Chodec chtěl v Sobotíně po vystoupení z autobusu přejít silnici, vešel ale přímo před přijíždějící auto. To do něj lehce narazilo a poté také do dvou zaparkovaných aut. | foto: Policie ČR

Muž vykročil zpoza autobusu, srazilo ho auto a nabouralo další dva vozy

  • 29
Poškození tří vozidel způsobil na Šumpersku neopatrný chodec, který se před přecházením silnice nerozhlédl a vkročil před přijíždějící auto. To pak narazilo nejen do něj, ale i do dalších dvou vozů.

Dvaačtyřicetiletý muž vystoupil z autobusu na zastávce v Sobotíně v pátek krátce před osmou večer.

„Chtěl přejít silnici na protější parkoviště k místní restauraci. Do vozovky ovšem vkročil zpoza zadní části autobusu, aniž by se řádně přesvědčil, zda lze bezpečně přejít. Vstoupil tak před přijíždějící Renault Mégane,“ popsala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Dvacetiletý řidič renaultu ve snaze zabránit srážce strhl řízení vpravo, přesto však chodce lehce zasáhl a ten upadl na silnici.

„Řidič pak vjel na zasněžené parkoviště, ztratil nad vozem kontrolu a ve smyku narazil do zaparkované octavie. Tu náraz odhodil na vedle stojící Land Rover,“ shrnula následky Vybíhalová.

Nehoda u zastávky

Chodec podle ní nakonec vyvázl ze střetu s lehkým zraněním, které si vyžádalo pouze jednorázové ošetření.

Na poničených autech je ovšem škoda předběžně vyčíslena na 220 tisíc korun.

„Řidič renaultu se podrobil dechové zkoušce, která měla negativní výsledek, chodec ji odmítl. Okolnostmi nehody se policisté nadále zabývají,“ doplnila policejní mluvčí.