(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: koláž iDNES.cz

Muž kvůli penězům vtrhl se sekerou k expřítelkyni, demoloval a vyhrožoval

  • 0
Vyhrocený konflikt se odehrál o uplynulém víkendu v jedné z domácností na Prostějovsku. Muž si přišel „srovnat účty“ se svou bývalou družkou. Kromě slov ale došlo i na rozbíjení věcí a výhrůžky, teď je násilník podezřelý ze dvou trestných činů.

Třiačtyřicetiletý muž dorazil k rodinnému domu na Němčicku nad Hanou v sobotu vpodvečer.

„Za svou bývalou družkou přišel řešit majetkové spory. Když mu její dcera řekla, že matka není doma, vstoupil bez pozvání dovnitř a zamířil do patra, kde ve dvou pokojích rozbil sekerou velká zrcadla v hodnotě dvou tisíc korun,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Následně se agresor vrátil do přízemí, kde svou zbraní poničil v jednom z pokojů sádrokartonovou příčku a způsobil tak další škodu ve výši zhruba dva a půl tisíce korun.

„Poté z domu odešel, ovšem za pár minut se vrátil. Bývalé družce, kterou zde nyní zastihl, začal před dcerou vyhrožovat, že pokud s ním nevyřeší finanční vyrovnání, po nějaké době se vrátí a všechno jim doma rozbije,“ shrnula Zajícová.

Policisté nyní okolnosti celé situace vyšetřují, zatím jako trestné činy vydírání a porušování domovní svobody, za které tak muži hrozí až několikaleté vězení.