajícová.

Vlak srazil člověka, který se pohyboval v kolejišti mezi Štěpánovem a Olomoucí.

Vlak srazil člověka, který se pohyboval v kolejišti mezi Štěpánovem a Olomoucí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz