Sběrnému dvoru ze Zábřežska zmizelo 24 tun mědi. Náklaďák, který pro ni přijel, ji totiž odvezl neznámo kam. Ilustrační foto

Sběrnému dvoru ze Zábřežska zmizelo 24 tun mědi. Náklaďák, který pro ni přijel, ji totiž odvezl neznámo kam. Ilustrační foto | foto: Lukáš Táborský, MF DNES

Sběrně zmizelo 24 tun mědi za 3,5 milionu. Někdo ji odvezl náklaďákem

  • 4
Policisté vyšetřují rekordní zmizení mědi. Firmě ze Zábřežska totiž zmizelo neznámo kam čtyřiadvacet tun mědi, které měly být přepraveny na Slovensko. Pro tuny kovu si přijel kamion, který zboží naložil, na místo určení už ale náklad nedorazil.

Sběrný dvůr ze Zábřežska si na přepravu čtyřiadvaceti tun mědi najal firmu z Náchoda, zakázka ale poté putovala dalším společnostem.

"Firma z Náchoda si na tuto přepravu objednala firmu z Maďarska, a ta přepravu postoupila společnosti z Budapešti, za kterou ji měl provést řidič s nákladním vozem Man," shrnul komplikovanou transakci šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Do firmy skutečně nákladní vůz dorazil a tuny mědi naložil, od té doby však o nákladu nikdo neslyšel. Policisté se proto nyní celou věcí zabývají jako podezřením z podvodu neznámého pachatele. Stále však vyšetřují, zda náklad vyzvedl objednaný náklaďák, nebo úplně jiný, a kdo vlastně za volantem vozu seděl.

"Každopádně náklad nedorazil na místo určení a sběrnému dvoru tak vznikla škoda v hodnotě kolem tří a půl milionu korun," uvedl Bednařík.