Řidič si neočistil okna auta, na stopce pak přes vrstvu sněhu a ledu přehlédl přijíždějící auto a vjel mu do cesty. | foto: Policie ČR

Řidič neočistil namrzlá skla auta, na stopce přehlédl přijíždějící vůz

  • 40
Lajdácké očištění zamrzlých oken vozu se nevyplatilo řidiči, který ve středu boural na Prostějovsku. Na silnici vyjel s autem pokrytým vrstvou sněhu a ledu, přičemž si udělal jen malý průzor v čelním skle. Patrně i kvůli tomu pak na křižovatce přehlédl přijíždějící auto.

Třiadvacetiletý řidič chevroletu nedal přednost na křižovatce v prostějovské místní části Vrahovice ve středu ve tři odpoledne.

„V křižovatce ulic Zikmunda Wintra a Vrahovická nerespektoval dopravní značku ‚Stůj, dej přednost v jízdě!‘ a do křižovatky vyjel v době, kdy tudy po hlavní silnici ve směru od centra Prostějova jel pětapadesátiletý řidič s vozem hyundai. Následovala srážka levé přední části chevroletu s pravou přední částí hyundaie,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Nehoda se obešla bez zranění, škody na autech jsou předběžně vyčísleny na 180 tisíc korun. Přivolaní policisté dechovými zkouškami ověřili, že ani jeden z řidičů není pod vlivem alkoholu.

Současně nemohli přehlédnout boční okna chevroletu pokrytá námrazou a přimrzlým sněhem. I čelní sklo řidič očividně oškrábal jen velmi lajdácky a pouze na nejnutnější minimální ploše, aby viděl alespoň před sebe.

„Námrazu bránící řádnému výhledu policisté zadokumentovali. Přesnou příčinou, okolnostmi i určením míry zavinění dopravní nehody se nadále zabývají,“ uzavřel policejní mluvčí.

V regionu se stalo tento týden už více nehod, jejichž příčina je podobná. V pondělí se odehrála velmi nebezpečná situace na Šumpersku, kde kus ledu z neočištěného návěsu kamionu zasáhl protijedoucí vůz a proletěl čelním sklem dovnitř.