(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Muž přišel o čerstvý řidičák za neoprávněné řízení, vyrazil si zasmykovat

  • 10
S dodržováním dopravních předpisů se příliš netrápil pětadvacetiletý muž z Prostějova. Nejprve jej policisté přistihli za volantem, aniž by měl řidičský průkaz, a když jej konečně získal, vzápětí dostal za trest zákaz řízení. To mu ale nebránilo v tom, aby vyjel pobavit se driftováním na sněhu.

Mladíka přistihli policisté při jízdě bez řidičského oprávnění 18. listopadu přímo ve městě. Záležitost následně předali k dořešení příslušnému odboru prostějovského magistrátu s podezřením na spáchání přestupku proti zákonu o silničním provozu.

Mladý muž pak sice o měsíc později řidičák řádně získal, příliš dlouho si ho ale neužil. Za listopadovou jízdu byl totiž kromě pokuty potrestán také zákazem řízení, který mu začal platit tento týden v úterý.

Mnoho si z toho ale nedělal, protože vzápětí vyrazil autem do ulice Bohumíra Šmerala, kde se začal bavit smykováním na sněhu. Upoutal tím pozornost policejní hlídky, která jej zastavila ke kontrole.

„Hlídce předložil jak řidičský průkaz, tak i rozhodnutí Magistrátu města Prostějova o zákazu řízení motorových vozidel, které nabylo právní moci jen několik desítek minut před kontrolou,“ popsal prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté tak mladému muži jeho necelý měsíc starý řidičský průkaz zabavili a nyní je navíc podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V krajním případě mu hrozí až dvouleté vězení.