ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Lékařka po zkaženém zákroku zavolala policii na pacientku, sama byla opilá

  • 80
Pokuta, zákaz činnosti a v krajním případě také až roční vězení hrozí dermatoložce z Prostějova, do jejíž ordinace nedávno vyjížděli policisté. Zavolala je přitom sama lékařka, neboť chtěla ohlásit, že jí pacientka utekla bez řádného zaplacení zákroku. Ukázalo se ale, že lékařka ho zkazila, a navíc je opilá.

Podle informací, které policie nyní zveřejnila, zamířila hlídka do ordinace nedaleko centra Prostějova 1. listopadu vpodvečer. Dermatoložka, která si jejich příjezd vyžádala, zde předtím prováděla třiatřicetileté ženě kosmetický zákrok, konkrétně úpravu rtů, při kterém ovšem nastaly komplikace.

„Při aplikaci výplně došlo kvůli neopatrnosti lékařky ke zlomení injekční jehly, což vedlo k nerovnoměrné rozmístění látky a pacientce to způsobilo bolestivý otok rtů. Navíc kvůli tomu lékařka spotřebovala více materiálu, čímž se dohodnutá cena zákroku zvýšila,“ nastínil prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Pacientka proto musela odejít pro peníze, protože u sebe neměla dostatečnou hotovost. Když se dlouho nevracela, lékařka nabyla dojmu, že žena utekla bez zaplacení, a obrátila se proto na policii. V době, kdy už byli policisté na místě, se ovšem pacientka s penězi vrátila. Hlídce navíc přišlo chování dermatoložky podezřelé a požádala ji proto o vykonání dechové zkoušky.

„Při té jí policisté naměřili 1,78 promile alkoholu, při opakované zkoušce pak 1,62 promile. Lékařka jim to vysvětlila tím, že alkohol vypila až po provedeném zákroku, kdy si dala dva decilitry vína z rozrušení, že se pacientka nevrátila,“ popsal Kořínek s tím, že dermatoložka je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Případ opilé lékařky řešili policisté v regionu například i před dvěma lety, kdy v jejich rukou skončila žena ze Šumperska během jednoho dopoledne hned dvakrát. Nejdříve ji na základě oznámení usvědčili z ordinování se dvěma promile a nedlouho poté ji pak hlídka přistihla při řízení auta.