Na auto projíždějící na dálnici D46 pod opravovaným mostem dopadl u Prostějova zatím neznámý předmět a poničil čelní sklo. | foto: Policie ČR

Z opravovaného mostu nad dálnicí cosi spadlo, auto má poničené sklo

  • 1
Řidička osobního auta nahlásila škodu poté, co projela pod opravovaným mostem na dálnici D46 na Prostějovsku. Podle ní z konstrukce cosi odpadlo. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

„Při průjezdu ženy mířící směrem na Vyškov jí podle její výpovědi na čelní sklo dopadl blíže neupřesněný předmět o průměru zhruba osmi centimetrů, který při nárazu sklo poničil,“ popsal prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Osmadvacetiletá řidička se lekla, ale situaci zvládla a vzápětí v úseku mezi Prostějovem a Žešovem zastavila a kontaktovala policii, která pak na místě poškození auta zadokumentovala.

„Způsobená škoda je předběžně vyčíslená na sedm tisíc korun. Příčinami a okolnostmi události se nyní policisté zabývají,“ doplnil Kořínek.

Podobnou situaci policisté nedávno řešili přímo v Prostějově, kde z dálniční estakády, po které zde D46 vede, začaly kvůli špatnému technickému stavu odpadávat kusy betonu a jeden z nich dopadl i na projíždějící auto. I v tomto případě řidič situaci zvládl a vše se obešlo bez zranění či následné havárie.

Událost vyděsila prostějovskou radnici, která požádala Ředitelství silnic a dálnic o okamžitou nápravu, neboť pod mostem denně projedou tisíce aut a lidí. Vede pod ním i cyklostezka a přímo pod konstrukcí stojí také autobusová zastávka. Silničáři následně most provizorně zajistili sítěmi a plánují se pustit do jeho opravy.