ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Muž přišel přítelkyni zapojit sporák, po pitce na něj zaútočila sekáčkem

  • 10
Jen se štěstím vyvázl z dramatického incidentu třiačtyřicetiletý muž, který v Přerově popíjel se svou přítelkyní. Dvojice se po chvíli začala hádat a žena na muže zaútočila sekáčkem, netrefila se však ostrou hranou.

Muž navštívil svou o dva roky mladší přítelkyni v jednom z bytů ve východní části Přerova v sobotu odpoledne. Vypověděl, že původně přišel zapojovat sporák, poté však spolu dvojice začala popíjet.

„V alkoholovém opojení pak došlo k incidentu, který se vystupňoval až k fyzickému napadení, při kterém žena několikrát udeřila muže do hlavy sekáčkem na maso. Naštěstí k tomu nepoužila ostrou stranu sekáčku, a muž tak z místa odešel po svých,“ popsal událost mluvčí policie František Kořínek.

Zranění si muž ale z útoku i tak odnesl, tak raději vyhledal lékaře. Dechové zkoušky ukázaly, že měl 1,89 promile alkoholu. Žena nadýchala dokonce 2,74 promile. 

„Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví. Za ten v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uvedl Kořínek.